Reklama

Reklama

The Possession Experiment

Trailer 1

Obsahy(1)

Keďže sa Brandon zaujíma o temné veci, zvolí si za svoj školský projekt exorcizmus. Spojí sa so spolužiakom a spolu sa rozhodnú vytvoriť projekt, ktorý môže finančne podporiť každý, koho zaujme. Brandon sa so spoločníkom ponárajú neustále hlbšie do temných cirkevných tajomstiev a keď zistia, že jeden zvláštny prípad exorcizmu sa odohral neďaleko ich mesta, rozhodnú sa zistiť, čo sa v roku 1994 naozaj na mieste stalo. S podporou záujemcov sa začína démonický experiment, ktorý prebudí zlo, ktoré sa v ich blízkosti skrývalo desiatky rokov. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (25)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Possession Experiment“ není ani promarněná příležitost, tohle celkově moc příležitost nebyla. I kdyby se scenáristé snažili o lehkou dávku originality, stejně se to do snímku moc nepromítlo, no a zabití hereckými výkony už je poslední kapkou. Ty nejapné vtípky, které film provázejí, si tvůrci také mohli odpustit, protože na nich nic vtipného není. Spíše nudí, stejně jako zbytek filmu. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Horory s tematikou démonické posedlosti cíleně vyhledávám bez ohledu na úroveň daného zpracování, a tak asi nikoho nemůže překvapit, že jsem jich coby největší hororový expert na csfd.cz viděl více než všichni zdejší hodnotící dohromady. Většina z těchto hororů je ráda za jednu hvězdičku, jelikož kvantita výrazně převyšuje kvalitu. Possession Experiment naštěstí není tím případem a zejména v první polovině stopáže se mu dokonce podaří navodit solidní hororovou atmosféru plnou jemného mrazení v zádech. Vzhledem ke své hororové odbornosti nebudu zakrývat, že mi byl Brandonův původ naprosto zřejmý prakticky od úvodního intra. Přesto nelze scénář označit za zcela předvídatelný, jelikož obyčejný hororový divák bude bezpochyby setrvávat v nevědomosti až do okamžiku, kdy se mu odkryjí další indicie. Na druhou polovinu snímku bych však nejraději zapomněl, jelikož se zde zásadním způsobem rozšíří okruh postav, jež jsou bohužel ztvárněny prostřednictvím nevalných hereckých výkonů. Uškodí i přítomnost prkenných dialogů a to zejména v situacích, které by pro postavy měly být emocionálně vypjaté, čímž se z hororu vytrácí aspekt uvěřitelnosti. Samotný závěr, v kterém člen SWAT jednotky přemýšlí, jestli vystřelit na osobu s nožem, která bezprostředně ohrožuje život jiné, už raději ani nebudu komentovat. Possession Experiment nastoupil ve velkém stylu, ale do cíle s vypětím všech sil doklopýtal na třech slabších hvězdách. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Kvalitních hororů spjatých s exorcismem najdete velmi málo a bohužel i v tomto případě se jedná o mizérii. Veškeré prvky působí amatérsky, jak herci, tak zpracování a jedinou pozitivní stránkou jsou vydařené videa, scény s exorcismem, kterých se objeví tristně málo. Je to škoda, neboť prvních deset minut vypadá opravdu dobře......3/10 ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Dá se říct,že jsou jasně vytyčené oblíbené žánry pro začínající umělce (čti ubožáky, co nemaj prachy) a těmi jsou Bigfoot, UFO a vymítání. Maník, co byl v tomhle filmu kameramanem, si nakonec řekl, že ušetří za rejžu a natočí si to sám, což možná byla první chyba a druhá, že scénář vytvořila bláznivá Mary. Popravdě fakt nechápu (a tenhle film je toho zdárným příkladem), jak někdo může tak zakurvit závěrečnou fázi a z jinak velice solidně působícího a dobře se rozbíhajícího filmu na klasické téma udělat totální sračku. Možná ne totální, ale smrdí hodně...nebýt totiž toho zběsilého finále, kdy se dozvíme mimo jiné to, že matka hlavního herce (mezi námi taky slušnej kretén) není jeho matka, tátův švagr je bratranec strejdy Tondy a ten v tom filmu vůbec nehraje, mohl to být zajímavý snímek, co nepotřebuje digi efekty, takhle bohužel..prostě dneska 9 z 10 filmařů, kteří mají na film pár dolarů, udělají tak bláznivé finále,nebo zápletku obecně,že je hotovo....................moje hodnocení = 3,5 z 10. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

V posledních letech se zdá, že asi nestrašidelnější posedávací horor zažijete pouze tehdy, požádáte-li nějakou otylou nemytou důchodkyni, aby vám sedla na xicht. Filmy jsou totiž v tomto subžánru už naprosto v hajzlu, a pokud chcete být opravdu vyděšení, nezbývá, než se úchylit výhradně k výše zmíněným pekelným experimentům. Kromě zcela výjimečného Vymítání Emilky Růžové je to všechno jen furtdokolový balast, omílající jediný pozoruhodný Blety – Frýdkinovský manuál, jehož atmosférických kvalit však jen tak něco nedosáhne. To znamená pypku, ohyzdnou už před tím, než ji ten satanův rozkuřovač a urputný poseda začernil duhovky, vyhnil chrup a zkrabatil obličej, která v ušmudlané noční košili dělá předpisové gymnastické mosty, cupitá po stropě, blije blíže nespecifikovanou, avšak hnusně vypadající žlutohnědou břečku a hrtanotumorným chraplákem kapitána Haudyho oplzle posílá do piče všechny okolo. Načež se přišourkuje odhodlaný a nesmírně seriózně se tvářící černoprdelník, jenž na ni začne cákat pohádkovými zaříkadly zmutovanou H2O, máchat krucifixem, recitovat příbalový leták svých psychofarmak a gradujícím hlasem do zblbnutí opakovat „Mám v zádech Chesuse, tak odfuň démone!“ v naději, že to asi toho pekelníka natolik znudí, až se sebere a potáhne raději zpátky přikládat pod kotel s Majklem Džexnem. Ani toto veledílo nezačíná jinak, poté se však objeví náznak vcelku zajímavého nápadu. Nápadu, který ale nějaký amatérský kokot neprodleně znovu utopí v již popsaném balastu, osazeném navíc nesympatickými až odpudivými nehereckými poleny, které s intonací mraženého jogurtu trousí repliky tak obskurní, jako by je před první klapkou posedlo to nejstrašnější z pekelného panoptika, tedy Mongolial, Mentálzel, Retardbub nebo ta důchodkyně z první věty. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Když Brandon (Chris Minor) odjíždí od táty a zastaví, aby měl slabou chvilku a „kdosi“ se na něj dostává do auta, tím že rukama „rozlamuje“ okno, je jasně vidět, že to není sklo, ale gel/želatina nebo cokoliv podobného, protože se to táhne a neláme. (Ace.A.T.L.)
  • Při seanci s Ouija tabulkou, je v čase 43:14 a chviličku dál, jasně vidět, jak herec táhne ruku vpravo, kam má jet ukazovátko na písmena. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama