Reklama

Reklama

Bývalý vládní agent, nyní vyprahlý zabiják Creasy odešel ze služby a neví, co se sebou.  Souží ho výčitky svědomí, a tak pití Jacka Danielse prokládá četbou bible, až mu starý kamarád a spolubojovník dohodí kšeft ˗ dělat v Mexiku, kde denně unesou desítky dětí, bodyguarda malé holčičce Pitě, dceři bohatých rodičů. Creasy se proti své vůli s blonďatou holčičkou sblíží, pak ale dojde nevyhnutelně k únosu. Pita zmizí, Creasey je těžce raněn, a ještě navíc obviněn, že se na únosu podílel. Sotva se trochu zotaví, vydává se na cestu pomsty. S pomocí novinářky Mariany Garcii se mu podaří proniknout mezi zkorumpované policisty a dostat se až k hlavě gangsterské organizace, tajemnému muži nazývanému Hlas. Odhalí, že únos měl být fingovaný, že si otec holčičky chtěl pomoci k penězům z pojistky a že se celá akce poněkud zvrtla… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (755)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Muž V Ohni nabízí na jedné straně vynikající herecké výkony nejenom v hlavních rolích, a slušně řečeno nekorektnost (čili česky hrdinu, který se s tím moc nesere - dost se při tom zamaže, takže to nešlo korektně opsat;) - a tvůrce, který to neschovává kvůli ratingu PG-13). Na druhé straně ale taky "nabízí" poněkud rozkolísanou náladu kořeněnou až příliš srdceryvnými momenty, které působí jako úlitba "průměrnému divákovi". Nějak mi to prostě neladilo, a dělat z lidsky vykresleného antihrdiny Jacka "Insta-Heal" Bauera NA PLOŠE DVOU A PŮL HODINY mi přišlo jako mrhání filmovým materiálem i divákovým časem. Starouš Tony mi víc kápnul do noty svojí o dva roky mladší záležitostí, ve které Denzel aka Déža Ví, zač je toho James Caviezel (i když jsem dal stejná procenta). Man On Fire rozhodně stojí za vidění, a sám bych řekl, že ne jednou (ale za dlouhý čas) - ale stejně tak chápu ty, kdo ho mají za jeden ze svých nejoblíbenějších filmů, jako ty, kdo si jsou jistí, že tady Scottovi zatraceně ujela ruka. Ode mě 70%. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Scott to přeháněl. Na můj vkus exhiboval až příliš, ty jeho nervní kamerové hrátky byly až moc časté, řekl bych, až otravné. Jednoduchý scenář se nevyhnul několika logickým nesmyslům, ovšem nejednoznačný konec celkem příjemně překvapil. Washington se zde herecky opakuje, v podstatě předvedl variaci na svůj oscarový Training Day (pravdu díš, seppe). Potěšilo vidět Walkena v jiné, než tradičně záporné roli a příjemně překvapila ta malá holčička, která podala velmi přesvědčivý a přirozený (na dítě) herecký výkon. Závěrem cool hláška z rozhovoru, který vede Washington (chystající se k atentátu na jednoho z hajzlů) se starým pánem, který tomu přihlíží: "V kostele mluví o odpuštění." -- "Odpuštění je mezi nimi a bohem. Má práce je sjednat jim schůzku." ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Brian Helgeland .. WOW. Zase pomsta! A spousta emocí. Za chvíli z toho bude skoro subžánr.. Pánové Tony Scott & Brian Helgeland & Harry-Gregson Williams - i tentokrát jsem s vaší prací nadmíru spokojen, sice několik drobností vadilo, ale.. 95%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tony Scott byl démon. Nedokážu jinak vysvětlit, jak někdo dokáže natočit svým osobitým stylem (totální vykrádačka Maxem Paynem 3) biják, který ve svých 140-ti minutách skvěle baví nejprve rozjezdem příběhu, posléze konejšivým prohlubováním vztahu Denzela Washingtona (kterého zas tak nežeru) a přímo skvostné Dakoty Fanning a následnou masivní vyvražďovačkou všeho živého, co v Mexiku byť jen trošku pozlobilo. Už dlouho jsem se takhle nebavil takhle dlouho. Ridley ScottAmerického gangstera, Tony Scott toto...samozřejmě obojí z Denzelem. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Harry Gregson-Williams: 1. Men in Black ,2. We Just Wanna Party with You ,3. I'm Feelin' You ,4. Dah Dee Dah (Sexy Thing) ,5. Just Cruisin' ,6. The 'Notic ,7. Make You Happy ,8. Escobar '97 ,9. Erotik City ,10. Same Ol' Thing ,11. Killing Time ,12. Waiting for Love ,13. Chanel No. Fever ,14. Some Cow Fonque (More Tea, Vicar?) ,15. Men in Black Main Theme ,16. Men in Black Closing Theme , ()

Galerie (107)

Zajímavosti (27)

  • Postava šéfa únosců Daniela Sancheze (Roberto Sosa) byla inspirována Danielem Arizmendim Lópezem, což je bývalý mexický policista a usvědčený únosce, který si během své kariéry měl prostřednictvím únosů přijít na více než 40 milionů amerických dolarů. (LucasAbelle)
  • Autor knižní předlohy A.J. Quinnell je zahalený rouškou tajemství. Toto jméno je totiž jen pseudonym a předpokládá se, že knihu napsal podle svého skutečného života. Postavu Creasyho (ve filmu Denzel Washington) použil ještě v dalších knihách. (imro)
  • Premiérový víkend (23.-25. 4. 2004) znamenal pro 70milionový akčňák tržbu 22,7 mil. dolarů, největší v kariéře Denzela Washingtona (John Creasy). Celkové severoamerické tržby se nakonec vyšplhaly na 78 milionů. (imro)

Související novinky

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

12.02.2021

Herci Keanu Reevesovi (John Wick, Matrix) byla údajně nabídnuta hlavní role v komiksovém snímku Kraven o slavném spidermanovském záporákovi. Lovec Kraven je podobně jako Venom či Morbius antihrdina,… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama