Reklama

Reklama

Bestie

  • USA The Beast (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Rota Ruských T-55 zrovná afgánsku dedinu zo zemou, práve keď sú všetci mudžahídski bojovníci mimo dediny a rusi nemajú v ceste väčší odpor. Po príchode bojovníkov do dediny na čele s predstaviteľom Sandokana (Kabir Bedi) sa rozhodnú tanky prenasledovať. Pre ich veľké potešenie posledný z tankov, tank veliteľa roty odbočí nesprávnym smerom. Mudžahídi posilnený vierou v zničenie tanku ruským RPG sú mu neustále v pätách. (andykovac)

(více)

Recenze (89)

fefee 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý vojnový film, miestami až presvedčivo pôsobiaci avšak v zápätí spadá stále a znova do akéhosi tv klišé žánru. Nízkorozpočet tu smrdí na sto honov, a monotónny dej celého filmu s nevýraznými hercami a štipkou naivity nebolo úplne to pravé. Pozornosť si ale rozhodne zaslúži, už aj z dôvodu natočenia snímku tak trocha z druhej strany vojny. ("Proafgánsky" vojnový film som veru ešte nevidel). ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jeden tank. Ruská posádka, ktorej velí tvrdý a neústupčivý veliteľ a skupina afgáncov odhodlaných pomstiť vyvraždenú dedinu. Tento film nič viac nepotrebuje. Čo filmu pomáha najviac je reálne správanie posádky i ich reagovanie na problémy, ktorých bude skutočne požehnane, vrátane zistenia, že niekto s posádky si filtruje chladiacu kvapalinu cez chleba... Za nezabudnuteľnú scénu považujem otrávenú vodu a jej "nepredvídavé dozvuky z druhej vlny". Film je naozaj napínavý, takmer mu niet čo vytknúť, no má predsa len dve chyby, vďaka ktorým odo mňa nemôže dostať plný počet. Všetkým hercom som tých Rusov veril, ale Jasonovi Patrickovi som to teda nezožral. Druhý problém som videl v tom, že mi z úst "ruských" vojakov chýbala ruština. S dabingom tento problém riešiť nemusíte, ale v originálnom znení by tam tá ruština i ruskí herci rezali viac. Škoda. Inak málo známy, ale veľmi kvalitný a napínavý vojnový film. Veľmi silné štyri hviezdičky. 80%. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že jsem o tomhle filmu ještě před pár lety vůbec neslyšel a hned jak jsem ho uviděl zjistil jsem jaká to byla chyba. Velice kvalitní komorní válečný snímek o ruském tanku ztraceném v Afgánistánu. Velice dobří herci a jiný pohled na válečný konflikt zaručují kvalitní zábavu v originálním pojetí. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Nemohu být dobrým vojákem, ve špatné válce " Pro mne zase jeden z válečných filmů o jejichž existenci jsem dodnedávna neměl ani tušení. Je to skvělé komorní drama. Osádku tanku, která zmasakrovala afghánskou vesnici pronásleduje skupina mudžahedýnů. Tank je navíc poškozen, bez rádiového spojení a ke všemu osádka nesouhlasí s názory a způsobem velení velitele tanku. Spíše než nějaké širší pojetí Rusko-Afghánského konfliktu zde sledujeme několika denní epizodku jednoho zbloudilého tanku uprostřed nepřátelského prostředí. Nepřátelského nejen z důvodu přítomnosti jak stín pohybujících se povstalců, ale i z hlediska drsné vyprahlé hornaté pustiny... Lehce mi vadila jen jedna věc, - rychlý názorový obrat jednoho ze členů osádky T55 a méně uvěřitelný závěr. A čekal jsem, že se zde bude mluvit Rusky. Tankisté hovoří anglicky a Tálibové svým jazykem. Ale to je jen detail. Rozhodně se jedná o další ze skvostů proti-válečných snímků z Afghánu a může se směle řadit po bok 9Th Rotě a dalším. Rozhodně doporučuji vidět! * * * * ()

Rapikk 

všechny recenze uživatele

Absolutně jednoduchý příběh o jednom ztraceném sovětském tanku, který je pronásledován skupinkou Talibanců. Jelikož jde o americký film o sovětské okupaci Afghánistánu, očekával jsem silnou proti-ruskou propagandu. Ta se tam sice objevila, ale kupodivu pouze krátce na konci filmu: "Chtěl jsem být dobrým vojákem. Ale nemůžu být dobrým vojákem, pokud jsem ve špatné válce. Vždyť my se zde teď chováme jako fašisti." Celý film se zaměřuje zejména na psychologickou reakci postav na prostředí nehostinného Afghánistánu a na minimalistické detaily války, ať již šlo o scénu s otrávenou studní nebo se zvířaty na radaru. Afghánistán je skutečně divným, trpkým a krutým místem na světě, a přesně tak to Beast of War podává. Bez cenzury a s hrůzostrašnou upřímností. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Tanky T-55 vo filme boli izraelskej modifikácie, ktoré Izrael ukoristil počas rôznych vojen v minulosti iným arabským armádam. Tie dokonca neskôr zažili aj skutočné boje v rukách Izraelu, najmä počas Jomkipurskej vojny v roku 1973. (Real Tom Hardy)
  • Slová, ktoré vyslovujú povstalci, Badal a Nanawatai znamenajú pomsta a zľutovanie. (beso74)
  • Ve scéna po průjezdu průsmykem, kdy posádka T-55 hledá svou pozici na mapě, má tank 351 na čelním pancíři návarek s šestimístným číslem 130545. O 5 minut později ve scéně u otrávené studny má tank hrající T-55 č. 351 na čelním pancíři přivařeně číslo 180300. Tento druhý tank s tímto číslem odehraje zbytek příběhu. (mikulin)

Reklama

Reklama