Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polovině 90. let v irském Dublinu dosahovala zločinnost vrcholu kvůli nezákonnému obchodu s drogami. V té době začala o tomto ožehavém tématu psát novinářka Veronica Guerinová, známá svými nekompromisními články o církevních skandálech a o korupci. Odvážná žena se pouští do boje s narkomafií a nezalekne se ani mafiánského bosse Johna Gilliana. Má oporu v milujícím manželovi Grahamovi, který se stará o jejich synka, pomáhají jí kolegové z redakce, ale když se ani po několika „varováních“, po nichž skončí v nemocnici, Veronica nevzdá pátrání, stane se terčem surového atentátu. Pohřbu statečné novinářky se účastní tisíce lidí a její vražda vyburcuje celé Irsko k činu. Titulní postavu ve filmu režiséra Joela Schumachera přesvědčivě ztělesnila Cate Blanchetová. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

Skip 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tohle si Veronica nezasloužila. Vždyť oni z ní udělali naprostou amatérku, téměř naivní začátečnici, prostě to ve filmu vůbec nebyla novinářka, která svou prací něčeho opravdu dosáhla. Měli to nazvat jinak, neinspirovat se skutečnou událostí a mohl to být takový lehce zábavný film s velmi dobrou herečkou v hlavní roli. Takhle je to spíš ostuda. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Velmi působyvý snímek, který stojí za shlédnutí. Nejen, že to je podle skutečné události, ale v dnešní době je to čerstvé, aktuální téma. Sice po prvních pěti minutách zjistíte, jak bude vypadat konec, ale to vás neodradí a vy s chutí budete sledovat dál, až do úplného konce. Zobrazení míst, kde se vyskytujou samé stříkačky ve vás udělají pořádnou nechuť. Veronica přesto, že má strach je pro své články obětovat všechno bez ohledu na ostatní. Joel Schumacher se mi začíná líbit čím dá tím víc. Nejen, že natáčí vyníkající filmy se skvělými herci, kteří do toho dají vše. Ale natčí filmy, které se člověka dotkne. Jak uvidíte, tak Schumacher si oblíbil Farrella, který je už v každým jeho filmu. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Filmy s podobným námetom a navyše ak sú podľa skutočnosti potrebujú presne to, čo tento má. Kvalitného scenáristu, ktorý dané udalosti pekne sformuje a režiséra, ktorý vie silné filmy točiť. Tu však oba aspekty však zlyhávajú niekde na pol ceste, pretože šlapajú len na polovičné obrátky. To isté platí pre ten všade napchatý írsky hudobný motív. Spočiatku efektný, neskôr vyšiel nazmar. Ideálnou záplatou na to všetko je Cate Blanchett a udalosti, ktoré vo svojej roli predstavila svetu. Záver ma ale nechal chladným. A bol aj zbytočne rozvlečený. 60%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nudný kalkul, který z úžasně nosného osudu jedné zabejčené novinářky dělá "hollywoodsky" líbivý životopisný film, kde je vše jasně bílé (vše kolem Veronicy), černé (irské podsvětí a záporáci) nebo rovnou prvoplánovitě vyděračské (děcka mezi stříkačkama, no to je hnus velebnosti). Řemeslně sice solidní, ale k čemu to, když jediným opravdovým kladem je nepřekvapivě dvojice Cate Blanchett a Ciarán Hinds. A i ti předvádějí spíše své standardy, než že by nějak excelovali. Chtěl bych to samé, nejlépe i se shodným obsazením, vidět z produkce HBO. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

vynikajuci film reflektujici na riziko bytia zabrdajucim novinarom. jednoznacne vyhrava forma nad obsahom, lebo pri vsetkej ucte k schumacherovi, on nie je vyzrety na ine zanre ako je thriller. to vsak neznamena, ze tento snimok je zly, prave naopak sceny plne napatia podmazane krasnou irskou hudbou a spievankami vo vas vycibria pocit blaha, a ked k tomu priratate vykon cate blanchett par excellence vyjde vam z toho pozohorudny filmovy zazitok. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama