Reklama

Reklama

Suvenýry

Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
USA, 1989, 4 min

Život na poličce může být pro sněhuláka uvězněného ve skleněné polokouli skličující, zvláště když je obklopen suvenýry ze slunných míst zeměkoule. Když se vyčerpaný sněhulák nakonec osvobodí ze svého “vězení,” jeho plány na dovolenou jsou zmařeny. (HBO Europe)

Recenze (159)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak u toho jsem se usmívala. Jde vidět, že Lasseter po Luxo Jr. prudce klesl (dle mého mínění), ale potom se pomalu šplhal rok od roku zpátky téměř na vrchol. Tento kraťas mě bavil po celý čas. Jak sněhulák zápasí se svým vlastním "obydlím" a ten konec byl perfektní aneb konečně freedom a přece z toho nic nebylo. Domova se prostě člověk nezbaví. K vidění zde: https://www.youtube.com/watch?v=ctMYgRzQxPc ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Tak toto sú počiatky jedného z najlepších tvorcov animákov poslednej doby Johna Lessetera (Toy Story- Boj hračiek, Život chrobáka, Toy story 2: Príbeh hračiek, Autá) a možno povedať, že ide o excelentný filmík. Aby som trocha načrtol o čo ide- postavička príbehu sa po krátkom flirtovaní so sexbombou rozhodla, že sa s ňou za každú cenu musí zoznámiť no v ceste mu stojí obrovská takmer neprekonateľná prekážka, ale hlavný hrdina sa riadi heslom, že láska prekoná všetko. Na zdolanie prekážky použije všetky dostupné i nedostupné pomôcky, ale či sa mu to podarí? Mne sa to bohovsky pozdáva a doporučujem každému ako liek na zlepšenie nálady. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

"Jedna z najlepších krátkometrážnych rozprávok!" __Zakladateľ Pixaru a režisér John Lasseter bol vždy vo svojej tvorbe originálny a aj v tomto prípade opäť dokázal, že aj na malom priestore dokáže ponúknuť mix zaujímavého príbehu spojeného z výborným humorom. /95%/ __tento short "Knick Knack" pozri na: 2DVD k rozprávke Hľadá sa Nemo na bonusovom disku alebo na DVD Pixar: Kolekce krátkých filmů. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Další kousek dokazující, že Pixar ohromoval už ve svých začátcích. Plastové hračky jsou ideální pro tehdejší možnosti animace, to hlavní je tu ovšem podobně jako v aktuálním Presto geniálně jednoduchý nápad dovedený k dokonalosti způsobem "víc víc víc". Prostě neuvěřitelné množství nápadů nacpaných do čtyř minut, za které by v jiných studiích upsali duši ďáblu. Navíc to posloužilo jako trénink na mému oblíbenému Toy Story! ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

4 minuty a větší zábava než třeba u 2 hodinové komedie. naprosto jednoduchý, fádní, ale dokonalý nápad. Sněhulák uzavřený ve vánoční "dekoraci", který se zamiluje do mořské pany a je pro ni schopný udělat cokoli jen aby se k ní dostal je prostě nezapomenutelný. Na tohle se dá koukat furt a ta skvělá hudba :))). VERY NICE! Dávám 100% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Promítáno v kině před filmem Hledá se Nemo a také v roce 2006 při znovu uvedení filmu Ukradené Vánoce Tima Burtona v 3D podobě. Nejprve se ale film kompletně upravil, než šel do kin. Např. mořská panna v akváriu podstoupila zmenšení prsou a místo mořských hvězdic má podprsenku z lastur - pravděpodobně proto, aby se film dal označit jako rodinný. (HappySmile)
  • Kamkoliv jedou John a Nancy Lasseterovi na prázdniny, Nancy si zde vždy koupí sněžítko. Tento zvyk byl počáteční myšlenkou ke zrodu tohoto krátkého filmu. (HappySmile)

Reklama

Reklama