Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant West (Samuel Jackson) dostal za úkol trénovat v obtížných podmínkách panamského deštného pralesa speciální jednotku o šesti mužích. Čtyři vojáci jsou brutálně zabiti, jeden zraněn a šestý se stává hlavním podezřelým. Jak ke zločinům došlo? A proč? Vyšetřování se ujímá důstojnice(Connie Nielsen) a pomoci jí má bývalý ranger, svérázný Hardy (John Travolta). Dvě verze případu se proplétají se spoustou nevyjasněných okolností. Nic nedává smysl a řešení je stále v nedohlednu... Thriller Zelené peklo vytvořil tandem scénáristy Jamese Vanderbilta a režiséra Johna McTiernana (Smrtonosná past, Aféra Thomase Crowna). Jejich záměrem bylo podnítit zvědavost a dát divákovi až do poslední chvíle příležitost k vlastnímu názoru na rozuzlení. Něco vidíme na plátně a něco se ještě uvnitř filmového příběhu skrývá. Je tu řada otázek bez přímých odpovědí. Přitažlivým prvkem - kromě této hry na pravdu - je i obsazení hlavního představitele, drsného chlápka s nohama na stole. Není to nikdo jiný než hvězdná stálice a král hollywoodských comebacků John Travolta (Generálova dcera, Tenká červená linie). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

monolog 

všechny recenze uživatele

Celkem koukatelný snímek, který však finálním rozuzlením jde úplně do hajzlu. Vyšetřování, které nám tu předkládají je sice celkem zajímavé, ale je to vlastně jen vyprávění dvou přeživších o tom, co se vlastně stalo a nejde tu vůbec o nějáké vyšetřování spiknutí nebo cokoliv na ten způsob. Chvílemi se v tom člověk ztrácí a konečné odkrytí karet je spíš jen aby diváka překvapily (karty) a nemá podle mě žádnou spojitost s předchozím dějem. To si tvůrci prostě řekli, že chtějí hodně překvapit a logická návaznost jim je ukradená. Jinak by to byl aspoň o třídu lepší film, ale do dramatického thrilleru s občasnými akčními scénami se prostě absolutní happyendy nehodí, to je můj názor a nikdo mi ho nevymluví. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Dějově zajímavý film s vcelku dobrým nápadem, který staví především na práci s divákem, který dostává velký prostor k vlastnímu řešení situace. Bohužel trapná absence stop vede pouze k tomu, že žádný z nabízených scénářů se neukazuje jako pravdivý a divák se až do konce může jen divit, k jakým závěrům, že to naši vyšetřovatelé došli. Neustále vypodívání dvou přeživších, z nichž každý přijde s několikrát obnovenou svou verzí příběhu totiž rozhodně nemůže být bráno vůbec vážně. Jediné co tak tenhle film zachraňuje jsou líbivé pasáže ať z výcviku, akce nebo samotného vyšetřování, scénář je totiž jedna z největších demencí, která si našla cestu na televizní obrazovky. Sám jsem zvědav, zda mi po druhém zhlédnutí vše zapadne do sebe a budu moci uznat, že v tomhle příběhu přeci jen něco je. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Legendární McTiernan natočil logickou kombinačku ve stylu Oriola Paula, nicméně to hodně přehnal s těmi zvraty. Ne, že bych se v tom ztrácel, ale přece jenom mi to přišlo dost přitažené za vlasy. Na druhou stranu jsem na to hodinu a půl čuměl s otevřenou hubou a smysl to nakonec taky dalo, takže proč ne? 90% ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Príliš prekombinovaný dej, v ktorom sa pravdepodobne väčšina divákov stratí. Vďaka scenáru sa začínajú časom miešať nielen udalosti, ale aj postavy a chaos je dokonalý. Záver mnohé vysvetlí, ale na to aby sme pochopili ako presne sa to stalo si to musíme pozrieť ešte raz. To už však nebudú prekvapivé zvraty vo vyšetrovaní, ktorých je neúrekom. Ale filmári zvíťazia - k ich filmu sa vrátime. Našťastie sa autori zdržali prílišného heroizmu postáv a bezmyšlienkovitých pseudofráz o slobode a demokracii. Ani samotný dej nie je postavený na akcii a prestrelkách v pralese. Je to vyšetrovanie tak za slabšie ***. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

Cimrmanovsky sialene... Belosi su cernosi a naopak... Mctiernana zboznujem ale toto je i na mna trocha moc... Obcas na vas dycha slusna atmosfera ale vsetko je to utopene v sialenej prekombinovasti... Ako to uz niekto povedal... Basic nie je najlepsi film roku!!! Je to najlepsich sedem filmov roku!!! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Návrat akčního machra

Návrat akčního machra

27.05.2007

Kdysi byl považován za jednoho z nejlepších akčních režisérů. Filmy jako Predátor či Smrtonosná past ho vynesly do pozice žánrové špičky. Pak přišly propadáky jako Vikingové, Rollerball a Zelené… (více)

McTiernan uvízl ve Smrtonosné pasti

McTiernan uvízl ve Smrtonosné pasti

18.09.2006

To, že se chystá čtvrté pokračování této populární akční série, ví asi každý. Bohužel, v tomto případě ani zdaleka nejde o záminku na bujaré oslavy, ale právě naopak film s podtitulem připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama