Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Speciální průzkumná jednotka s krycím názvem Hvězda přechází frontu, aby přesně určila pozice a sílu nepřítele. Rozkaz je jasný. Přejít pod krycí dělostřeleckou palbou frontu, vyhnout se kontaktu s nepřítelem a zjistit o připravovaném fašistickém útoku co nejvíce. Což je v týlu nepřítele, který připravuje mazaný tah a jehož slídící psi větří pach protivníka, úkolem nad lidské možnosti. Strastiplné drama sovětských průzkumníků tak vrcholí v působivém finále. V životě průzkumníka totiž platí jediné pravidlo – být neviditelný, nebo být zabit. Hvězda je celovečerním filmem, který moderní formou vrací ruskou válečnou kinematografii zpátky do hry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Ruska vojnova drama, kde konecne neospevuju komunizmus a kto neni bolsevik, tak ani neni clovek, ako som mal moznost pocut v mnohych filmoch z druhej svetovej vojny. Tu sa pribeh zaoberal partiou ruskych rozviedcikov, ktory mali za ulohu sa vteperit do tyla nepriatela a odhalit tak nemecke pozicie, kde sa Nemci pripravuju na utok. Film sa posuval pekne dopredu za odhalenim cieloveho stanoviska v doprovode spravne nadavkovanej atmosfery, kde sa ruski vojaci zakradaju, aby nevyvolali co najmensie upozornenie, ze su v ich blizkosti. Niektore osobite odstranovanie nemeckych vojakov boli dobre natocene, ale sa aj nasli hluche miesta, ktore mi dost vadili. Na samotnu akciu sa tiez naslo miesto, ako bol ten falosny tabor, akoze nemeckych tankov, kde aj pekne ukazali, ako dopada bomba z ruskeho lietadla. V tomto bode si na tom dali zalezat a neodflakli to neatraktivnym vzhladom. Dobry suboj bol aj v tom polorozpadnutom senniku, kde nasich milych komunistov obklucili nemecke jednotky po zuby ozbrojenych. Pri nabehnuti zaverecnych tituliek bolo mi hned jasne, ze sa happyend nekona a cela jednotka rozviedcikov bola znicena, ved sa to aj zavrsilo, ked jeden nemecky vojak podpalil tu stodolu plamenometom. Film bol pre mna prijemne prekvapenie, pretoze to neprekypovalo vychvalovanim ohladom ich Stalina, co len tomuto filmu urobilo dobre. Filmu aj chybalo viac takych samostatnych akcii telo na telo. A co ma este najviac z filmu potesilo boli skutocne nemecke tanky, ake sa pouzivali pocas vojny a nie tanky novsej vyroby, ake som uz videl v mnohych filmoch, co ma vzdy vedelo nahnevat. ()

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Novodobé ruské válečné filmy mají největší problém, a to jsou herci. Doufám, že s nikoho nedotknu, ale ta východoslovanská tvář je poznatelná, ikdybych nevěděl z jaké produkce film je. Film sám o sobě marný nebyl. Dobrý námět, dobré scény. Trošku ujetý konec, ale oproti americkým filmovým hrdinům to ještě bylo v mezích... ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný remake starého sovětského filmu (z kterého jsem kysi viděl poledních cca 20min.). Samozřejmě obsahuje všechny základní chyby ruskéhoválečného filmu - až debilně veselá postavička, jednoduchá milostná linka a laciný patos - to vše je skvěle zakryto bezchybným řemeslným zpracováním a občasnou citací starých ruských válečných filmů (někdo tu zmiňoval "divný" záběr z letadla - tak to je ono i když si nejsem jist konkrétním filmem) ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Takový ruský béčkový film, německé uniformy mají orlici snad zažehlenou podle jednoho záběru, členové průzkumné jednotky vypadají jako šašci, kteří by byli dávno po smrti jejich pohybu jsou takové umělé. Letecký úder na vlakovou stanici je docela dobře udělaný. Ale ani průměr to u mě není. Jestli se jedná o remake tak kopíruje dost chyb z předešlé sovětské produkce většina scén je nedůvěryhodných, kvalita není okouzlující asi v tom hraje roli nízký rozpočet. U ruských filmů je problém, že z většiny herců lze poznat typická slovanská tvář. Ta romantická zápletka je tedy pořádný kýč, stejně jako ta kamera co snímá toho jednoho vojáka co má odlákat Němce tak hroznou kameru jsou dlouho neviděl. Oni ani neumí propagovat film, již podle obrázku k filmu sem soudil, že víc jak průměr to nemůže být. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Kdyby byly všechny scény tak silný, jako likvidace prvního zajatce, neváhal bych s vyšším hodnocením. Takhle jsem trochu na rozpacích, protože pár scén prostě bylo až příliš ani ne patetických, ale prostě trochu nevěrohodných (ano, především ten závěr v dřevěné boudě, kterou by soustředěná palba musela rozsekat na třísky). Pro film zas mluví vynikající atmosféra a důvěryhoní herci. Grupa průzkumníků prostě nejsou žádní Rambové ale obyčejní stateční vojáci. Tak jsem si řekl, že hodnocení nebudu kazit, protože by to byla škoda. A příště už to snad bude bez výhrad. To dANo: Člověče, viděl jsi někdy Zelený barety? ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama