Reklama

Reklama

Bývalý vládní agent, nyní vyprahlý zabiják Creasy odešel ze služby a neví, co se sebou.  Souží ho výčitky svědomí, a tak pití Jacka Danielse prokládá četbou bible, až mu starý kamarád a spolubojovník dohodí kšeft ˗ dělat v Mexiku, kde denně unesou desítky dětí, bodyguarda malé holčičce Pitě, dceři bohatých rodičů. Creasy se proti své vůli s blonďatou holčičkou sblíží, pak ale dojde nevyhnutelně k únosu. Pita zmizí, Creasey je těžce raněn, a ještě navíc obviněn, že se na únosu podílel. Sotva se trochu zotaví, vydává se na cestu pomsty. S pomocí novinářky Mariany Garcii se mu podaří proniknout mezi zkorumpované policisty a dostat se až k hlavě gangsterské organizace, tajemnému muži nazývanému Hlas. Odhalí, že únos měl být fingovaný, že si otec holčičky chtěl pomoci k penězům z pojistky a že se celá akce poněkud zvrtla… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (755)

Matty 

všechny recenze uživatele

Mít seznam lidí, které nechci nikdy naštvat, Denzel Washington je na prvním místě. Nerad bych totiž skončil s usekanými prsty a silně explozivní látkou v konečníku. Možná jsem teď z děje prozradil až příliš, ale čekali byste snad od Tonyho Scotta rodinné drama o prohlubujícím se přátelství mezi malou holkou a jejím bodyguardem? Přesně tak se tváří první polovina filmu. Opravdu si nemyslím, že abychom plně pochopili Washingtonovo chování v druhé půli, musíme více než hodinu sledovat jakési „blýskání se na lepší časy“. Není to originální, brzy odhadnete, jakým způsobem se to bude vyvíjet a navíc chybí větší emoční náboj. Osobně jsem pouze čekal, kdy se Denzel konečně nas..e a začne to pravé videoklipové maso. Svou radikálností připomíná druhá polovina Muže v ohni především Přání smrti s Charlesem Bronsonem, ovšem s tím rozdílem, že laxnost přístupu k otázkám morálky je v závěru lehce zpochybněna. Pokud však od mainstreamového hollywoodského filmu čekáte jistou „etickou přizpůsobivost“, můžete být v šoku. Muž v ohni není tak akční ani vtipný jako Poslední skaut, není tak psychedelicky sestříhaný jako Domino a coby fanoušek Scottových filmů jej řadím k tomu pouze lehce nadprůměrnému. Dokážu si nicméně představit, že svým poselstvím o nezničitelném přátelství a nehasnoucí naději osloví také velkou část lidí, jenž režijnímu stylu Ridleyho bráchy jinak příliš neholdují. 75% Zajímavé komentáře: POMO, ripo, Hogun, Aiax, anderson, Derek, 666teen ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tony Scott je fakt ďábel a tady se vyřádil kdo viděl chápe kdo ne stejně mu to na plný čáře nedocvakne. Denzel Washington je ve své roli fakt cool a když vlejzá do klubu s šátkem a brokovnicí jeho coolovost dosahuje rozměrů až trainingdayovských. Na jeho nemilosrdnou cestu za pomstou je fakt radost se dívat a když chlápkovi nacpal C4 do prdele málem jsem vybouch radostí. Jinak mě velice potěšilo obsazení Christophera Walkena a Mickeyho Rourka. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborný, až na pár nesrovnalostí se mi to velice líbilo, je sice pravda, že ta kamera je až příliš často klipovitá, ale někdy se to skvěle hodí a vypadá to úžasně, jenže někdy to je až moc přehnaný a docela to ruší. Ale to co se mi líbilo asi nejvíc je hudba ta bylo oprvadu výborně vybraná a myslim si že celej film pozvedla a samozřejmě taky Denzel Washington, který podává stejně dobrej výkon jako v Training day a v podstatě celej film táhne, ostatní herci sice nejsou špatný, ale jsou v jeho stínu. Co se týče děje tak mu určitě pomohlo, že se to odehrává v Mexico city, kde to vypadá docela drsně a ty týpci co tam jsou taky nejsou zrovna hodný hoši z USA. První polovina filmu je pomalejší a nic moc se tam neděje, ale rozhodně nemůžu říct, že bych se nějak nudil, spíš naopak mi to přišlo docela zajímavý, pak je takový hluchý místo a nakonec přijde správnej masakr s několika brutálníma scénama, který sice nejsou v nějakým ďábelským tempu, ale s výbornou muzikou a skvělý Denzelem se z toho stává bravurná zakončení. Já jsem byl překvapenej a spokojenej, jsou to velice solidní 4* ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Tři jsou málo, čtyři moc .... Čekal jsem, že to bude lepší, než to nakonec bylo, ale zklamaný jsem zas tak moc nebyl. Tony Scott se svým osobitým přístupem podepsal na výsledku asi víc, než je zdrávo. Pro někoho moc dobře, pro někoho spíš rušivě. Mně ty neustálé "oblety" kamery a klipový trhaný styl víc rušil, než zaujal.... Víc se mi líbila první polovina. Mstícímu se Washingtonovi jsem už přihlížel bez většího "adrenalinu". ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Tonyho Scotta si ako zručného remeselníka vážim. Hektické, rýchle a videoklipové strihy -preňho charakteristické, som si užívala v Deja Vu alebo v iných scottovkách - ktoré sú za asistencie priam špionážnej hudby(podobná bournovkám) Gregsona-Williamsa popcornovým pohladením. Lenže Muž v ohni je náladový a roztrieštený. Prvú polovicu si divák dobíja cestičku k sympatickej hviezdičke Dakote Fanning a vpíja vznikajúce priateľstvo medzi ňou a Denzelom - mala som pocit, akoby som sa dívala na milú americkú drámu. Lenže to, čo sa odohrávalo v druhej polovici, by mi neprekážalo v ľahkom akčnom filme, ale k predošlému deju je to proste príšerné. Film akoby vystrihnutý z hudobného klipu, plný fakt otravných a prerušovaných strihov, ktoré preniesli hlavnú a dosť smutnú dejovú myšlienku do dimenzie popcornového úletu. Nie som cynik, myšlienky mnou pohli, ale Scott si mal ujasniť, či chcel natočiť tragickú drámu o organizovanom zločine alebo akčnú ľahkomyselnú bayovku. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (27)

  • Autor knižní předlohy A.J. Quinnell je zahalený rouškou tajemství. Toto jméno je totiž jen pseudonym a předpokládá se, že knihu napsal podle svého skutečného života. Postavu Creasyho (ve filmu Denzel Washington) použil ještě v dalších knihách. (imro)
  • Postava šéfa únosců Daniela Sancheze (Roberto Sosa) byla inspirována Danielem Arizmendim Lópezem, což je bývalý mexický policista a usvědčený únosce, který si během své kariéry měl prostřednictvím únosů přijít na více než 40 milionů amerických dolarů. (LucasAbelle)

Související novinky

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

12.02.2021

Herci Keanu Reevesovi (John Wick, Matrix) byla údajně nabídnuta hlavní role v komiksovém snímku Kraven o slavném spidermanovském záporákovi. Lovec Kraven je podobně jako Venom či Morbius antihrdina,… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama