Reklama

Reklama

Columbo - Série 5 (1975) (série)


Případ diplomatické imunity (S05E02)

(epizoda)
  • USA A Case of Immunity (více)

Obsahy(1)

Hassan Salah, první sekretář suarijského velvyslanectví v Los Angeles, zdemoluje společně se svým komplicem Rahmin Habibem vlastní kancelář, spálí důležité dokumenty a na zeď nastříká politická hesla. Poté zavolá bezpečnostního šéfa Youseffa Alafu, kterého na místě ubije. Následně se odebere na policejní oddělení, kde ho čeká jednání o bezpečnostních opatřeních ohledně chystané návštěvy krále jeho země. Během schůzky obdrží smluvený telefonát od Habiba a předstírá, že telefonuje s Alafou. Bezprostředně po hovoru Habib vyhodí trezor do vzduchu, nasedne do auta, prorazí bezpečnostní bránu a ujede z místa činu. Jako vždy se policie domnívá, že demolici na velvyslanectví má na svědomí skupina fanatických odpůrců režimu. Ale poručíku Columbovi neujde fakt, že trezor byl zničen až poté, co z něj byly vyjmuty střežené dokumenty. Rovněž nedává smysl, proč by měl mít Alafa svou pistoli stále zastrčenou za opaskem, když vetřelce během jejich řádění musel sám očividně překvapit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušná kriminální zápletka a dobrý Hector Elizondo, kterému ta exotická role dost sedí. I ty důkazy tenkrát nepůsobily až tak vykonstruovaně jako jindy, epizodu u mě ale trochu degraduje ten konec - je fakt, že Columbo na vraha nemůže, i kdyby měl tisíc důkazů, tak rychle musíme najít najít jiný způsob, jak vraha dostat, i kdyby byl sebevíc přitažený za vlasy. Přece nenecháme chudáčka poručíčka prohrát jeden případ, i když se to stává kriminalistům při práci běžně... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lúčim sa s Columbom troma hviezdičkami z milosti. Nedokážem sa už prinúť k sledovaniu ďalšieho dielu. To, čo bolo spočiatku zaujímavým kontrapunktom - ošumelý zovňajšok a správanie bezdomovca s brilantným úsudkom - sa postupne stalo achillovou pätou seriálu. Teda pre mňa. Končím, aby som si aspoň v spomienkach zachoval ten dobrý pocit, ktorý kedysi sprevádzal sledovanie Columba v dobách, keď som to, čo ma teraz vyrušuje, prehliadal. ()

Reklama

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

UŽ TO CHÁPEM, MAL SEM BYŤ POSLANÝ KAPITÁN COLIMOR. POPLIETLI VAŠE MENÁ. V dôsledku vraždy na suarijskom veľvyslanectve Columbo spoznáva inú kultúru a zároveň diplomaciu. Poručík zhromaždí rôzne indície svedčiace v neprospech vraha, ale získať nezvratný dôkaz sa mu nedarí. Všetko komplikujú aj ďalšie nepríjemnosti a to návšteva kráľa, zahranično-politická intervencia do prípadu a diplomatická imunita páchateľa. Najvtipnejšia pasáž filmu je určite, keď sa poručík objaví v smokingu na záhradnej slávnosti na počesť príchodu kráľa ( pruhované nohavice, šampanské). TRADÍCIE MAJÚ SVOJE MIESTO, HASSAN, ALE MUSÍME SA UČIŤ ŽIŤ V TOMTO SVETE AKO OSTATNÍ. NEMôŽEME BYŤ SLEPÍ K ZMENÁM, KU KTORÝM NAOKOLO DOCHÁDZA. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo sa objaví dokonca v elegantnom čiernom obleku. Ale zakrátko už sedí na zemi ako pravý bezdomovec. Pribeh je klasika, páchateľ urobí chybu a už to s ním ide dole vodou. Finta musí byť kvôli diplomatickej imunite tentoraz mimoriadna. –––– Tahle vražda bude jedním z vaších neúspěchů. Ale život jde dál. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mojich najobľúbenejších televíznych inšpektorov znova v akcii. Musí objasniť násilnú smrť na ambasáde fiktívnej arabskej krajiny Suarian. Ani diplomatická imunita nepomôže podlému vrahovi, pred tým aby ho poručík los angeleskej polície Columbo usvedčil z úkladnej vraždy kolegu na veľvyslanectve v Spojených Štátoch Amerických. *** ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama