Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velice nezábavná komedie televizního ražení předstírá satirické naladění: pojednává o vykutálené majitelce honosné secesní vily. Časté inzeráty, v nichž nabízí prodej, však nemyslí zcela vážně, obratně těží ze zájmu často snobských adeptů na zakoupení. S těžkopádnými dialogy a bakalářovitou zápletkou si nevěděli rady ani herci, kteří se spokojili s obvyklým výrazovým klišé. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Dlouho, předlouho nereprízovaný film. Není divu. Bytové problémy normalizačních dob dnes hned tak někdo nepochopí. Majitelka honosné vily musí mít u sebe přihlášenou tetičku, aby o dům nepřišla, jenže tetička u ní nebydlí, zato mají o vilu zájem dvě rodiny. Tato dáma jim slibuje prodej, který ale podmiňuje čím dál absurdnějšími požadavky... Slabá komedie, ale stojí za vidění kvůli Stelle Zázvorkové v nevídaně záporné roli. 40% ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé tři hvězdičky; film měl zřejmě dovolit S. Zázvorkové, aby ukázala své herecké umění, ale sama si s tím moc nevěděla rady, mnohem životnější byl Vlastimil Brodský v roli chlapa - dobráka, který to s touhle ochechulí vydržel čtyřicet let, aniž se naštěstí dopustil hlouposti manželství. Dobrá byla i tetička Marie Rosůlkové. Jinak nudný příběh o tom, jak starší dáma chce vytřískat peníze z prodeje své vily, kterou už není schopná udržovat, navíc jí neustále hrozí nastěhování nájemníka pro nadměrný rozměr bytu, ale nikdy se nedokáže s domem rozloučit. Klasický případ měšťácké hysterky, která dokáže s klidem rozvracet vztahy v jiných rodinách kvůli svému patologickému chování. Ta třetí hvězdička je skutečně jen kvůli té nenažrané tetičce. - K některým komentářům - ano, jako socialistická moralita a satira na špatné lidské vlastnosti film beru a jen lituji, že v dnešní době, kdy "je dovoleno všechno, co není zakázáno" se už satira prakticky točit nemůže. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námět tohoto snímku je údajně zpracovaný z ´Bakalářské´ povídky a tak je tím vysvětleno, proč je ten příběh v celovečerní stopáži tak neuvěřitelně chudý. Hlavní role pro Stellu Zázvorkovou neměla v podstatě co přinést. Děj když se rozdělí na dvě poloviny, tak každá ta polovina přináší to samé. Nabídka honosné vily o kterou projeví zájem dvě rodiny, aby nakonec byla na poslední chvíli zrušena. Takováto realizace komunální satiry o vypočítavé ženě, zlodějském zelináři a početné rodině bohužel trpí přemírou nudy a naprosté nezáživnosti. Ční sice z toho určitá moralita, kdy vdova zneužívá zájemce k údržbě domu i k uspokojování vlastních nadstandardních potřeb, aby ji nakonec zůstaly oči jen pro pláč, ale v takovémto podání se celý koncept naprosto ztrácí. Oddechový film? Vtom to případě bohužel až moc. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to včera po letech zas viděl a zjistil, že můj dojem utahaného filmu bez větší pointy byl správný. Dvě hvězdičky jen za některé herecké výkony ve vedlejších rolích. I přes svou stopáž spousta zbytečných scén, spousta zbytečného mlácení prázdné slámy, a konečně ani hlavní postavě člověk ty její motivy nevěřil. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Dneska je tenhle film zajímavej spíš z historickýho hlediska. Poměrně dost se tam rozebírá, jak to v tom socialistickym ráji bylo s bytama. Když chcete bydlet ve velkym domě nebo bytě, musíte mít u sebe přihlášenou tetičku, jinak vám to neprojde. Potom je ve filmu taky oblíbenej motiv tý doby. Nepoctivej prodavač ovoce a zeleniny, kterej ale nakonec dopadne špatně. Toho poměrně slušně zahrál Schánilec v jedný z mála jeho větších rolí. Lehce úsměvná je v celý týhle komedii snad jenom scénka, kdy jde Skopal před interupční komisi. Další taková dnes už téměř zapomenutá bizarní záležitost. Jinak na celym filmu se mi asi nejvíc líbila projížďka Prahou na úplnym začátku. Zajímavý bylo, že taxikáře hrál Karel Bělohradský, ale předaboval ho Mirko Musil, což působilo hodně divně. Co k tomu tvůrce vedlo, opravdu nechápu. Vůbec se nedivim, že tahle "komedie" zmizela někde v propadlišti dějin. ()

Zajímavosti (1)

  • Neherec Karel Bělohradský ztvárnil postavu taxikáře, kterým byl i v civilním životě. (M.B)

Reklama

Reklama