Reklama

Reklama

Snímek Skrytá čísla vypráví neuvěřitelný příběh Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughan (Octavia Spencer) a Mary Jackson (Janelle Monáe), tří geniálních Afroameričanek, které pracovaly v NASA a jejichž výpočty stály za vysláním astronauta Johna Glenna na oběžnou dráhu. Významně tak pomohly zamíchat pořadím souboje v dobývání vesmíru. Trojice vizionářek nedbala na rasové a genderové předsudky a stala se inspirací pro další generace. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (361)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Abych byl upřímný, čekal jsem jako zarytý skeptik daleko horší film. Na tenhle se celkem dobře kouká, když vypnete mozek a nebudete u něj nějak extra přemýšlet. Sice jsem na téma rasismu viděl dost lepších, ale tenhle pořád balancuje na hraně a udrží si aspoň nějaké napětí až do konce. Takže za mě slušný průměr, u něhož opět nechápu nominaci na Oscara. A možná ještě zvážím, jestli u po všech stránkách lepším Moonlightu nepůjdu nakonec do plných. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Film od amíků pro amíky. A především pro ty tmavé pleti a něžného pohlaví. Jenže proč ne? Když na tohle přistoupíte vlastně koukáte na hodně slušný kousek. Sledovat tři dámy, jak se protloukají především pracovním a profesním úskalím není až taková nuda, jak by se na první pohled mohlo zdát. Dámy totiž nejsou představovány jako někdo kdo by na ramenou padající nebe udržel. Naopak jsou zde vykresleny jako tři běžné osoby s určitým talentem. O svém talentu dobře vědí a podle toho jednají. Nezachraňují svět, ale jen dělají co umí nejlépe a občas se musí vypořádat s nástrahou své doby nebo lidského faktoru. To že se občas musí zahrát na nějakou notu, aby vše lépe fungovalo, je vzhledem k námětu jasné a je potřeba to přijmout. Když to dokážete, budete se bavit. 72 procent. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Asi najkvalitnejší tohoročný černošský film nominovaný na oscara. Po narážkach Ch. Rocka z minuloročných oscarov nám tu pravdepodobne vzniká nová sekcia - černošský film alebo minimálne film o rasizme, bez ktorých si už asi oscary nebudeme vedieť predstaviť. Skryté čísla však majú svoju kvalitu, preto nebudem kritizovať. Vôbec som netušil, že vo filme hrá i K. Costner a to pomerne vo veľkej roli. Potešilo ma to a som rád, že pomaly stúpa nahor, tam kde v časoch svojej najväčšej slávy stál. Film sa príjemne sleduje, všetky tri herečky zahrali výborne, takže film určite uspokojí väčšinu divákov. Tie ženy mali kuráž i talent a aj preto to dotiahli tak ďaleko. 80%. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Okey, povedzme si niečo k filmu "Hidden Figures." Celkom očakávané dielko celkom príjemne potešilo a musím povedať, že je super vidieť film, o ktorom môžem povedať, že som sa dozvedel niečo nové. A skutočne musím povedať, že je to super, lebo bez tohto filmu by som o týchto dámach asi nikdy nevedel. A musím povedať, že naše tri protagonistky sú super. Rovnako s nimi aj Kevin Costner, ktorého postavu skutočne obdivujem a dáva tomu tu správnu tvár, ktorú to potrebuje. Film však trošku zlyháva v tom, že je trošku rozbitý. Občas sa film sústredí na osobný život postáv a ich vzťahy s manželmi, priateľmi alebo deťmi a je toho tak málo, že to pôsobí len tak do počtu. Okrem toho ostatní herci sú podľa mňa len okey. Nie sú zlí, ale nič tam podľa mňa nepridávajú. Občas je vo filme dobrá komédia, má dobré srdce a hlavná hrdinka Katherine je sktuočne vynikajúca. Celkovo nemôžem povedať, že ide o vynikajúci film, ale rozhodne ide o film hodný času aj pozornosti. A keď sa sústredí na život v NASA, tak je veľmi dobrý a funguje. Podľa mňa jednoznačne titul, ktorý stojí za to vidieť. Čeknite si ho a spravte svoj vlastný názor. Hodnotenie: B+ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Film o rasové segregaci (nejen) v NASA a vesmírných závodech z pohledu USA, přičemž v prvním případě se místy až moc tlačí na pilu a v případě druhém se zase tak trochu klouže po povrchu. Navíc se to děje s řadou různých nepřesností a spíše škodlivých zjednodušení - například kdybych se o téma dříve nezajímal, měl bych ze Skrytých čísel dojem, že výpočtářkami v NASA byly jen černošky, a okamžitě po závěrečných titulcích bych letěl hledat, jestli byl start Johna Glenna skutečně takové napínavé drama, nebo ne. I přes to všechno se ale na film dobře dívá, má krásnou kameru a skvělou hudbu, všechny tři hrdinky jsou fajn a rád jsem zase viděl Kevina Costnera. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Před natáčením v Atlantě režisér Theodore Melfi a herečka Taraji P. Henson navštívili 98letou Katherine Johnson v domě ve Virginii, kde se bavili a prohlíželi fotoalba s dětmi a vnoučaty. Katherine několikrát řekla: „Nevím, proč děláte film o mně. Dělala jsem jen svou práci. (griph)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama