Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nečekaná smrt dcery je tragickou událostí, ze které se dlouho a bolestně vzpamatovávají rodiče i bývalý nastávající Joe. S každým koncem však přichází i nový začátek...  Mladík Joe Nast uprostřed plánů na svatbu ztrácí to nejcenější - svou snoubenku a s ní všechny své plány a sny. Po její tragické smrti se přesto rozhodne stát se skvělým zetěm jejím rodičům Benovi a JoJo Flossovým, pro které zůstal po smrti jejich dcery "tím jediným na světě". Když ale náhle vstoupí do jeho života jiná žena, musí se nějak vypořádat se svým nechtěným citem i rolí, kterou si před tím zvolil... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

RAiken 

všechny recenze uživatele

Film, který je především krásný v tom, že zcela jednoduše pochopíte, co jím chtěl básník (v tomto případě režisér) říci. Příběh je velice silný, a i když plyne velice pomalu a nepotrpí si na zjevné dramatické situace, přeci jen poznáte, že veškeré drama se odehrává v samotných postavách a jejich pocitech. A je to právě kvůli hercům, kteří těmto duševním dramatům dodávají potřebnou šťávu. Nade všechny vyčnívá Jake Gyllenhaal, který skrze nevyslovené emoce a hrající oči dokáže vyslovit přesně to, co chce říct, i když vlastně mlčí - nádhera. O výběru hudby ani nemluvě... ()

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Předešílám, že hodnotím jako velice dobré tři hvězdy. Co mi zabránilo dát víc je několik momentů filmu, které podle mě do opravdu dobrého filmu nepatří. Hlavně občasná teatrálnost, která útočí na divákův smysl pro realitu poněkud příliš slzychtivě. Navíc myslím, že ve skutečnosti nepřináší nic nového oproti jiným filmům, řešícím podobné problémy. Mám na mysli vynikající Obyčejní lidé od Redforda. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, čakal som niečo lepšie, a hlavne melodramatickejšie. Námet ma síce oslovil, no scenár sa s načrtnutou myšlienkou pohral len veľmi voľne a vláčne. Dejová linka mi preto na niekoľkých miestach prišla zbytočne naťahovaná ako žuvačka alebo som mal pocit "hluchého" miesta. Nemalo to žiadnu emočnú iskru ani melodramatický náboj, ktorý by dokázal po celý čas udržať moju pozornosť v stave stopercentnej bdelosti. Nedajú sa však uprieť fantastické, charizmatické herecké výkony (najmä S. Sarandon bola výborná) a pekná hudba. Priemer. 60/100 ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tenhle film miluji již 13 let a uchovávala jsem si vzpomínky na něj hluboko v paměti. I po tak dlouhé době to byl pro mě opravdu silný zážitek :) Polovinu času jsem měla husinu po celém těle, nastražené uši a jelikož Gyllenhaal pro mě již tou dobou nebyl žádný nováček ( poslintala jsem se při shlédnutí Krásní a úžasní o rok dříve již v 2001 ) - hodně to pro mě držel on :) Film je neskutečně syrový a realistický projevem všech představitelů. Není zde přemíra patosu, debaty jsou na úrovni a zvláštní situace, do které se trojice dostala a po určité době zjištění, co tam ten kluk vlastně dělá - je to hodně zvláštní, jelikož nedostanete odpovědi na plno otázek....Film má také úžasnou atmosféru díky skvělé hudbě, která nahradí plno slov a to nejen, že to do sebe skvěle zapadalo, ale také, že to byly opravdu kvalitní písně. Sarandon a Hoffman mi jako manželský pár po 30ti letech skvěle seděl :) Ten film má pro mě hlavně velkou hodnotu, jelikož je tak skvěle ponurý a TOHLE je pro mě drama, které nemusí obsahovat akční scény, ale z psychologického hlediska je to hodně náročné. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Choď." Báseň Brada Silberlinga pre herečku Rebeccu Schaefer, jeho priateľku, ktorú koncom 80. rokov zastrelil jej šialený fanúšik.Výborné herecké výkony Sarandon-Hoffman-Gyllenhaal-Pompeo, melancholická a pritom zvláštne veselá atmosféra, úžasná scéna pohrebu a krásny koniec. Najcivilnejší a pritom najlepší Bradov film (áno, vrátane nežného Mesta anjelov). Každou reprízou ho mám radšej, i preto zvyšujem z 80% na plnú stovku, lebo je to, ako hovorí don Corleone, osobné. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2002 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Film je pomenovaný podľa songu Moonlight Mile (Sticky Fingers,1971) od Rolling Stones. Pieseň sa nachádza aj na soundtracku a vo filme zaznie vo chvíli, keď sa Joe (Jake Gyllenhaal) prvýkrát dostane v bare k jukeboxu. (ZOUi)

Reklama

Reklama