Reklama

Reklama

Velký útok zombies

  • Itálie Incubo sulla città contaminata (více)
Trailer

VOD (1)

Z dílny otce kanibalského subžánru Umberta Lenziho pochází horor, nepřehlédnutelný pro své naturalistické pojetí a oživení legendy jménem zombie. Na letišti má přistát letadlo s Dr. Kramerem z jaderné elektrárny, kde došlo k nehodě. Letadlo však nekomunikuje s řídící věží a na plochu je přivolána plně vyzbrojená vojenská jednotka. Po přistání se na překvapené vojáky vyřítí z útrob letadla tlupa hladových zombie, které nelze ničím zastavit. A tak si tlupa nesmrtelných monster dát nejprve předkrm v podobě vojáků a potom se neohroženě vydá poobědvat do televizního studia a nemocnice. Cestou zabíjejí vše živé a geometrická řada zombíků se nezadržitelně rozrůstá. Dokáže tyto nechutné nemrtvé vůbec někdo zastavit? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

POMO 

všechny recenze uživatele

Bacha! Tentokrát sa nejedná o žiadne lacné béčko, ale o ambicióznu medzinárodnú koprodukciu s davovými scénami, vrtulníkmi a množstvom samopalovej streľby! A dokonca i s prekvapivým rozuzlením na konci, podtrhujúcim myšlienku filmu! Scenár je fajn: stále sa niečo deje, prostredie, v ktorom sa pohybujú hlavné postavy sa neustále mení, a násilie - mimochodom až buransky brutálne a zväčša páchané na ženách - je odvážne sadistické. Ale tým chvála končí. Umberto Lenzi je ultra béčkar, čo cítiť v absencii strachu a atmosféry, vo vedení hercov, i v príšerne deravej logike (strieľate do kreatúr samopalom a nič, no keď im privriete prsty do dverí, jačia ako pri pôrode). A latexové masky sú smiešne. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Zajímavě vytvořený a zpatlaný zombie horor dohromady?! Těší mě, že na jednu stranu nejsou pomalí a na druhou stranu že umí přemýšlet. Ale zombie s kulometem? Proč ne, když jsou radioaktivně ozářeni a mají téměř nadlidskou sílu (pardon tedy nadmrtvou sílu)... Avšak pro teenegery klasických béčkových hororů 80.let je to výborná podívaná. ()

Reklama

Gaskin odpad!

všechny recenze uživatele

Ač jsem se snažil, jak jsem chtěl, tenhle film jsem vůbec nepochopil. Absolutně nesmyslná zápletka o nakažlivé radiaci, zombie se objevují v místech bez přístupových cest z čistého vzduchu, apod... Naprosto tupé dialogy typu "já sem generálova dcera a nebudu ho poslouchat, chci jet na chatu zombíci nezombíci" připomínají něco jako "já sem zabiják s velkym nožem a jdu rozkuchat tamtu krvavou bloncku, bacha na mě!".. a co mi vadí nejvíce - naprosto, naprosto špatně vytvořené zombie. Nejen, že běhají, ale jejich svalové koordinace je naprosto bezchybná a očividně mají jakési logicky nelogické myšlení - zombie například otevře výtah ze strojovny jakýmsi kolem, přestřihne telefonní kabel... používají palné zbraně a s bezchybnou nesmyslností uřezávají ženám bradavky a prakticky každé ženě nezapomenou rozepnout košili, než zaútočí. a tak dále a tak dále. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Umberto Lenzi sice opakovaně trval na tom, že jeho film není o zombiích, a při uvážení chování zdejších zmutovaných zabijáků nelze než s ním v zásadě souhlasit. Nicméně "Velký útok zombies" v žádném případě nemůže zapřít, že parazituje na dobové popularitě zombií, především pak na boomu italských produkcí odstartovaném Fulciho "Zombi 2", který sám vznikl jako parazit na mezinárodním kasovním úspěchu Romerova "Úsvitu mrtvých" (jenž byl v Evropě uváděn pod názvem "Zombi"). Film neodbytně navozuje dojem, že tvůrci viděli Fulciho průlomový titul "Zombi 2", a rozhodli se divákům předložit jakoby přímé pokračování tohoto snímku. Hlavní atrakcí je tedy šíření apokalyptické zkázy moderním velkoměstem, zatímco se hrstka postav snaží ve vzniklém chaosu přežít a setrvat po boku svých blízkých. Ačkoli výsledný film čiší ambicí tvůrců natočit výpravnou vizi apokalypsy se záběrem hollywoodských katastrofických filmů, stejně tak ale nezapře řemeslné patlalství všech zúčastněných a jejich kořeny v exploatační kinematografii. K čemu je dobrý opulentní záběr vyprávění, když je stejnak největší důraz kladen jen na vršení těch nejlacinějších a nejpřímočařejších atrakcí, které z plánovaného eposu dělají jen další z řady mysoginních braků libujících si v sekvencích detailně zabíraného obnažování a bestiální destrukce ženských těl. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No těšil jsem na zombi ,ale to co jsem dostal bylo něco horzného? Zombi nejenom ,že jako zombi nevypadají ,ale jsou inteligentní umí lítat letadlem ,řídit auta ,používat převleky a hlavně zbraně jsou rychlý. A chovají se spíš jako upíři než zombi jelikož hlavně sajou krev (někdy poněkud špatně ,když ženě probodne hrudník několikrát a pak jí saje krev z krku kde není ani škrábnutí.) Příběh je poněkud absurdní a mnoho logiky nedává,lidi se chovají jako totální blbci. Ten závěr to trochu napravil ,ale stejně je to spíš slabší "béčko" ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)

Reklama

Reklama