Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jan Čenský v příběhu o prvním milostném vzplanutí a hledání cest v generačních sporech.  Ač konflikty rodičů a dětí jsou staré jako lidstvo samo, to téma nikdy nepřestalo autory zajímat. Každá generace v něm našla svůj problém, věčně nový a věčně se opakující, nicméně věčně zajímavý. Příběh Ivana Hejny hledá cestu k otázce generačních sporů, aniž by příliš stranil neomylnosti mládí a jeho právu na vlastní nezávislé rozhodování.
Problémů, které si musí jeho hrdina, sedmnáctiletý Vojta vyřešit, není málo: vztah k otci, k bratrům, k Ivoně. A protihráč, který měří jeho slova a činy a který se snaží dát jim směr i cíl, má svou váhu. Otec… člověk autoritativní, ale natolik moudrý, aby pochopil, že se nemůže beze zbytku držet starosvětského modelu rodiny. Že svět kolem i v jeho dětech už vypadá trochu jinak… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

kingik 

všechny recenze uživatele

Pěkné to bylo. Smutný příběh o sourozencích, kteří po nečekané smrti rodičů musí držet pospolu. Citlivě natočený dvoudílný televizní film našel oporu ve vynikajících hereckých výkonech. Nejdříve Kostka jako autoritativní až demagogický otec nutící svého již téměř dospělého syna po večerech přebírat korálky a zpívat u toho a ten je za to pro posměch svému okolí a potom přebírá herecké otěže Čenský, který předvedl velmi vyzrálý výkon.Jeho proměnu z bezstarostného mladíka zamilovaného do ambiciozní dívky z vyšších sociálních poměrů v mladého muže starajícího se o své dva mladší bráchy jsem mu bez problému uvěřil. Film možná měl rozvláčnější tempo, ale bavil mě. 80% ()

DanušeGr. 

všechny recenze uživatele

Pokud si dobře pamatuji, tak se zde jedná o dvoudílný televizní film. V prvním dílu má Vojta neshody s otcem,ve druhém dílu přichází Vojta po autonehodě o oba rodiče a tím se rázem změní jeho život. Rozchází se se svojí přítelkyní, začíná bojovat a osvojení svých bratrů. V tom mu pomáhá jeho trenér a sociální pracovnice. Vojta nakonec své bratry získává a zjišťuje, že to co je učil jejich otec nebylo zase tak zastaralé a špatné. Začíná jít v jeho šlépějích. ()

Reklama

Vites 

všechny recenze uživatele

Tak já bych rozhodně nehodnotil negativně jalový scénář ani televizácké kulisy, naopak herci hráli o něčem a nebylo to ani přehnaně patetické. Znám ze svého okolí podobně žijící lidi v té době ( přebírání perliček v kruhu rodiny místo sledování TV apod. ). Honza Čenský civilní, stejně pan Kostka a další, létající Čestmír už dává vědět o svém talentu, takže ANO - zasloužené 3 *. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou díky Youtube a Uložto objevuji stále "nové", mně dosud neznámé normalizační filmy, jež jsou českému diváku dokonce i na veřejnoprávní TV předkládány asi tak často jako úplné zatmění Slunce. Tento dvojdílný film je jedním z nich. Poutavost je zde poněkud nevyvážená. Zatímco první díl na mě působí poměrně nudně a klíčových situací se v něm odehraje pramálo (pouze Čenský balí koketnou spolužačku a kvůli jeho vztahu s ní se neustále hádá s rodiči), druhý díl je výrazně zajímavější a naditý dějovými zvraty, které se co chvíli mění. Postará se o mladší sourozence nejstarší syn tragicky zesnulých rodičů nebo budou muset do děcáku, či se jich ujme nerozhodná teta s nápadníkem za zády? Jedna možnost je v mžiku nahrazena jinou. Nakonec sourozenecká soudržnost zvítězí nad rozmazlenou a volnomyšlenkářskou cérkou buržousty. Za první díl dávám 2,5 *, za druhý 3,5 *, tudíž to zprůměruji na 3 * a 55%. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tyhle >televizní inscenace ze současnosti< se svými jalovými scénáři, příběhy >ze života reálsocialistické reality< , rutinně natočené, odehrané, zbytečné, marné... Po pětadvaceti letech - po pětadvaceti minutách - viděno - nedokoukáno... Nechápu, co chtěla ČT touhle bůhvíkolikátou reprízou říct, koho a proč má tahle >dramatizace< v neděli odpoledne oslovit... Možná snad jenom jako další nespočetný doklad, kdeže jsou ty kořeny všech dnes vypocených televizáckých pitomostí... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama