Reklama

Reklama

Kótecudžó no kabaneri

(seriál)
  • Japonsko Kōtetsujō no kabaneri (více)
Trailer

Epizody(12)

Obsahy(1)

V době průmyslové revoluce se náhle začaly objevovat velmi agresivní oživlé mrtvoly, které není možné prakticky porazit, pouze pokud je zničeno jejich srdce, které chrání silná vrstva oceli. Tato monstra, kterým dala společnost jméno Kabane, jsou velmi nebezpečná a svým kousnutím přeměňují další lidi, z kterých se pak stávají další oživlé mrtvoly, a takto se jejich řady velmi rychle rozšiřují. Na ostrově Hinomoto, jenž se nachází na dálném východě, se lidé začali Kabane bránit a skrývat se před nimi v opevněných stanicích. Tyto stanice jsou mezi sebou spojené kolejemi, po kterých pravidelně jezdí parní lokomotivy známé jako Hayajiro, jež zajišťují jediný způsob přepravy po zdevastované a oživlými mrtvolami ovládané zemi. V jedné takovéto stanici žije i mladý muž jménem Ikoma, jenž se živí jako opravář a pomocný dělník při stavbě nových vlaků. Ve svém volném čase se věnuje konstrukci nové zbraně, které říká Tsuranukizutsu a která by mohla dokázat zničit Kabane. Jednoho dne se Ikoma setká s mladou dívkou jménem Mumei, jež přijíždí do stanice v jednom z pravidelných spojů a z nějakého důvodu nemusí podstoupit rutinní prohlídku všech cestujících, sloužící k odhalení případných kousnutí od Kabane. Ve stejném vlaku je i infikovaný člověk, který je odhalen a zabit, i když se tomu snažil Ikoma zabránit, za což byl poslán do vězení. Tento incident však probudil u Mumei zájem o tohoto mladého muže, a tak jej ještě ten večer vyhledá v jeho cele. V ten samý večer přijíždí do stanice další vlak, který byl však obsazen Kabane a strojvedoucí i personál byly proměněni v oživlé mrtvoly. Tomuto vlaku se podaří prorazit ochranu stanice a Kabane zahajují mohutný útok. Tento útok je však přesně tou příležitostí, na kterou Ikoma čekal, aby si mohl ověřit své teorie o Kabane a zjistit, zda jeho zbraň opravdu funguje... (Jeoffrey)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

"Studio WIT uvádí... Od studia, které nám přineslo takové známé kousky jako je Shingeki no Kyojin, Owari no Seraph a nepříliš známý film The Empire of Corpses přichází něco, co jste sice možná už viděli ve zmíněných dílech, ale v kombinaci, jakou byste rozhodně nečekali... Připravte se na svět, který je zase jednou na pokraji samotného konce, protože vymýšlet jiný důvod, jak levně navodit tíživou atmosféru a napětí je přece tak zbytečné... Připravte se na dalšího hrdinu, který je tak odhodlaný, že jeho odhodlání hraničí s duševní poruchou... Poznejte hrdinku, která už na první pohled vypadá, že je mnohem silnější, než náš hrdina, ale z nějakého důvodu dělá jen druhé housle... Zažijte akci tak neskutečnou, že úplně zapomenete na to, že dílo by mělo mít také nějaký promyšlený a logický příběh. Již toto jaro přichází ATTACK ON WALKING DEAD SERAPH !!! Join the HYPE train! Doporučuje 11/10 opravdových anime znalců."....Výňatek z Jeoffrey's Honest Trailers .... Ale teď vážně! Musím říct, že jsem čekal že první díl bude takový, jaký byl a tedy nejsem vlastně příliš překvapen. Pokud si někdo při prvním díle nevzpomněl na Attack on Titan, tak je buď slepý a nebo AoT neviděl. V dalších dílech se vše pouze podtrhává a z KnK je prostě další dílo studia WIT, které je dělané hlavně na efekt, plné akce, krve a soubojů tentokrát ovšem ve velmi povedené animaci. Charaktery jsou opět velice úzce profilované, mají své vlastní názory a jiná nežli jejich vlastní pravda pro ně neexistuje. Díky tomu se ve spoustě okamžiků chovají jako totální idioti a já mám díky tomu opravdu hodně často tíživou potřebu mlátit hlavou o stůl. V příběhu je opět spousta logických děr a věcí, které zdravý rozum bude místy hodně složitě pobírat. Charaktery pro mě nejsou tak nesnesitelné, jako byl třeba Eren a jeho parta a i toho křiku a přepjatých emocí se dočkáme o malinko méně, ale nebojte, na emotivní prohlášení hlavního hrdiny, že zabije všechny Kabane stejně dojde. Podtrženo a sečteno - KnK je velmi krásná podívaná, velmi šílená a intenzivní jízda, kterou si člověk užívá, ale k tomu aby z toho měl něco víc než jen průměrný zážitek u toho musí splnit jeden důležitý předpoklad - NEPŘEMÝŠLET NAD TÍM! Mě se to povedlo a tak i přes všechno to šílené co jsem viděl tomu ty 4* nechám, protože ta animace je nádherná a ta akce je prostě... 7/10 ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Tato 12ti dílná zběsilost se zrodila v péči týmu odpovědného za výborný Shingeki no kyoujin (Attack On Titan), na který si během sledování Kabaneri vzpomene nejčastěji. Společného to má hodně – úchvatnou animací a skvělou hudba počínaje, dech beroucí a v podstatě všudypřítomnou akci a stejně nesmyslným příběhem konče. Děj je zasazený do Japonska, kde se bushido provozuje dál, šógunové nevymřeli a zbytky lidstva žijí v tzv. stanicích (městech), chránicích je od zombie, mezi kterými se pohybují v obrněných vlacích doslova nazývaných hrady. Ano, zombie, tradiční Japonsko mixnuté se steam punkem a vlaky. Mezi lidmi ovšem žijí i tzv. kabaneri – něco mezi lidmi a zombie (kabane) a dva z nich – Mumei a Ikoma – cestují našim sledovaným vlakem jako ochránci, i když ne všechno je tak jednoduché. Dále z děje nemá smysl nic prozrazovat, doporučuji vidět. Je to o něco méně dobrý výplach jako Attack on Titan, přesto i tak zábavný a místy dechberoucí. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Případ 1: Vlak stojí před padacím mostem. Všichni kontrolují, jestli je ok a jestli ho vůbec pustit do města. Jakmile se rozhodnou, že ano, má zelenou. Most se spustí. Vlak se pomalu rozjede. Jakmile zastaví, všude vojáci a všichni jsou podrobeni zkoušce, zda tam není Zombiiiiiiiii. Případ 2: Má přijet druhý vlak. Určitě na něm nebude nic nebezpečného, i když dennodenně projíždí zombie krajinou, kde na něj naskakují ohavné krvavé červené shnilé stvoření, které můžou druhého infikovat snad i pohledem. Jojo, určitě ten vlak bude naprosto v klidu a proto padající most, naši jednou DOBROU ochranu, necháme spadlý, ať ten milý vláček zbytečně nezdržujeme, protože nám určitě veze štěstí a slávu. ... Nejede nějak rychle? Zvedni ten most! Nestihnu to! byla chvíle, kdy jsem si říkal "oki, potřebovali prostě nějak posunout děj. Stupidní, ale... Ok... Poté: (když vynechám nelogické zastřelení jednoho nevinného) (a nelogické nekontrolování dvou osob) (a nelogickou touhu zabít jednoho ze svých pracantů) nastoupí stupidní útěk z vězení, stupidní podřezání žil, stupidní útok zombie ze střechy, místo z hlavního vchodu (opět POUZE jen a jen proto, aby to naplo diváka), stupidní sebeubližování, magické vyléčení a ... vlastně ani nevím, čím to skončilo. The f#!k did I see. Whaaaa~~~t? ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Hloupá kopírka Titánů s omračující vizuální stránkou (bože tak pěknou krev jsem dlouho neviděl), debilním hrdinou (totální Mary Sue), plitkým příběhem a nedostatečně využitým světem (12 dílů je prostě málo na využití potenciálu). Jako taková svačinka na zahnání hladu při čekání na druhou sérii Titánů to účel splnilo dostatečně, ale už je čas na hlavní chod. 40% ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Zpočátku, když jsem na to začal koukat, tak jsem si říkal, že je tu konečně zase něco jako titáni, ale na konci jsem celkem zklamaný. S titánama to má akorát podobnou atmosféru a tím to končí, kdy titáni na tom vychází mnohem akčněji, napínavěji a tajemněji. Tohle je oproti tomu slabší odvar a je to celkem škoda, protože to má potenciál vysokej. Příběh jako takovej je spíše zaměřenej na politiku, než na něco hlubšího a akce tu sice je, ale nějak tu chybí ta napínavost, která byla v počátcích. Hudba je super a animace by potřebovala hodně doladit, kdy se zase jedna o studio noitamina, u kterých se mi prostě animace nelíběj. ()

Galerie (306)

Reklama

Reklama