Reklama

Reklama

BrainDead

(seriál)
USA, 2016, 9 h 26 min (Minutáž: 42–44 min)

Hudba:

David Buckley

Hrají:

Mary Elizabeth Winstead, Danny Pino, Stephen Kunken, Glenn Fleshler, Johnny Ray Gill, Nikki M. James, Ed Moran, Nick Poltoranin, William Ragsdale (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Keďže celá jej rodina pracuje v politike, dostane Laurel (Mary Elizabeth Winstead) od svojho brata, ktorý je senátorom v USA, lukratívne miesto v jeho kancelárii. Laurel politike rozumie, ale nemá ju v láske. Počas prvých dní v práci musí riešiť nezmyselné problémy nespokojných občanov, ktoré sú otravné, lenže jej brat potrebuje hlasy voličov, takže ich musí riešiť. Keď sa však politici v jej okolí začnú správať zvláštne, zisťuje, že narazila na ozajstný problém. Vo Washingtone sa totiž objavili zvláštne chrobáky, ktoré sa živia mozgami politikov. (Marceloo)

(více)

Recenze (10)

Davies182 

všechny recenze uživatele

PILOT: Sním či bdím, Ridley Scott, jo? A to chce mít s tímhle nedochůdčem politickýho dramatu kříženýho s hororovou parodií vážně cokoliv společnýho? A to sem si myslel, že už mě dneska v bedně nic nepřekvapí. Ubohá kopírka Invaze zlodějů těl říznutá Fakultou, akorát se to celý odehrává v americkým kongresu. Fail jako prase, Mary, utíkej!! ()

toothfairy 

všechny recenze uživatele

Velice vtipná satira, která se strefuje do nárůst politického fanatismu a populismu. Na seriálu se mi líbilo, že nešlo o jednosměrnou agitku, ale po zásluze to schytávaly obě strany. A závěrečná pointa, že Red strávil zbytek života s půlkou mozku, ale to mu nepřekáželo v politické kariéře... byla geniální. Pravdivost tohoto výroku vidí člověk denně i v české politice. ()

Reklama

annakovar 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je něco mezi politickou satirou, romantickou komedií a sci-fi hororem. Nevím, jak je to možné, ale funguje to skvěle, celou dobu jsem se výborně bavila. Oceňuji, že se tvůrci snaží být poměrně nestranní a strefují se do obou stran, což se poslední dobou bohužel málokdy vidí. Zde jsou idioti a fanatici v obou táborech a obzvlášť Tony Shaloub si svou zápornou roli hrozně užívá. A závěrečná pointa je geniální. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Tohle je příběh toho, jak se to v roce 2016 všechno podělalo. Extrémismus, chaos. Nějaký metorit spadnul, nikdo neví odkud. Poslali ho, aby ho zkoumali ve Washingtonu. Hádejte, co? Jsou v něm brouci z vesmíru a teď žerou všem mozek. Chudák Laurel chce jen točit svoje dokumenty. Nemá peníze, tak pracuje pro svého bratra, demokratického senátora. Víte, že váš den je špatný, když někoho hlava vám vybouchne do ksichtu. BANG. // Abych byl upřímný na tenhle seriál jsem přišel se dlouhým zpožděním. Proč jsem se tedy na něj koukal? Rekapitulační písničky z každé epizody složil skladatel písní "Still Alive" and "Now I Only Want You Gone" z mé oblíbené herní série Portal. A ty rekapitulační protest songy jsou fakt originální. Co se stalo v roce 2016? Brouci ovládli politikům mozky. Hlavní problém téhle satiry je ten, že evidentě byla napsaná před rokem 2016 a teprve během točení byla přepsána, aby reflektovala prezidentské volby s Donaldem Trumpem. Hlavní bodem, který satirizují je to, že ačkoliv se Demokrati a Republikáni nesnášejí ve skutečnosti jen je to jen hra a v pozadí se poplácavají po zádech. To je víceméně ta metafora s brouky. Ve skutečnosti jsou součástí jednoho týmu. To si myslím, že už však nějakou dobu neplatí se vzestupem extrémismu a populistických kandidátů. Jinak je zde vztah ve stylu Romeo a Julie mezi liberální dokumentaristkou a republikánským senátorem. Nejvíc mě asi rozesmálo cameo slavného filmaře Michaela Moora jako milence Laurel. Potěší i názvy, které připomínají jakési politické studie. Celkem dobrý a škoda, že jsme nedostali další řadu. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Keďže celá jej rodina pracuje v politike, dostane Laurel (Mary Elizabeth Winstead) od svojho brata, ktorý je senátorom v USA, lukratívne miesto v jeho kancelárii. Laurel politike rozumie, ale nemá ju v láske. Počas prvých dní v práci musí riešiť nezmyselné problémy nespokojných občanov, ktoré sú otravné, lenže jej brat potrebuje hlasy voličov, takže ich musí riešiť. Keď sa však politici v jej okolí začnú správať zvláštne, zisťuje, že narazila na ozajstný problém. Vo Washingtone sa totiž objavili zvláštne chrobáky, ktoré sa živia mozgami politikov. - Každý fanúšik hororu si po prečítaní názvu zrejme pomyslí, že v USA mali zase potrebu prerobiť klasiku Braindead od Petera Jacksona do televíznej podoby, ale nie je tomu tak. BrainDead je skôr takou modernou paródiou na trápnosť zvanú politika. Trinásť epizód je u tohto seriálu málo, pretože na jednu z mojich najoblúbenejších moderných Scream Queens Mary Elizabeth Winstead v hlavnej úlohe by som sa dokázal pozerať celé dni. Pravidelne explodujúce hlavy občanov USA fanúšika hororu uspokoja, ale inak sa toho v tejto oblasti vela neudeje. Zo začiatku to má dosť intenzívne tempo, lenže v druhej polovici sa to dostáva do štádia, v ktorom začína byť celé to prostredie a neustále politické diskusie s mierne nevhodnými postavami jednotvárne. Na to, ako záhadne to celé prebiehalo, bol záver dosť slabý, ale celkovo som s týmto seriálom velmi spokojný a po tohtoročných úspešných úlohách v BrainDead a 10 Cloverfield Lane sa nemôžem dočkať ďalších hororov, v ktorých sa Mary Elizabeth Winstead objaví. + Mary Elizabeth Winstead + herec z The Bay + herec z 1408 ()

Galerie (95)

Reklama

Reklama