Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

Flynn 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy dávám vylučně a pouze a jedině proto, že Anthony Hopkins je skvělý, takového spolubydlícího dědulu by chtěl každý a jeho chvilky zasnění jsou prostě fajn. Je hlavním středobodem filmu... jasne Anton hraje na svá léta taky skvěle.. ale film tak nějak bohužel nic nenabídne.. kniha se moc nepovedla dostat do filmového formátu.. nějak tady chybí jakékoli vyvrcholení, nedostavilo se ani napětí, je to takové nemastné, neslané.. škoda... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Dílčí scény s Hopkinsem jsou výborné, ale oproti atmosférické předloze je to slabota. Z metaforických můžu ve žlutých pláštích (tak zní i původní název povídky) jsou agenti federálního úřadu a návaznost na ságu Temná věž scénář zcela ignoruje. Zůstává tak pouhá kostra o dospívání, která sice funguje docela slušně, ale celek nenadchne. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Predlohou pre tento film bola kniha Stephena Kinga Srdce v Atlantídě, ktorá bola zostavená z pôvodne vôbec nesúvisiacich 5 poviedok, ktoré však King upravil tak, aby spolu aspoň trochu súviseli. Film však spracúva len jednu z nich - Ničemní muži v žlutých pláštích, ktorá síce bola nosnou poviedkou celej knihy, no mne sa viac páčila poviedka Srdce v Atlantídě, ktorá sa zamerala na Bobbyho vysokoškolské obdobie a ktorej sfilmovania sa už určite nedočkám, vzhľadom na to, že jej názov prebrali tvorcovia tohto filmu. Pri Kingových adaptáciách veľa záleží na režisérovi. Keď sa toho chopí kvalitný tvorca (Kubrick, Reiner, Darabont, Singer), vznikne majstrovské dielo, no v rukách slabého režiséra môže aj vynikajúca predloha dopadnúť katastrofálne (To, Řbitov zviřátek...). Scott Hicks určite patrí do prvej skupiny a vzhľadom na to, že predloha bola z tých slabších, film ma milo prekvapil. Síce sa počas celého filmu nič zaujímavé nedeje, no celý čas na vás dýcha príjemná retro atmosféra, vďaka čomu film pokojne plynie a nedovolí vám nudiť sa. Príjemný film, po ktorého skončení nebudete nadávať, že ste premrhali hodinu a pol svojho života, no na ktorý si o týždeň-dva ani nespomeniete. 70% ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Hicksovi se podařilo zachytit to zvláštní kouzlo dětství, jež je prosyceno radostí, bezstarostností a nadějí, rovněž však smutkem, ležmi dospělých, strachem, ztrátou, zklamáním a hlavně spoustou magie a tajemna. To je přesně to, o co tu jde. Knihu jsem nečetl a možná bych šel s hodnocením níž, kdyby ano. Jednoznačně mě ale tento film dostal, je plný skvělých hereckých výkonů, jimž pochopitelně vévodí Anthony Hopkins, známé písničky jsou využity na těch nejpravějších místech a veškeré lokace mě uvedly do nostalgie, aniž by se vůbec něco dělo... Neřekl bych, že filmu chybí emoce, jak zde někteří tvrdí. Mě například film třikrát téměř rozbrečel. Jsem nadšen a dávám za pět, až přečtu Kinga, možná přehodnotím. Každopádně je jasné, že takovéhle příběhy umí napsat jen on, když se vzdá všech mrtvol a sekačem a mandlů na prádlo:-) ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Určitě jí jednou políbíš. Podle toho budeš soudit ostatní polibky a zjistíš, že takové už nikdy nebudou." ...Působivé vyprávění o návratu do vzpomínek na první přátelé z dětství, na chuť prvních polibků, na nezapomenutelné setkání, které otevřelo oči a nechalo do nich vstoupit budoucnost. Forever Young Anton Yelchin இڿڰۣ-ڰۣ ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Bronislau Nagurski, o kterém vypráví Ted ve filmu, byl skutečný hráč amerického fotbalu. Událost, kterou Ted popisuje, se opravdu stala v roce 1943, kdy fotbalové týmy měly nedostatek hráčů. Nagurski se vrátil ke svému bývalému týmu Chicago Bears na jednu sezónu a dal tento legendární touchdown na finálovém zápase proti Washington Redskins. (Othello)
  • Vyprávění Teda o fotbalovém zápase je slovo od slova převzaté od autora scénáře Williama Goldmana, který tento mač viděl na vlastní oči. (Othello)
  • Konec filmu je opět převzat z jiné Kingovi povídky a to z „Heavenly Shades of Night Are Falling“ (česky Nebeské stíny noci padají, též vyšla ve sborníku Srdce v Atlantidě). V původní verzi se dospělý Bobby ještě jednou setká s Carol, která se účastní násilných protestů proti válce ve Vietnamu. (Othello)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama