Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když hospodářská krize zruinovala manžele Pollardovy, začal jejich šestnáctiletý syn John pracovat ve stájích zámožného rančera. Bohatý Charles Howard přišel o syna při autonehodě a manželka ho opustila, protože mu to dávala za vinu. Když Howard nabírá novou sílu k životu, rozhodne se koupit si koně. Tom Smith, starý kovboj, mu vybere Seabiscuita, dostihového koně, který je malý a zakřiknutý a jen on sám v něm vycítí touhu vítězit. Jako žokeje zvolí Johnnyho. Oba, chlapec i kůň, mají za sebou těžké roky, a přestože první závod nedopadne dobře, začne tato dvojice outsiderů brzy vítězit a přitahovat pozornost. Krátce nato si John vážně poraní nohu, z dostihů je vyřazen a dívá se na dostih jen v televizi. Seabiscuit se zraní hned v následujícím dostihu. Za normálních okolností by tato zranění jejich sportovní dráhu dávno ukončila, ale John i Seabiscuit zmobilizují své síly a znovu se vrátí na dostihovou dráhu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (191)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Povedený film o dvou outsiderech, kteří to nakonec zvládli. Režisér Gary Ross odvedl krásnou řemeslnou práci. Je moc dobře vidět, že Ross ví, co dělá a umí parádně prodávat jednotlivé scény a momenty. Dostihové závody vypadají skvěle a jsou napínavě natočené.  Dobře se na ně kouká díky výborné kameře Johna Schwartzmana. Film má krásnou vizuální stránku. Od kostýmu, lokacích až po výpravu. Ve filmu je hvězdné obsazení. Tobey Maguire svou polohu zvládl a ukazuje všem, že není jen Peter Parker. Kdyby si Jeff Bridges a Chris Cooper prohodili role, tak by to bylo mnohem lepší. Elizabeth Banks nemá tolik prostoru a je to celkem škoda. Co se týče tempa, tak to je ze začátku hodně pomalé a celý úvod je zdlouhavý a trochu nudný. Celé se to rozjede s příchodem titulního koně. Seabiscuit je dobrý film, ale kdyby měl o půl hodinu méně, tak by to bylo o dost lepší. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

O kvalitě tohoto snímku není vůbec třeba diskutovat. Jedná se o dokonalé sportovní drama, které svojí kvalitou získalo i několik nominací na Oskara, navíc se jedná o autentický příběh, natočený podle reálného základu a takové příběhy ze života bývají ty nejsilnější. Opravdu jsem si dokázal užít každou minutu z těch více než dvou hodin stopáže filmu, kdyby bylo více takových dílek, byl bych opravdu spokojený. Teď budu rád, že se ve výčtu mnou shlédnoutých filmů, objeví alespoň občas podobně kvalitní snímek, celkově mu totiž nemám vůbec co vytknout. Rozhodně mohu doporučit úplně každému fanouškovi dramatických životních příběhů. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film s tromi, či skôr štyrmi hlavnými postavami a s jednou ženskou protagonistkou čisto ako kozmetickým doplnkom. Dvaja ostrieľaní životnými skúsenosťami, tretí horkokrvný mladík. Inak klasický hrejivý čistý Hollywood, čiže berte, alebo nechajte byť. Postavy sa musia dostať zo dna vrchol, potom naň opäť padnúť a zase sa vschopiť a nakoniec zvíťaziť najmä sami nad sebou. Dostihové preteky pôsobia akoby v minulosti boli na úrovni majstrovstiev sveta vo futbale. Toto nie sú výčitky, to je popis toho, čo chceli tvorcovia publiku dodať a čo sa im presne podľa ich predstáv aj podarilo. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Čím se tenhle film liší oproti přehršli jiných snímků o dostihových koních? No... vlastně ničím. Možná je trošku citlivější, poetičtější, jinak jedno klišé za druhým. Jakkoliv připouštím, že je to vcelku hezky a citlivě natočeno, nevidím v tomto příjemném snímku žádnou zvláštní výjimečnost. Maximálně 70%. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Pekný film so zaujímavým námetom. Zo začiatku to vypadalo na veľmi milé prekvapenie, ale časom film strácal na nápadoch a zaujímavosti. Chcelo by to ešte nejaký zvrat deja, viac dramatickosti a okresať film o nejaké tie minútky. Dej bol rozvláčny a ničím nenadchol, ale miestami sa na to fakt dalo pekne pozerať. Konské závody boli nasnímané kvalitne, ale rozhodne tomu niečo chýbalo. Film postrádal dynamiku, len sa vliekol, herci síce hrali, ale nijak výnimočne. Maguireho nemám moc v obľube, ale miestami sa snažil. Mal by som dať tomu vyššie hodnotenie, ale ja som bol pomerne sklamaný a 7 nominácií na Oscarov je podľa mňa prehnané. 70% ()

Galerie (146)

Zajímavosti (25)

  • V Santa Anitě stojí Seabiscuitova socha. (Geriel)
  • Maguire jezdil pouze scény tréninku, závody natáčeli profesionální žokejové. (Geriel)
  • Skutečný Seabiscuit měl jméno po svém otci, "sea biscuit" neboli "sea bread" je synonymem pro sušenky "Hardtack" podávané vojákům. Hard Tack se pak jmenoval otec skutečného Seabiscuita. (Geriel)

Reklama

Reklama