Reklama

Reklama

Columbo - Série 5 (1975) (série)


Smrt v aréně (S05E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Bývalý mexický toreador Luis Montoya dnes už jen chová býky pro koridu, avšak pro své někdejší odvážné kousky v aréně je stále miláčkem národa. Jednoho dne zabije kolegu Hectora Rangela, který by svým svědectvím mohl Luisovo dobré jméno zničit. Luis se postará o to, aby Rangela zabil rozzuřený býk. Tou dobou je však s manželkou na dovolené v Mexiku i losangelský detektiv, poručík Columbo. A ten začne svému mexickému kolegovi pomáhat s vyšetřováním případu... (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podľa mňa celkom slušná časť. Trochu netradične sa odohrávajúca v Mexiku, Columbo vycestoval iba párkrát (napr. keď šiel do Londýna). Ale zábavná. Ricarda Montalbana som si pamätal ako Khana zo Star Treku alebo z Bláznivecj strely, ale tu hral veľmi slušne. A potom je tu Pedro Armendáriz. Zišlo sa tu zopár slušných hercov. Trochu ma prekvapuje to nižšie hodnotenie, lebo podľa mňa je to veľmi dobrá časť. Ak by šiel takto po krku takému veľkému hlaváčovi v skutočnosti, tak by asi skončil s prípadom veľmi rýchlo. ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

DOBRÝ PRIATEĽ. LOJÁLNY A VERNÝ. TAKÉHO UŽ DNES NENÁJDETE. Poručík v nepríjemnej situácií, keď na území Mexika spôsobí dopravnú nehodu, pôsobí pri komunikácií s Mexičanmi neuveriteľne komicky a zachráni ho až príchod polície. Profesionálna deformácia plus kvázi vydieranie spôsobí, že poručík rieši zaujímavú vraždu, pri ktorej bol ako vražedná zbraň použitý býk. Tento diel obsahuje istú dávku nelogickosti, keď všetci zainteresovaný ovládajú angličtinu, ale ak sa človek nad túto absurditu povznesie tak Columbo jeho očakávane naplní. Zaujímavý je aj odkaz na jednu predošlú časť, keď vyšetroval vraždu na výletnej lodi. VY SA ZASA KĽUDNE POZERÁTE NA TO AKO SA MEDZI SEBOU V RINGU MLÁTIA DVAJA ĽUDIA ALEBO AKO SA STRIEĽA NEVINNÁ DIVOKÁ ZVER ALEBO AKO SA CHYTAJÚ RYBY NA EŠTE ŽIVÚ NÁVNADU. NAŠA KULTÚRA JE INÁ AKO VAŠA, PORUČÍK. ANI LEPŠIA ANI HORŠIA. LEN INÁ. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pôjdem proti prúdu a pravdupovediac zaokrúhľujem hore kvôli veľmi nízkemu tunajšiemu hodnoteniu. Môže zato pre seriál nevšedné exotické prostredie niekde v Mexiku, verné a vtipné zobrazenie tamojšej mentality a hlavný záporák. Tá akože slabšia pointa práve poukazuje na tieto národnostné rozdiely a mentalitu a tým je pre mňa tak silná. Usvedčenie akousi "live" rekonštrukciou je veľmi originálne. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden zo slabších dielov série, ktorých spoločnou črtou je, že profesionálne deformovaný Columbo sa zapája do vyšetrovania počas pobytu v Anglicku, dovolenky na lodi i v Mexiku. Je asi zložité nakoncipovať tieto Columbovské bokovky, aby boli uveriteľné, faktom však ostáva, že bez nich by Columbovská séria mala o čosi vyššiu úroveň. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý díl.... Netradiční a zajímavé prostředí, trošku nezvykle poručík spolupracuje s jiným vyšetřovatelem, a celkově zajímavě poskládáno a charismatický záporák, abych nezapomněl. Pár vtipných momentů, důkladné vyšetřování, a jako vždy dohání vraha k šílenství. Usvědčení je postavené trošku na vodě, ale zase nebylo zbití... Povedený díl! Slabších 80%. Howgh! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama