Reklama

Reklama

Bývalý vládní agent, nyní vyprahlý zabiják Creasy odešel ze služby a neví, co se sebou.  Souží ho výčitky svědomí, a tak pití Jacka Danielse prokládá četbou bible, až mu starý kamarád a spolubojovník dohodí kšeft ˗ dělat v Mexiku, kde denně unesou desítky dětí, bodyguarda malé holčičce Pitě, dceři bohatých rodičů. Creasy se proti své vůli s blonďatou holčičkou sblíží, pak ale dojde nevyhnutelně k únosu. Pita zmizí, Creasey je těžce raněn, a ještě navíc obviněn, že se na únosu podílel. Sotva se trochu zotaví, vydává se na cestu pomsty. S pomocí novinářky Mariany Garcii se mu podaří proniknout mezi zkorumpované policisty a dostat se až k hlavě gangsterské organizace, tajemnému muži nazývanému Hlas. Odhalí, že únos měl být fingovaný, že si otec holčičky chtěl pomoci k penězům z pojistky a že se celá akce poněkud zvrtla… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (755)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Tento film nemá chybu. Dobře..má - Lisa Gerarg je bohužel po Gladiátorovi až moc profláklá.... Jinak ale z Tria Muž v Ohni - Domino - Dejá Vu právě první jmenovaný vychází jako naprostý vítěz. Forma se drží na uzdě, je zcela úměrná tempu a tomu, co se právě odehrává na plátně a Tony si hraje s detaily a místy možná až příliš černým humorem (odpočítávání do výbuchu bomby). Naprosto životný živel Washington předvádí bezmála Oscarový výkon, ostatní ovšem nezůstávají pozadu (dokonalá Dakota, úžasně citlivá a přesvědčivá Radha Mitchell, i lahůdkový - jak jinak - Christopher Walken), hudba přechází z latinskoamerických rytmů do kytarových rifů a já jsem se na střídačku dojímal, fandil, odvracel oči zhnusením a prožíval každé filmové políčko. Tento film vstupuje do mé osobní Top 10 a já se těším na další film Tonnyho Scota, protože po šíleném Dominu přišlo Dejá Vu a to dává naději v lepší zítřky. P.S. Dialog mezi Denzelem a Radhou na jedné hodině a šestnácté minutě si zaslouží vejít do historie kinematografie. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nabušená, skvěle odvyprávěná story o jedné netradiční pomstě muže, který už nemá co ztratit a odpouštění nechává na Bohu, protože na něm je, aby před něj viníky dostal. Tony Scott neslevil ze svých kameramanských exhibic, které i tentokrát berou dech a jakmile se člověk naladí na jeho vlnu, šlape jako skvěle promazaný stroj. Jen se toho tam možná na tu půltřetí hodinu stane přece jen poněkud málo, než by se slušelo a v žánru se orientující divák holt už dopředu uhádně zásadní momenty, které budou následovat. Scottův film sice nepodává morální poselství o nefunkčnosti násilí, ale násilí je tu prezentováno jako správné, dobré a hlavně účinné řešení... Vynikající Denzel Washington táhne film kupředu, a když si úsměvem užívá drsné hlášky směrem k mučeným padouchům, nejde se nad tím pohoršovat, naopak tomu černému obru, který vzal do rukou spravedlnost a narozdíl od jiných filmů to vyšší úřady s vděkem podporují, budete držet palce až do poslední minuty... 4 a půl hvězdičky... ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Tři jsou málo, čtyři moc .... Čekal jsem, že to bude lepší, než to nakonec bylo, ale zklamaný jsem zas tak moc nebyl. Tony Scott se svým osobitým přístupem podepsal na výsledku asi víc, než je zdrávo. Pro někoho moc dobře, pro někoho spíš rušivě. Mně ty neustálé "oblety" kamery a klipový trhaný styl víc rušil, než zaujal.... Víc se mi líbila první polovina. Mstícímu se Washingtonovi jsem už přihlížel bez většího "adrenalinu". ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborný, až na pár nesrovnalostí se mi to velice líbilo, je sice pravda, že ta kamera je až příliš často klipovitá, ale někdy se to skvěle hodí a vypadá to úžasně, jenže někdy to je až moc přehnaný a docela to ruší. Ale to co se mi líbilo asi nejvíc je hudba ta bylo oprvadu výborně vybraná a myslim si že celej film pozvedla a samozřejmě taky Denzel Washington, který podává stejně dobrej výkon jako v Training day a v podstatě celej film táhne, ostatní herci sice nejsou špatný, ale jsou v jeho stínu. Co se týče děje tak mu určitě pomohlo, že se to odehrává v Mexico city, kde to vypadá docela drsně a ty týpci co tam jsou taky nejsou zrovna hodný hoši z USA. První polovina filmu je pomalejší a nic moc se tam neděje, ale rozhodně nemůžu říct, že bych se nějak nudil, spíš naopak mi to přišlo docela zajímavý, pak je takový hluchý místo a nakonec přijde správnej masakr s několika brutálníma scénama, který sice nejsou v nějakým ďábelským tempu, ale s výbornou muzikou a skvělý Denzelem se z toho stává bravurná zakončení. Já jsem byl překvapenej a spokojenej, jsou to velice solidní 4* ()

POMO 

všechny recenze uživatele

*** Spoilery! *** Tony, si dobrý akčný režisér, ale s (podozrivo známymi) vokálom Lisy Gerrard si na duchaplný príbeh o vykúpení muža nevystačíš. Aspoň v prípade takéhoto námetu, zabaleného v excentricky popovom prevedení. Načisto zlyhávaš v dramatickej stavbe príbehu. V prvej polovici ma rozemocionálniš, necháš ma zamilovať si malú hrdinku a potom chceš, aby som bez uronenia jedinej slzy pre ňu cítil katarziu pri likvidácii jej popravcov. Tvoj hrdina vykonáva pomstu nie pre jej záchranu, ale z rovnakých dôvodov, z akých sa v osemdesiatych rokoch roznožkoval Van Damme. A druhá polovica filmu sa tak stáva iba tupou akčnou kosačkou bez dramatickej väzby na predošlý dej. "Prekvapivá" pointa je potom už iba posledným klincom do rozporuplne pôsobiacej truhle. Ale jeden veľký klad vedľa Denzela Washingtona a zopár klipových sekvencií Man on Fire má - Dakotu Fanning. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (27)

  • V románu A.J. Quinnella a v první verzi scénáře se děvčátko jmenovalo Pinta. Když ale režisér zjistil, že v Mexiku je to vulgární slangový výraz pro prostitutku, změnil jméno na Pita (Dakota Fanning). (imro)
  • Tony Scott chtěl film natočit už v roce 1980, ale studio mu příliš nedůvěřovalo, protože ještě neměl na kontě mnoho hitů. Snímek nakonec vznikl pod režijním vedením Elieho Chouaraquiho a hlavní roli ztvárnil Scott Glenn. Scott tehdy natočil Top Gun (1986), který celosvětově vydělal 500krát víc peněz, než Chouraquiův Muž na mušce (Man on Fire, 1987), který měl premiéru rok po leteckém hitu. (imro)
  • Postava šéfa únosců Daniela Sancheze (Roberto Sosa) byla inspirována Danielem Arizmendim Lópezem, což je bývalý mexický policista a usvědčený únosce, který si během své kariéry měl prostřednictvím únosů přijít na více než 40 milionů amerických dolarů. (LucasAbelle)

Související novinky

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

12.02.2021

Herci Keanu Reevesovi (John Wick, Matrix) byla údajně nabídnuta hlavní role v komiksovém snímku Kraven o slavném spidermanovském záporákovi. Lovec Kraven je podobně jako Venom či Morbius antihrdina,… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama