Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nečekaná smrt dcery je tragickou událostí, ze které se dlouho a bolestně vzpamatovávají rodiče i bývalý nastávající Joe. S každým koncem však přichází i nový začátek...  Mladík Joe Nast uprostřed plánů na svatbu ztrácí to nejcenější - svou snoubenku a s ní všechny své plány a sny. Po její tragické smrti se přesto rozhodne stát se skvělým zetěm jejím rodičům Benovi a JoJo Flossovým, pro které zůstal po smrti jejich dcery "tím jediným na světě". Když ale náhle vstoupí do jeho života jiná žena, musí se nějak vypořádat se svým nechtěným citem i rolí, kterou si před tím zvolil... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Film se určitě snaží 'nalákat' na zvučná jména. I mé očekávání bylo vyšší. Svým způsobem to není špatný film, jen se mi bohužel začínal vytrácet z mysli hned se závěrečnými titulky. Herecké výkony S. Sarandon, J. Gyllenhaala i D. Hoffmana byly nadprůměrné, plus celkem dobrý scénář a slušná hudba by zpravidla udělali z filmu nezapomenutelný zážitek, avšak tady to bohužel tolik nezafungovalo. Zkrátka to nemá ten pohon, který by zamezil, aby Půlnoční míle nebyla chvílemi pěkně nudná. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné rodinné drama, ve kterém manželé Flossovi přicházejí o jedinou dceru, která měla krátce před svatbou s milým chlapíkem Joem. Oba však rodičům zatajili, že se tři dny před dceřinou smrtí rozešli. Film (který je výpovědí osobních tragických zážitků režiséra Silberlinga) zdobí zejména herecké trio, v čele s talentovaným Jakem Gyllenhaalem, mladíkem ocitnuvším se v groteskním dilematu. Režisér šetří sentimentem, místy chybí spád, určité situace (například smutek po ztrátě dítěte) však působí tlumeně a oslabují realičnost celého snímku. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tenhle film miluji již 13 let a uchovávala jsem si vzpomínky na něj hluboko v paměti. I po tak dlouhé době to byl pro mě opravdu silný zážitek :) Polovinu času jsem měla husinu po celém těle, nastražené uši a jelikož Gyllenhaal pro mě již tou dobou nebyl žádný nováček ( poslintala jsem se při shlédnutí Krásní a úžasní o rok dříve již v 2001 ) - hodně to pro mě držel on :) Film je neskutečně syrový a realistický projevem všech představitelů. Není zde přemíra patosu, debaty jsou na úrovni a zvláštní situace, do které se trojice dostala a po určité době zjištění, co tam ten kluk vlastně dělá - je to hodně zvláštní, jelikož nedostanete odpovědi na plno otázek....Film má také úžasnou atmosféru díky skvělé hudbě, která nahradí plno slov a to nejen, že to do sebe skvěle zapadalo, ale také, že to byly opravdu kvalitní písně. Sarandon a Hoffman mi jako manželský pár po 30ti letech skvěle seděl :) Ten film má pro mě hlavně velkou hodnotu, jelikož je tak skvěle ponurý a TOHLE je pro mě drama, které nemusí obsahovat akční scény, ale z psychologického hlediska je to hodně náročné. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

V poslední době pořád narážim na nějaký romantický a vztahový filmy, přestože tento žánr vůbec nevyhledávám. Film Půlnoční míle mě ale docela potěšil. Ze začátku jsem si myslel, že se mi to asi líbit nebude a uvažoval jsem o tom, že to vypnu, ale nakonec jsem byl rád, že jsem to neudělal. Dustin Hoffman a Susan Sarandon jsou tradičně výborný. Jake Gyllenhaal dřív dostával zajímavý role a svym výkonem taky nezklamal. Škoda, že teď se pohybuje spíš v béčkovejch vodách... Jinak na mě docela zapůsobila celková atmosféra filmu. 75% ()

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Předešílám, že hodnotím jako velice dobré tři hvězdy. Co mi zabránilo dát víc je několik momentů filmu, které podle mě do opravdu dobrého filmu nepatří. Hlavně občasná teatrálnost, která útočí na divákův smysl pro realitu poněkud příliš slzychtivě. Navíc myslím, že ve skutečnosti nepřináší nic nového oproti jiným filmům, řešícím podobné problémy. Mám na mysli vynikající Obyčejní lidé od Redforda. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Film je pomenovaný podľa songu Moonlight Mile (Sticky Fingers,1971) od Rolling Stones. Pieseň sa nachádza aj na soundtracku a vo filme zaznie vo chvíli, keď sa Joe (Jake Gyllenhaal) prvýkrát dostane v bare k jukeboxu. (ZOUi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2002 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama