Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Silně atmosférický - a taky OSOBNÍ příběh, ozvláštněný trochou paranormality. Možná je to jen můj osobní dojem, ale jakoby - pohlcený melancholií - vyprávěl v první řadě o pomíjivosti života … a prchavých okamžicích, které se s každým dnem ztrácejí v propadlišti času ... spolu s opravdovým klukovským a holčičím přátelstvím … i s prvními láskami, které snad měly kdysi šanci stát se celoživotními. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Výjimečný film, který je především o emocích a nasávání atmosféry. Před očima se nám otvírá svět malého Bobbyho, který žije pouze se svou matkou a většinu času tráví venku se svými dvěma přáteli – Sullym a Carol. Vztah se sebestřednou matkou, která škudlí peníze především pro sebe, sice není úplně růžový, ale přesto Bobby zažívá poklidné a vcelku obyčejné dětství… dokud však do jeho života nevstoupí záhadný, avšak laskavý Ted Brautigan. Sledujeme, jak se mezi Bobbym a tímto novým sousedem utváří přátelské, téměř otcovské pouto. Teda však obestírá tajemství a očividně před něčím utíká… Na to, že je film podle předlohy Stephena Kinga, není vůbec hororový a i mysteriózní prvky jsou velmi mírné. V podstatě jde o film zasazený do reality, o film ze života, který stojí především na vztazích postav. Zajímavě vykreslený je nejenom vztah Bobbyho s Tedem, ale i jeho vztah s kamarádkou Carol, či s matkou Liz. Film navíc vyniká jak výborným scénářem a režií, tak úžasným hereckým výkonem dvou hlavních protagonistů – Anthonyho Hopkinse a Antona Yelchina. Antona Yelchina jsem viděla v několika dospělých rolích, ale netušila jsem, že už jako malý byl tak talentovaným a přirozeným hercem. Rozhodně je velká škoda, že ho potkala ona fatální nehoda… V každém případě, herecké výkony těchto dvou herců mají z velké části na svědomí silný dojem, který film zanechal. Nejde o typ filmu pro každého, ale za mě jde o jednu ze zapadlých filmových perel. ~(4,3)~ ()

Reklama

Rover 

všechny recenze uživatele

HUDBA: Mychael Danna - jedna z horších filmových hudeb, hrozně nudná a nicneříkající. Ovšem to podobné se dá říct o filmu samotném - vztah starého muže a chlapce je nastíněn příliš nepřesvědčive a rychle, vadil mi také překlad záporáků jako nízcí muži, daleko lepší je překlad v knize - ničemní muži. Jedním z plusů byli rozhodně dětští herci, ti byli vybraní vskutku skvěle. Z filmu se úplně vytratila nadpřirozená atmosféra tolik obdivovaná v Kingově předloze. Rovněž konec byl pokažený, úplně vypadla paralela s Temnou věží a bořitely... ach, chudák King, kdo nezná jeho knížky, musí si myslet, že je úplně blbej ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný snímek s Anthony Hopkinsem v jedné ze svých nejlepších rolí. Předloha samotná od Stephena Kinga je vybočením z řady jeho tajemných hororů, což ji ale vůbec v ničem neznehodnocuje - sice se není moc čeho bát a napřiprozené jevy jsou zde také poskrovnu (vyjma trošky telepatie), ale právě díky tomu na tom všem něco je. Něco víc, co řadí tento počin mezi jedno z mých nejoblíbenějších děl. Mohl bych sice začít tento film porovnávat s knihou (jejíž příběh řádně očesal), ale proč? Film sám o sobě je výborný - takže není, co řešit. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film z prostredia 50.rokov. Dej sa odohrával o niečom inom než som predpokladal. Ako sa píše aj v obsahu - muž sa dozvie o smrti dvoch jeho priateľov z detstva a tak sa dostávame o viac ako 45 rokov do minulosti. Lenže i keď sa minulosť začína pohľadom na troch kamarátov, film je skôr o priateľstve chlapca a starého neznámeho muža. Tým sa absolútne vytratila tá smutná časť, keď muž dostal oznámenie o smrti jeho priateľa z detstva. Je to len chyba krásy. Inak sa nemôžem na nič sťažovať. Dostal som film plný lásky, skvelej rock n rollovej hudby a s pekným príbehom. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Postava Teda Brautigana se na knižních stránkách objevila ještě jednou, a to v sedmé knize z Kingovi série „Dark Tower“ (česky Temná věž). Zde se také můžeme dozvědět kompletní pozadí jeho zvláštního daru. V tomto románu Ted zavede několik postav do skříně, která je přenese do vzdálených zemí. Jedna z postav to přirovná k románu (i zfilmovaném) "The Lion, the Witch and the Wardrobe" (česky Lev, čarodějnice a skříň) od spisovatele C. S. Lewise. Tohoto spisovatele si Anthony Hopkins zahrál ve filmu Shadowlands. Sám Lewis psal, ale nedokončil román nazvaný Dark Tower. (Othello)
  • Režisér Scott Hicks se vyjádřil, že ačkoli v Kingových povídkách byl Ted mimozemšťan, stejně jako Podlidé (Low Men), tak tento detail ve filmu vynechal, protože chtěl, aby se divák zaměřil na drama o lidskosti. (Othello)
  • Záhadný název filmu dává více smyslu, pokud známe knihu. Idea knihy „Hearts in Atlantis“ je o generaci, která selhala před tisíci lety v Atlantidě a slíbila si, že tentokrát lásku přinese do naší doby, ale nedokázala splnit svůj slib a ideály. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama