Reklama

Reklama

Bývalý vládní agent, nyní vyprahlý zabiják Creasy odešel ze služby a neví, co se sebou.  Souží ho výčitky svědomí, a tak pití Jacka Danielse prokládá četbou bible, až mu starý kamarád a spolubojovník dohodí kšeft ˗ dělat v Mexiku, kde denně unesou desítky dětí, bodyguarda malé holčičce Pitě, dceři bohatých rodičů. Creasy se proti své vůli s blonďatou holčičkou sblíží, pak ale dojde nevyhnutelně k únosu. Pita zmizí, Creasey je těžce raněn, a ještě navíc obviněn, že se na únosu podílel. Sotva se trochu zotaví, vydává se na cestu pomsty. S pomocí novinářky Mariany Garcii se mu podaří proniknout mezi zkorumpované policisty a dostat se až k hlavě gangsterské organizace, tajemnému muži nazývanému Hlas. Odhalí, že únos měl být fingovaný, že si otec holčičky chtěl pomoci k penězům z pojistky a že se celá akce poněkud zvrtla… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (755)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Klasická americká rambo-morálka pomsty pokrytá kůži špičkové techno-thrillerové formy. Limonádový motiv honby za spravedlností a honby za posledním záchvěvem lásky v duši bestiálního klaďase mě vlastně ani moc nedráždil, protože zabiják s lidskou tváři Denzel Washington je požívatelný a i láskyplný vztah s malou Pitou servíruje Scott ve snesitelném provedení. Přiblblý obsah jednozačně válcuje výběrová foma, high tech kamera, perfektní střih, klipové začlenění hudebního podkresu. Možná kdyby se příběh nebral tak smrtelně vážně a vynechaly se některé ale opravdu nechutně tuctové dialogy, byl by Muž v ohni hodně dobrým filmem nízké hodnoty. Zejména díky režii a technické realizaci jsem mě příběh celkem zaujal, ale rozhodně neuspokojil. Je v něm cosi infantilně nahlouplého, a to si Tony Scott může tahat z klobouku jakkoli tučné králíky, ale tenhle fakt nelze zamaskovat. Stupidní akčňák ve výběrovém hávu s dobrými hereckými výkony. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nabušená, skvěle odvyprávěná story o jedné netradiční pomstě muže, který už nemá co ztratit a odpouštění nechává na Bohu, protože na něm je, aby před něj viníky dostal. Tony Scott neslevil ze svých kameramanských exhibic, které i tentokrát berou dech a jakmile se člověk naladí na jeho vlnu, šlape jako skvěle promazaný stroj. Jen se toho tam možná na tu půltřetí hodinu stane přece jen poněkud málo, než by se slušelo a v žánru se orientující divák holt už dopředu uhádně zásadní momenty, které budou následovat. Scottův film sice nepodává morální poselství o nefunkčnosti násilí, ale násilí je tu prezentováno jako správné, dobré a hlavně účinné řešení... Vynikající Denzel Washington táhne film kupředu, a když si úsměvem užívá drsné hlášky směrem k mučeným padouchům, nejde se nad tím pohoršovat, naopak tomu černému obru, který vzal do rukou spravedlnost a narozdíl od jiných filmů to vyšší úřady s vděkem podporují, budete držet palce až do poslední minuty... 4 a půl hvězdičky... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„A man can be an artist at anything, food or whatever if you’re good enough at it. Creasy's art is death, and he's about to paint his masterpiece!“ Div jsem neměl po úvodních titulcích pěnu u pusy, ale pak se T.Scott relativně zklidnil a předvedl své umění nejen v oboru epileptických exhibic. Myslím si, že rozvíjení vztahu J.Danielsem zavlažovaného Yojimba Creasyho s Pitou mohl být věnován klidně větší prostor na úkor realizace nemilosrdné, leč místy samoúčelné pomsty ve zbytku filmu. Každopádně good motherfucker Washington jako podstatně militantnější verze Franka Farmera výborný, stejně tak Walken v pro něj dost netypické roli. Nutno podotknout, že "Medvídek Crísíček“ umí s C4 nepěkně podráždit sedinku.. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Muž v ohni je zručne nakrútený akčný thriller od Tonyho Scotta. Nič viac však neponúkne. Filmov o pomste som videl tisíce. Toto je len jedna z variácií. Áno, zaujímavé prostredie. Áno, zaujímavá akcia. Ale to je trošku málo, navyše proti takej konkurencií. Celé to pripomína Komando sa Schwarzeneggerom a to je zlé. Nedivím sa, že plno známych hercov odmietlo hlavnú úlohu. Muž v ohni neponúka zhola nič, kvôli čomu by som sa k tomuto filmu vracal a rozhodne mi z filmu nič neuviazne v hlave na dlhé roky. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Akční krimi s dokonalou režií Tonyho Scotta, s drsnějším ač ohraným scénářem a bravurně střiženou pohyblivou kamerou měnící i čas a ozvláštňující prostor. Scott chtěl natočit akční film, ale místy točí stylové umění... Bodyguard "velký smutný medvěd" Creasy opětuje náklonnost k holčičce mexického podnikatele, kterou má ochraňovat a která ho znova naučí mít ráda život. Bohužel dívenka je unesena, vše se pokazí a Creasy se rozhodne pomstít viníkům... V roli svědomitého ochránce vyniká Denzel Washington, jeho přítele z branže hraje můj oblíbenec Chris Walken. Hlášek je na T. Scotta minimum (Walken: "Creasyho umění je smrt. A tohle mistrovské dílo dokončí." ), akce - ve druhé půli - dostatek.Trailer: http://www.csfd.cz/film/43440-muz-v-ohni-man-on-fire/videa/ ()

Galerie (86)

Zajímavosti (27)

  • Přesto, že na konci filmu jsou popsány osudy hlavních protagonistů, děj prokazatelně nevychází ze žádné skutečné události. Je pouze inspirován únosy v Mexiku na konci 90. let a knihou z roku 1980, jejíž děj je zasazen do Itálie. (LucasAbelle)

Související novinky

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

12.02.2021

Herci Keanu Reevesovi (John Wick, Matrix) byla údajně nabídnuta hlavní role v komiksovém snímku Kraven o slavném spidermanovském záporákovi. Lovec Kraven je podobně jako Venom či Morbius antihrdina,… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama