Reklama

Reklama

Fidel Castro: Člověk a mýtus

  • Německo Fidel Castro - Ewiger Revolutionär (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Kdo je skutečný Fidel Castro? Tento program, odhalující mnohé neznámé, sleduje Castra při některých jeho každodenních činnostech, včetně neplánovaného výletu do jedné kubánské vesnice. Tento film kombinuje pozoruhodné archivní záběry s unikátními rozhovory s blízkými přáteli, rodinou, spojenci a nepřáteli, včetně Castrovi dcery, Che Guevarovy dcery a soudruhem - revolucionářem, kterého Castro později uvěznil. To vše představuje Castra tak, jak ho obrazovce můžete vidět málokdy. Od jeho bohatého středostavovského původu, studentských let a osobního rodinného života, po jeho komplikovaný vztah k USA a záhadných událostí kolem atentátu na J. F. Kennedyho. Stáváme se svědky toho, jak si po skončení studené války buduje novou mezinárodní image. Připojte se k nám při odhalování skutečnosti o životě této záhadné postavy ve všech jejich detailech a vypátrejte pravdu o Castrovi - člověku a mýtu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia dokumentu by v roku tvorby, 2004, určite nerátali s tým, že Fidel bude v roku 2016 oslavovať 90 rokov. Ten človek fakt zažil všetko a dokument pekne ukazuje politickú históriu Kuby a zaangažovanosť Castra v studenej vojne. Komunista, ktorému v kancelárii visí kresťanský kríž.. Človek, ktorý hovoril, že ho kedykoľvek, každý deň môže zastihnúť smrť a predsa dosiahol 9 krížikov na chrbáte. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veľmi zhrnutý život Fidela Castra, ktorý jeho detstvo, kariéru a život do revolúcie na Kube veľmi zjednodušuje a navyše dáva priestor k vyjadreniu najmä jeho kritikom a jemu nie. Počas filmu sa prehúpava aj na uznanie, že s Kennedyovcami bol v priateľskom vzťahu a nikdy by ich nezabil, že to budú mať na svedomí skôr tí, ktorým to vadilo, taktiež že Che Guevarra stratil zrejme kvôli svojej kritike imperializmu Sovietskeho zväzu ich podporu a potom aj čo sa tu nehovorí, podporu bolívijských komunistov a preto bol odsúdený tam na neúspech. Celkom zaujímavé myšlienky sú však v zaobalenom nudnom a jednoduchom filme, ktorý ako životopis u mňa veľmi neobstál, ale dôležité veci na svoju dĺžku zachováva, pridáva rozhovory a nie je úplne jednostranný ako sa spočiatku môže zdať. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Tento vzrušující dokument je zasvěcený portrétem jednoho z nejkontroverznějších vůdců historie - Fidela Castra. Muž, který osvobodil Kubu od režimu útlaku a uskutečnil svůj komunistický sen, postavil se Američanům a mezinárodnímu zavržení a který žije dodnes. Castro jako nepochybně legendární postava je plný protikladů - Někdo ho vidí, jako hrdinu, další jako nelítostného diktátora........... Je jen na divíkovi, jak vše posoudí,,,, u mě dobrý **** ()

karmalat 

všechny recenze uživatele

Moc dobrý a napínavý dokument, myslím, že docela věrně zobrazující postavu Fidela a jeho místo v kubánském životě. Dobře se na to koukalo. Doporučuji, dokument je nejen pro milovníky Kuby. ()

Reklama

Reklama