Reklama

Reklama

Vice speciál - Svět pod lupou: Islámský stát

(TV film)
  • USA VICE Special Report: Fighting ISIS

Obsahy(1)

Tento exkluzivní speciál HBO sleduje novináře Bena Andersona, který se dostal do zákopů iráckých vojáků bojujících proti Islámskému státu a získal přístup na tři frontové linie v Iráku, kde sunnitské, šíitské a kurdské ozbrojené jednotky bojují o své životy. Anderson navštívil také ruské vojenské síly v Sýrii a setkal se se zajatými bojovníky IS v Kurdistánu. V dokumentu zazní rozhovory s lidmi, kteří se problematikou IS zabývají, jako jsou Ryan Crocker, bývalý velvyslanec v Iráku jmenovaný prezidentem Bushem, Ali Khedery, nejdéle sloužící americký státní úředník v Iráku, nebo ruský premiér Dmitrij Medveděv. Diváci mají možnost pochopit příčiny vzestupu této vražedné organizace, a jaká strategie by mohla ukončit její vládu teroru. (HBO Europe)

(více)

Recenze (3)

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Velice kvalitní a překvapivě objektivní dokument, kterému bych vytkl jen drobnosti: 1/ Rusko se nezapojilo do bojů proti IS po až té, co díky antentátům v Paříži ( 13. listopadu ) zesílila útoky západní koalice, ale naopak dříve ( 30. září ). 2/ Krutého diktátora Asada, co použil chemické zbraně, si mohli nechat od cesty, protože je dost podkladů, že je nepoužil on a občané dali celkem jasně najevo koho chtějí. Ano byl diktátor, ale nejoblíbenějším vládcem na předním východě. 3/ Vyhnuli se základním faktům, kdo finančně a materiálně zajišťoval a zajišťuje existenci IS. Nebo jim snad zbraně a munici sesílá z nebe Allah? ()

Tipko 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý dokument o pozadí a hrozbách hnutia ISIS, aj keď o niektorých jeho výrokoch si myslím, že nezodpovedajú realite. Inak fajn. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama