Reklama

Reklama

Božský Bruce

  • USA Bruce Almighty (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bruce je oblíbeným reportérem televizního zpravodajství na 7. kanálu v Buffalu. Problém je v tom, že on svou práci nesnáší a viní Boha z nedostatku štěstí. Na dveře mu klepe čtyřicítka, on touží být moderátorem hlavních zpráv. Když se jeden z moderátorů chystá odejít do důchodu, Bruce vycítí svou šanci. Zdá se, že se jeho šťastná chvilka blíží, má poprvé vysílat živě z Niagarských vodopádů. Těsně před vstupem se ale dozví, že moderátorské křeslo bylo obsazeno, rozčílí se a všechno pokazí. Místo vavřínů dostane vyhazov. Aby toho nebylo málo, venku ho zmlátí parta chuligánů a zničí jeho auto. Bruce pak označí Boha za příčinu všeho zla a nespravedlnosti, co se dějí na Zemi. Ten jeho spílání vyslyší a dá mu na týden svou moc a vládu nad světem, aby mu mohl Bruce dokázat, jak se to dá dělat lépe a s humorem. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (621)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey nepatří mezí mé nejoblíbenější herce a na film jsem se dívala především proto, že si zde zahrál roli Morgan Freeman. Pokaždé, když s ním přišla na řadu scéna, nabyla jsem dojmu, že Morgan je v tomto filmu jako "král" a ti ostatní herci jsou "jen" poddaní. A byť se ve filmu objevil jen párkrát, každá jeho pasáž pro mě působila jako částečná záchrana pro ten "zbytek". Párkrát jsem se opravdu zasmála a nejvíce se mi líbila tato věta. "Bruci, nemůžeš klečet uprostřed dálnice a mluvit přitom o životě." ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá oddychovka nemyslíte.I když pravda od dua Carrey a Shadyac bych čekal trochu víc(to už je asi síla zviku),ale zase předvedli dobrý námět.No řekněte co byste s touto mocí provedli vy.Ale je fakt že se všichni zúčastnění snaží jak mohou a někdy se člověk opravdu dost dobře pobaví.Dávám za 3 :-) ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomínalo Lhář, lhář. Hrdina má na začátku vše, co ke štěstí potřebuje. Musí se však nejdřív dostat do styku s nadpřirozenými schopnostmi a udělat řadu kopanců a volovin, aby si to uvědomil a začal si toho vážit. Jenom Bruce je o dost menší parchant než jeho právnický kolega z vedlejší komedie. Hodně moralit, pár dost slušných vtipů a rozehraných komických situací, a k tomu spousta nevyužitého potenciálu, který námět filmu nabízel. Kdyby nebylo Carreyho, asi by se to celé rozpadlo a rozklížilo, takhle se alespoň nenudíte... ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Kdyby to trvalo o něco (asi tak o 70 minut) méně, bylo by to jasných pět hvězdiček. Takhle ale : půl hvězdičky za Jima Carreyho, půl za Jennifer Aniston (kterou mám moc rád), půl za božského Freemana a půl za Catherine Bell (kterou mimochodem známe z J.A.G.u). Ta třetí hvězdička je za geniální scénku ztrapňování kolegy. Zbytek je moooc dlouhý. Ale mimochodem: znám osobně asi 20 Američanů. Naivní však nebyli vůbec. Co proti nim všichni mají? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey, Morgan Freeman a Jennifer Aniston - prvotriedne hollywoodske hviezdy v hlavných úlohách, profesionálne filmové triky, kvalitné hudobné podklady, bohatá produkcia, ale na môj vkus dosť nedopilovaný, povrchný scenár. Príbeh o tom ako na niekoľko dní workholický, televízny spravodajca Bruce Nolan z Buffala nadobudol, vďaka svojmu sprosému rúhaniu, schopnosti Pána Boha a stal sa z neho "Bruce Všemohúci", ma moc nenadchol, ani nepobavil. *** ()

Galerie (77)

Zajímavosti (25)

  • Když Bruce (Jim Carrey) pomáhá Bohu (Morgan Freeman) vytírat podlahu, následuje několik střihů, během nichž má Bruce na každém záběru na mopu jinak umístěné ruce. (Mr.Hudson)
  • Jim Carrey (Bruce) v jedné scéně velmi dobře imituje slavného Harryho Callahana (Clint Eastwood) z filmu Drsný Harry (1971) a jeho pokračování. Jedna z prvních rolí Jima Carreyho (tehdy v titulcích uvedeného ještě jako James Carrey) byla v pokračování nazvaném Sázka na smrt (1988). (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama