Reklama

Reklama

Krásná Varvara

  • Sovětský svaz Varvara - krasa, dlinnaja kosa (více)

Obsahy(1)

Bylo nebylo jedno carství kterému vládl car Jeremej. Jednoho dne se rozhodl vše ve svém carství spočítat. U jedné studny se však chytil do pasti temného vládce podzemní říše Čuda Juda, kterému musel slíbit, že mu dá to, co ve svém království nepozná. Jeremej rád slíbí, myslí si, že má vše spočítané. Vůbec však netuší, že se mu mezitím narodil syn Andrej. Aby Andreje zachránil, dá ho vyměnit za syna rybáře, který se narodil v té samé době... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, i po tolika letech stále kouzelná pohádka! Skrývá v sobě motivy evropských pohádek - dej mi to, o čem nevíš, že máš; záměna kojenců kvůli smlouvě; najdi nevěstu, když jsou si všechny podobné; dcera pomáhá svému vyvolenému při útěku před hněvem otce kouzly (Němcová, Erben, Grimmové i keltské pohádky). Snad i tím je našinci blízká. Pěkná kamera, až kýčovitá barevnost, poetické obrazy (průběh roku), opravdu krásná Tatyana Klyuyeva, ušatec Čudo a výborná hudba (Arkadi Filippenko) znějící tu rusky, tu až česky (připomene nejen Smetanu) či americky (filmy 50. a 60.let). Vtip, výprava a pohádkový konec, jak má být. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Další z ruských klasik kterou mě potěšila televize JOJ na Vánoce v roce 2008. Království křivých zrcadel, Mrazík a tento snímek jsou ukázkou těch nejlepších ruských klasických pohádek které vznikly v 60 letech minulého století pod vedením Alexandra Roua. Vyměněný carský synek se synem rybáře, zlý čaroděj ( Čudo Judo ), krásná Varvara. Předem jasná zápletka i rozuzlení, ale tak to má v pohádce být, vítězí dobro. Mně se moc líbí ty barevné kulisy a celková atmosféra. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako všade vychvaľovaný a velebený Mrázik. Namiestu ľadu a snehu lúky plné prapodivných húb. Namiesto Ivana iný blonďatý hrdina nordického typu. Nechýba ikonický znak ruských rozprávok - bábuška rozprávačka (inak takto zrejme veteránka z vojny) čo všetko vie a všetko pamätá. Orgie farebnosti. Úžasne vyvedený podvodný svet - svet pod vodou aj svet podvodov čiže kúziel a čarov. Veď bez kúzlenia nie je možné aby ohavné Čudo Judo splodilo tak krásnu dcéru. Nuž a čo sa týka kráľovho synka - taký nejaký je môj ideál: obklopený výberom sladkých kaší, lízaniek, cukríkov a dobrotivých dežurných, čo zaspievajú, postelú, oblečú a vychvaľujú samotný akt jedenia ako čosi nadpozemské. Prečo nie? Život, pripomínajúci rozmaznaného psíka v dobrotivej opatere, kde sa celé okolie bez bočných úmyslov len zalieča je ideálnym naplnením zmyslu života v podobe slov: mať sa dobre. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal biblický motiv - cokoliv, o čem na svém panství nevím .... (kdokoliv mi přijde naproti, ať to je kdo chce) - jo, nastávající otcové, naučte se při tom všem počítání inventáře počítat do devíti, zejména pokud jste náhodou pán a vládce. Jak barevná může být barevná pohádka? Dost. A pak ještě o trochu víc a potom přidejte pár barev a máte představu o barevném gejzíru v téhle pohádce. Je to trošku prvoplánově zaměřené na mladší diváky, pitvořící se ženiši, zběsile poskakující, ušima stříhající mistr Joda, který si tu nechává říkat Čudo Judo a opravdu krásná Varvara ať jako člověk, veverka či myš. Pro milovníky vlajících hřív a cinkotu kopyt, i vy budete spokojeni, pohádka je samý osel. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Krásna Varvara je šialenosť nielen čo sa týka mizanscény, čiže výpravy a kostýmov, ale aj kameramanské formálne hrátky stoja za to a dávajú na známosť, že tvorcovia sa so svojim dielkom vyhrali. Spätný chod, časozbernosť záberov a rôzne halucinogénne snímanie. A k tomu rozprávajúce medvede a nostalgická spomienka na útle detstvo. Netušil som, že práve spomienka na medvede ližúce med mám z tejto peknej rozprávky. Za zmienku stojí aj fakt, že ten blbý je tu z ľudu a múdry je cárovič... ()

Galerie (47)

Reklama

Reklama