Reklama

Reklama

Blok 99

  • USA Brawl in Cell Block 99 (více)
Trailer 1

Když bývalý boxer (Vince Vaughn) přijde o zaměstnání a stojí před rozpadem manželství, rozhodne se přijmout práci drogového kurýra v naději, že se štěstí obrátí na jeho stranu a on konečně zabezpečí svou ženu Lauren (Jennifer Carpenter). Právě ve chvíli, kdy se mu začíná dařit, končí za mřížemi, kde bude muset učinit řadu děsivých a zoufalých rozhodnutí, aby ochránil své nejbližší. Zatlačen do kouta má jedinou šanci: probít se vězením jako nelítostným bojištěm nejnebezpečnějšího bloku ze všech – Bloku 99. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (643)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Na rozdíl od Bone Tomahawku dost pomalý a skoro až nedivácký, s přibývající stopáži ale přichází zápletka (jen nad ní nesmíte moc přemýšlet) i násilí a vše směřuje do povedeného finále. Po jeho knížce a filmovém debutu jsem od Zahlera čekal maličko víc, nicméně jako důkaz, že koule má tenhle režisér fakt velký, to stačí bohatě, to zase jo. 7/10 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle vypadá jako dílo nějakýho milovníka Béčkovejch braků z 80. let. Kdyby tohle někdo natočil o 30 let dřív a v hlavní roli hrál třeba Sylvester Stallone nebo Jean-Claude Van Damme, tak se na to budou ve videopůjčovnách stát fronty. Na rok 2017 to působí dost zvláštně. Jako kdyby takovej film snad do dnešní doby ani nepatřil. Ale to beru jako plus, že taky pro změnu někdo natočil film plnej brutality a násilí. Trochu zvláštně na mě působil taky Vince Vaughn v roli největšího drsňáka a zabijáka. Já jsem mu tu roli prostě nevěřil a nepomohlo mu v tom ani to, že si namaloval na oholenou hlavu fixou křížek. On mi pasuje spíš do komedií. Člověk tak čeká, jestli třeba dozorce ve vězení nebude hrát Ben Stiller. Jinak docela dlouho trvá, než se to rozjede. Začátek je dost o ničem, celá ta zápletka je taková opravdu hodně Béčková a celej film působí často opravdu až hloupě. Ale s vypnutym mozkem je to zhruba od půlky docela zábavný dílo, který přináší něco, co už se ve filmech dneska nevidí. 60% ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zahler umí psát; a to scénáře i knihy. Proto je zarážející, že tentokrát ho tolik zrazuje právě psaní. Zatímco první polovina (a speciálně pak prolog) si dává načas opodstatněně, aby dodala pořádné maso motivacím a pod povrchem bujícím běsům Bradleyho "Hulk" Thomase, tak druhá od vstupu do systému to celé zazdí. Postavy jsou v ní ploché až nechtěně směšné, akce je pomálu (což špatně není) a je až neumětelsky pomalá (což špatně je), děj pak absentuje zcela, lokace věznic jsou pak přesvědčivé asi jako předvolební sliby. Místo přímočaré údernosti (zúročující důsledně budované Bradleyho motivace) se začne sázet na až absurdní u-t-a-h-a-n-o-s-t. Nikoli však stylovou, která by budovala tenzi ticha před bouří či se věnovala postavám, ale nadbytečnou, kdy mělo skončit pěkných pár desítek minut ve střižně. A o co více je Vaughn v úvodní civilní "d'onofriovské" poloze respekt budící, o to méně mu to sedne v následné muklovské poloze mlátičky jedoucí v napřesdržkuvšem módu Michaela "Bronsona" Petersona. Prostě tuctový grindhouse, kterému hraje do karet, že tu dlouho žádný seriózně míněný nebyl. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

O level výš oproti režisérově prvotině. Nekompromisní násílí teď konečně není samoúčelné, ale dobře slouží v poutavém příběhu o anti-avengerovi Vaughnovi, ochránci rodiny, pro kterého je tato role solidní úlet, naštěstí v pozitivním slova smyslu. Jako vězeňské drama asi ne úplně ze života, ale jako bizarní sonda do světa násilí, nevyřčených emocí a zloby je to velmi působivé. Spousta dlouhých záběrů plných zoufalství a zármutku střídají momentky neskutečných jatek kde jsou zlámané ruce a rozdrcené lebky na denním pořádku. Zahler točí něco, co ve filmovém světě moc není, ale zdaleka to zároveň není pro každého. Podobně inovativní na poli vězeňského žánru jako nedávný Shot Caller, jen mnohem pomalejší a hrubší. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď si odmyslím tú absolútne trápnu prestrelku hneď v úvode, v ktorej banda idiotov strieľa po sebe asi z päť metrovej vzdialenosti, schovávajúc sa za autá, tak musím priznať, že toto nie je najhorší snímok z väzenského prostredia “bez väzenského prostredia”. Ono sa totiž takmer 3/4 filmu odohrávajú kade tade, len nie tam, kde by divák dúfal. Keď tento snímok porovnám s nedávnym “Shot Caller”, tento takú úroveň kvality z pohľadu príbehu nedosahuje, pričom vyššie hodnotenie si samotný snímok vyslúžil až záverečnou “dvackou”, kedy brutalita dosahuje pomerne nevídanú vysokú úroveň. Rýchlo to ubehlo, bavil som sa .. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Poté co Vince Vaughn dostane vyhazov a odjíždí z práce, střídavě na sobě má a nemá bezpečnostní pás v autě zapnutý. (CjKukis)
  • Poté, co Bradley (Vince Vaughn) zabije bachaře Wilsona (Tom Guiry), nechá ho ležet mrtvého v jeho cele. Ovšem když se poté do cely vrátí s Eleazarem (Dion Mucciacito), nikde bachařovo tělo v cele neleží. (Timak)
  • Když Bradley Thomas (Vince Vaughn) ve vězení mluví s Placid Manem (Udo Kier), tak má nejprve zakrvácený obvaz na levé ruce, ve které drží sluchátko, v další scéně zakrvácený není a v následující je opět zakrvácený. (VášaVF)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama