Reklama

Reklama

Bývalý vládní agent, nyní vyprahlý zabiják Creasy odešel ze služby a neví, co se sebou.  Souží ho výčitky svědomí, a tak pití Jacka Danielse prokládá četbou bible, až mu starý kamarád a spolubojovník dohodí kšeft ˗ dělat v Mexiku, kde denně unesou desítky dětí, bodyguarda malé holčičce Pitě, dceři bohatých rodičů. Creasy se proti své vůli s blonďatou holčičkou sblíží, pak ale dojde nevyhnutelně k únosu. Pita zmizí, Creasey je těžce raněn, a ještě navíc obviněn, že se na únosu podílel. Sotva se trochu zotaví, vydává se na cestu pomsty. S pomocí novinářky Mariany Garcii se mu podaří proniknout mezi zkorumpované policisty a dostat se až k hlavě gangsterské organizace, tajemnému muži nazývanému Hlas. Odhalí, že únos měl být fingovaný, že si otec holčičky chtěl pomoci k penězům z pojistky a že se celá akce poněkud zvrtla… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (755)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jestli se vám nelíbila filmová podoba Punishera, tak se mrkněte na tohle...je to surovější a brutálnější. Scott udělal SKORO perfektní film o "trestání zlých lidí," máme tu parádní střih, skvělou hudbu Harryho Gregsona Williamse (mimo jiné autor OST k MGS sérii) a surovou atmosféru, že by se dala krájet. ALE, to zjištění na konci to celé posral (jako kdyby nám někdo najednou vyměkl, veeeeliká škoda)...ale i tak si neodpustím jednu Punisherovu hlášku na konec: "This is not a revenge....this is Punishment." ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Denzel opäť v skvelom filme ako je u neho zvykom. Veľmi dobrý film, ktroý vás napriek svojej chladnosti rozhodne chladných nenechá a dokonca príjemne hrá na city. Veľmi pekne prejavený vzťah medzi Creasym a malou Lisou, premakaná thrillerová akcia s dojemným a strhujúcim záverom, ktorý je schválne tak pomalý, že mi už od napätia vypadali skoro všetky vlasy. 85%. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Zahrávat si s Denzelem Washingtonem to není žádná sranda, zvlášť v režii Tonyho Scotta. Není nad to si pořádně říhnout. Jenže v tomhle případě musel mít Tony Scott snad škytavku, protože jeho Muž v ohni je dost nevyvážený. Stylová druhá polovina těžko vyvažuje tu první, která se rozjíždí jako konverzační střet mezi bodyguardem a malou dívkou. Až teprve výbušnina v rektu ukazuje starého dobrého Tonyho Scotta u kormidla řvoucího hlášku z Posledního skauta, v níž figuruje deštník a jeho rozevírání se na tom nejnevhodnějším místě na těle. Zajímavý epileptický střihový algoritmus nadívaný podmanivým vizuálem zaměstnává smysly, možná aby místy odvedl pozornost od zdlouhavého rozjezdu načrtávající rodící se vztah. Ale celek působí spíš rozpačitým dojmem. 7/10 ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Po spíše citlivé první půlce, přijde syrová a krutá druhá polovina, na kterou hned tak nezapomenete. Denzel Washington je jako mstící mašina neuvěřitelně stylový a role mu sedla jako uitá. Tony Scott namíchal další skvělou podívanou s výbornou atmosférou, na které stojí za pochvalu brilantní střih a kamera. Jen škoda, že akčních scén nebylo trochu více. K plnému hodnocení tomu chybělo opravdu velmi málo, možná po nějaké době tu hvězdičku ještě přidám...... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ačkoli jsem tomu nevěřil, tak Tony Scott je schopný citlivého a zároveň osobitého přístupu. Jinými slovy se v klipovitých hrátkách vyžívá jen v akčních scénách a při sbližování velkého smutného medvěda s nejroztomilejším filmovým dítětem poslední doby nechává kameru v klidu a nechá působit atmosféru. Díky tomu pak citlivé momenty vyniknou a zvraty jsou emocemi nabité k prasknutí. S láskou stvořené dokonalé filmové řemeslo, ke kterému se příběh přidal téměř sám od sebe. 90% ()

Galerie (107)

Zajímavosti (27)

  • Přesto, že na konci filmu jsou popsány osudy hlavních protagonistů, děj prokazatelně nevychází ze žádné skutečné události. Je pouze inspirován únosy v Mexiku na konci 90. let a knihou z roku 1980, jejíž děj je zasazen do Itálie. (LucasAbelle)
  • Premiérový víkend (23.-25. 4. 2004) znamenal pro 70milionový akčňák tržbu 22,7 mil. dolarů, největší v kariéře Denzela Washingtona (John Creasy). Celkové severoamerické tržby se nakonec vyšplhaly na 78 milionů. (imro)

Související novinky

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

12.02.2021

Herci Keanu Reevesovi (John Wick, Matrix) byla údajně nabídnuta hlavní role v komiksovém snímku Kraven o slavném spidermanovském záporákovi. Lovec Kraven je podobně jako Venom či Morbius antihrdina,… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama