Reklama

Reklama

Blok 99

  • USA Brawl in Cell Block 99 (více)
Trailer 1

Když bývalý boxer (Vince Vaughn) přijde o zaměstnání a stojí před rozpadem manželství, rozhodne se přijmout práci drogového kurýra v naději, že se štěstí obrátí na jeho stranu a on konečně zabezpečí svou ženu Lauren (Jennifer Carpenter). Právě ve chvíli, kdy se mu začíná dařit, končí za mřížemi, kde bude muset učinit řadu děsivých a zoufalých rozhodnutí, aby ochránil své nejbližší. Zatlačen do kouta má jedinou šanci: probít se vězením jako nelítostným bojištěm nejnebezpečnějšího bloku ze všech – Bloku 99. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (645)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z vězeňského prostředí, viděl jsem jich celkem dost, takže můžu srovnávat. Blok 99 se ale bohužel nezařadí mezi ty lepší. Vince se do téhle role vůbec nehodil, než dojde na vězení, je skoro hodina pryč, takže první polovina celkem nudí, celkově mi to přišlo všechno až moc jednoduché, druhé vězení myslím, že dost nereálné. Zlomené končetiny celkem fájn, ale ty rozšlapané hlavy celkem komické. Na více jak 3* to asi nevidím. Raději Shot Caller, Cela 211 či nepřekonatelný R. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně obrovské překvapení. Režisér S. Craig Zahler mi letos už dokázal u filmu Kosti a skalp, že by z něj mohlo něco bejt, ale že mě po zpackané postavě v Temném případu přesvědčí i Vince Vaughn, to jsem vážně netušil. Hodně slušný revenge film, který se sice každou chvílí odehrává někde jinde, ale i když kamera většinu času snímá vězení, nemůžeme tu mluvit o vězeňském dramatu. Naopak. Představte si jednoduchou počítačovou hru, kde na začátku máte jasný cíl a vy se klestíte jednou úrovní, druhou úrovní, třetí, čtvrtou...až se dostanete ke konečnému bossovi. Takhle jednoduchý tenhle film je. Jednoduchý, ale natočený dost nesmlouvavě, nekompromisně a hlavně dost kvalitně. U bitek to pochopíte a zároveň si uvědomíte, že Vince v sobě má něco, co po celou dobu v těch jeho komedií neukázal. Proč? Toť otázka. Teď ale doufám, že bude mít štěstí na lepší a zajímavější role, než jen to, co točil do nedávna. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Na rozdíl od Bone Tomahawku dost pomalý a skoro až nedivácký, s přibývající stopáži ale přichází zápletka (jen nad ní nesmíte moc přemýšlet) i násilí a vše směřuje do povedeného finále. Po jeho knížce a filmovém debutu jsem od Zahlera čekal maličko víc, nicméně jako důkaz, že koule má tenhle režisér fakt velký, to stačí bohatě, to zase jo. 7/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Unikátní film bez kompromisů, u něhož nevím, k jakému jinému snímku bych ho /atmosférou/vyzněním/feelingem přirovnal. To se v časech dnešní kinematografie moc často nestává. Hlavní postava vypadá jako "trumpovský redneck", fór je v tom, že když od něj v úvodu čekáte chování, které by předsudečně odpovídalo jeho vizáži, nedočkáte se, poněvadž vás překvapí tím, že je v něm víc, mnohem víc. Druhý fór je v tom, že se i přesto jím činěného násilí nakonec dočkáte. A to v takové míře a tak zvláštně podaného, že má skoro až transcendentální účinek. Ono to totiž vypadá nefilmově. Celý snímek má relativně ošklivou kameru (digitální barvy, nepříjemné a nezvyklé úhly), při bojových scénách se skoro nestříhá a nezřídka jsou snímány nepřirozeně velké celky, gore rovněž vypadá jinak než v jiných filmech. Ale jako - já skutečnou rozšlapanou lebku nikdy v životě neviděl - a to, že tedy vypadala jinak, než v miliardě jiných filmů, mi dávalo pocit, že ji možná poprvé vidím... Spíš než film mi tedy Brawl in Cell Block 99 připomínal velice realistický sen, který se čím dál víc mění na noční můru, do které se člověk noří hlouš a hloubš. Každopádně jeden z filmů roku. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

S. Craig Zahler sa ukazuje, ako veľmi zaujímavý tvorca, ktorý si vyberá atraktívne, aj keď nie úplne originálne témy, no s netypickým prevedením a tak po zaujímavom hororovom westerne prináša ešte lepší väzenský thriller. Síce aj tentoraz si tu ponechal svoj najvýraznejší zápor, zbytočné naťahovanie, na to, že film trvá cez dve hodiny, tak sa tu toho zase tak moc neudeje, keby sa vystrihla minimálne tretina filmu, ale aj viac, tak by to na jeho výsledku nemalo žiadny negatívny vplyv, ale aj napriek tomu som sa ani chvíľu nenudil. Aj tie bezobsažné časti sa dajú bez problémov pozerať, dejovo ma to bavilo, aj keď som predsa len čakal niečo prepracovanejšie, ale film tak príjemne pomaly graduje a hlavne sa neustále zlepšuje, hlavne druhú polovicu už začne ponúkať solídnu zábavu a bol som zvedavý, kam sa to až dotiahne a ani v tomto nie som sklamaný. Sadlo mi aj prevedenie, od takéhoto filmu by som síce očakával podstatne depresívnejšiu atmosféru, na to, čo je hlavný hrdina nútený podniknúť a dostávať sa do čoraz nepríjemnejších situácií a prostredia, tak mi to prišlo také uvoľnené, akoby to bolo hlavnému hrdinovi jedno a len koná, čo je v danej chvíli pre neho najdôležitejšie. A tak mi to prevedením skôr pasovalo k akčnému filmu, kde si len užívam ako hlavný hrdina likviduje svojich súperov a určite nie k pravej väzenskej dráme. Obsadenie tiež nie je najhoršie, Vince Vaughn nikdy nepatril medzi mojich obľúbencov, zbytočne sa venoval komédiám, aj keď mi nikdy neprišiel ani trochu zábavný, ale v poslednej dobe si konečne vyberá zaujímavejšie úlohy a tu ma už baví. A toto je zatiaľ rozhodne jeho najlepšia úloha, predstavuje tu zaujímavého drsniaka, ktorý sa spočiatku správa až prekvapivo kľudne, ale aj v tej násilnejšej druhej polovici si pri drsných momentoch drží odstup, akoby to bola tá najnormálnejšia vec niekomu brutálne zlomiť ruku alebo rozkopať lebku a toto ma baví. Zvyšné postavy už nemajú moc priestoru, ale aj tak potešia Don Johnson a Udo Kier a zloženie väznov je presne také, aby som sa tešil na každý stret s nimi. Po akčnej stránke si tu určite nemôžem sťažovať, síce prestrelka na móle mi najprv spôsobila obavy ohľadom kvality akcie, ale keď sa už dej presunie do väzenia, film ponúkne viacero zaujímavých dsných súbojov a tie rozkopané hlavy teda vyzerajú poriadne brutálne. A tak režijne je to síce úplne iné, akoby som od filmu s touto tématikou očakával, ale S. Craig Zahler ma svoj štýl, originálnejší a tak ma to takto bavilo možno aj viac. Takže by som bol rád, keby už tento zaujímavý tvorca prestal svoje filmy tak naťahovať, ale aj tak budem jeho nasledujúce filmy očakávať, má dobré nápady a to sa v tejto dobe cení. 75% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Lauren (Jennifer Carpenter) má v aute na sebe modré šaty, následne v dome je už však oblečená v čiernom. (beso74)
  • Když Bradley Thomas (Vince Vaughn) ve vězení mluví s Placid Manem (Udo Kier), tak má nejprve zakrvácený obvaz na levé ruce, ve které drží sluchátko, v další scéně zakrvácený není a v následující je opět zakrvácený. (VášaVF)
  • Režisér S. Craig Zahler napísal scenár k snímku Brawl In Cell Block 99 ešte skôr, než k snímku Krvavý tomahavk (2015). Aj napriek tomu sa Tomahavk dostal do výroby ako prvý. (misterz)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama