Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joanna Eberhartová (Nicole Kidmanová) je úspěšná televizní producentka, která však kvůli násilnému incidentu, vyvolanému jejím kontroverzním pořadem, dostane v prestižní televizní společnosti výpověď. Když se následkem toho zhroutí, přestěhuje se s manželem Walterem (Matthew Broderick) a dvěma dětmi z Manhattanu do dokonalého moderního městečka Stepfordu. Všechno zde se zdá tak perfektní, že to je až neuvěřitelné. Zdejší ženy se skvěle starají o své protějšky, o domácnost, a dokonale plní své manželské povinnosti. Joanna si společně se svými přáteli - spisovatelkou a vyléčenou alkoholičkou Bobbie (Bette Midlerová) a extravagantním homosexuálem Rogerem (Roger Bart) – záhy uvědomí, že zde něco není v pořádku. A že nic není takové, jak se na první pohled zdá… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (374)

Fabrinka 

všechny recenze uživatele

Začiatok zaujímavý,veľké očakávania zo zážitku z knižnej podoby, no zhrozene som sa pozerala ako sa film pribúdajúcimi minútami rúti do záhuby.Koniec absolutne tragický, takmer trápny. Nicole Kidman,ktorá bola pre mňa hlavným podnetom,prečo si tento film pozrieť však nesklamala.Nadchla ma ešte viac,než som predpokladala. A ešte škoda toho hrozivého dabingu... ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Svižná komedie se skvělými herci a nedostatečně vtipným scénářem. Frank Oz dělal, co se dalo, Kidmanová je zase jednou výtečná, Closeová svoji roli přesně trefila , ale nikdo z nich nedokáže zamaskovat ten scénář. Je tu ovšem pár slušných scének (čtenářský klub, vyhazov), které mě docela pobavily. DVD je skvěle vybavené, komentář Franka Oze je opravdu zajímavý. Něco mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami - čtyři dávám, abych aspoň trochu vylepšil průměr. To kombajn: co jsem z bonusů na DVD vyrozuměl, původně film natočili s robotickými ženami (v jedné vypuštěné scéně předvádí Midlerová "robotický orgasmus") a pak to promítli testovacímu publiku, nějak to nefungovalo, tak vystřihli většinu robotických sekvencí a film dali do distribuce bez nich. No a bankomat zůstal... ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestli mi to přišlo vtipné? Zpočátku docela ano. Jestli znám podobně zdeformované dívenky? Ano. Jestli mi přijdou vtipné? Ano, pokud s nimi nestrávím víc času než kolem mě stihnou vytvořit kruh a nezačne lynčování blonďatými loknami. A tak je to i s tímhle filmem. V takovémhle případě, když už je tu řeč o ovladačích, bych si u sebe přál mít ten Sandlerův, abych to všechno prostě jen přetočil anebo přemazal záběrem na babiččin kurník. Jsem si totiž jist, že i jeho nájemníci by dokázali vymyslet duchaplnější zábavu. Jo a Nicole - kdy už konečně použiješ čudlík "přifouknout prsa"? ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Film by měli dávat jako odstrašující příklad, jak scénárista ve spolupráci s režisérem dokáže pohřbít velmi zajímavý námět. Nesnáším paušalizující antiamerické kritiky, ale právě tohle je sirupová ucintaná americká limonáda, pokud nejde o parodii, která jakžtakž funguje v hezky naaranžových scénách panoramatických a davových, ale kterou okamžitě zabíjí první scéna, ve které se pokouší o vážný dialog mezi méně než pěti postavami. Jako kdyby režisér totálně zblbnul z kašírovaných exteriérů, které mu připravili, a styděl se za každou vteřinu filmu, která se jim vymyká. Jedna hvězdička navíc za prvních deset minut filmu odehrávajících se mimo Stepford, ty jsou vtipnou a vkusnou satirou. A jedna pomyslná za neúmyslnou ironii - film byl v televizi na dvou místech přerušen mezišoty uvádějící Novácké reklamy, u kterých mě vůbec nenapadlo, že jsou již mimo hlavní projekci - logickým závěrem je, že televize Nova je takový větší Stepford, logickou otázkou, jakou roli hrají její diváci.... ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Za zklamání dávám ještě o hvězdu míň, než by si tento film možná zasloužil. Sice jsem nečetla knižní předlohu, ani jsem neviděla původní film z roku 1975, ale něco mi říká, že tento moderní remake svým předchůdcům jen kazí reputaci. První polovina byla sice slušná, ale konečné rozuzlení bylo až příliš hloupé, odehrálo se moc rychle a jako konec se to zkrátka nedalo nějak pobrat, takže celý film vyzněl tak nějak do ztracena. Nakonec mi zbylo jen zklamání a neurčitý zamlžený pocit z celého filmu, který mohl být o hodně lepší, s propracovanějším příběhem, ale bohužel nebyl. ~(1,6)~ ()

Galerie (79)

Zajímavosti (16)

  • Nicole Kidman souhlasila s účastí ve filmu teprve když slyšela jméno režiséra Franka Oze. (Petr23)
  • Když Mike (Christopher Walken) v pánském klubu předvádí animovanou reklamu na Stepfordské paničky, jedna pasáž pojednává o ingrediencích, které se tu přidávají ženám do mozku. Tyto ingredience jsou: „Sugar, Spice and Everything nice.“ Tato pasáž je převzatá z intra seriálu Powerpuff Girls (od r. 1998), kde takto byly stvořeny jeho hlavní hrdinky. (Stejšn)

Reklama

Reklama