Reklama

Reklama

Zemřít na smrt

(festivalový název)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Neschopnost zarostlého outsidera Michela uniknout z dosahu své sebestředné matky a také skutečnost, že se hrdina až paranoicky upíná k faktu lidské smrtelnosti – to jsou hlavní témata této výstřední komedie. Černobílý debut Xaviera Serona nemá daleko ke svéráznému, osudem ovládanému univerzu belgického kolegy Jaca Van Dormaela, předkládá však svou osobitou estetiku a tóninu. V jeho úvodu spatříme Michela (Jean-Jacques Rausin) jako kojence u matčina prsu a hned vzápětí jako téměř čtyřicátníka, který si pro sebe hledá vhodnou velikost rakve – tyto dva momenty dokonale ohraničují to, čím se hrdina posedle zaobírá, zatímco jeho současný život směřuje odnikud nikam. Marně zkoušel být hercem a ztratil veškerou naději, že by se vymanil ze své stagnace, a tak jen dělí čas mezi matku a stejně nesamostatnou přítelkyni. Díky protagonistovi se ve filmu řetězí absurdity všeho druhu a nápadité scény, podléhající dynamice chaosu. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1)

venca163 

všechny recenze uživatele

U tohohle kousku jsem se letos na MFFKV nejvíc nasmál! A rozhodně se to nedá svést jen na hladinku, která na půl jedenáctou nebyla ani nijak abnormální. Koncentrace absurdních momentů maximální, scény jako zapojování důchodců do přestavby domova důchodců, kojení koťátka, prohmatávání prsu a desítky dalších mě celej film svojí bizarností nepřestávaly udivovat. Takhle jsem si představoval nezávislý filmy, než jsem začal jezdit do Varů na festival. Naštěstí v tý změti do sebe zahleděných indie dramat čas od času zazáří svoji originalitou něco jako Zemřít na smrt. Hypochondrický mamánci jsou prostě srandovní. (90%) ()

Galerie (13)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama