Reklama

Reklama

V newyorském podsvětí se schyluje ke střetu gigantických rozměrů. Armáda čítající sto tisíc bojovníků pětinásobně převyšuje počet policistů. Tenhle dav dnes v noci půjde po Válečnících – pouličním gangu neprávem obviněném ze smrti vůdce konkurenční bandy. Dynamický dobrodružný příběh ze současnosti se odehrává ve světle nočních neonů a jeho protagonisté jsou součástí subkultury pouličních gangů. Válka mezi nimi zuří od Coney Islandu, přes Manhattan až po Bronx. Warriors bojují o život, snaží se přežít v džungli velkoměsta a pomalu zjišťují význam slova oddanost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Juto 

všechny recenze uživatele

Ktokoľvek, kto očakáva odvážny realizmus, bude sklamaný, pretože režisér Hill ponúka niečo lepšie: v noci natáča výhradne na newyorských lokalitách. Mesto premenil na fantazmagorický labyrint podivných kmeňov vo fantastických šatách a mejkape. Výborné na miešal ironického humoru s dobrou hudbou. 7/10 ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Priamočiare až strach, ale akosi ma každou ďalšou minútou viac zaujímal osud hlavných hrdinov a na konci som im už nefalšovane fandil a prial šťastný koniec. Neviem, ako to Walter Hill dokázal, ale nejde to neoceniť. (alebo skutočne stačilo len toľko, že boli nevinní a naopak vinník nie iba odporný, ale obzvlášť na nervy...?) ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Přes všechny ty očividné chyby a náhody mne film neskutečně bavil. Ano je to absurdní, aby se sešlo sto gangů, každej v jednotným úboru jak banda kreténů, aby si spočítali, že jich bude třikrát víc než policajtů a ovládli město. Je podivné, že jeden gang vždycky chytne vlak, zatímco jeho pronásledovatelé o pět vteřin později už ne. Kašlu na to. Film má totiž úžasnou atmosféru, plnou brutálního násilí, a to mám rád. Svou syrovostí si nezadá s Romper Stomper nebo Kdysi byli válečníci. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Díky kvalitnímu BluRay remasteru vizuálně zajímavý film (v ulicích vintage New York City) včetně inovativního komiksového prvku. Ale jinak je to strašlivý cringe, příšerní herci, definice toho, jak působit drsně, už se od 1979 hodně změnila a když celá ta horda lidí podivně namóděných drsně háže mezi sebou obvinění typu "Nechtěl ses s ní dneska vyspat? Jseš faggot?", je těžké odolat výbuchům smíchu, zvlášť když by tehdejší  kožeňácká/motorkářská párty působila do rolí gangsterů mnohem vhodněji. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Hustí Warriors prchají New Yorkem před pomstou ostatních pouličních bizárů. Cesta je to krušná jako hory a dlouhá jako tejden před vejplatou. Protože nemají na taxík, prchají pěšky, nebo podzemkou, pokud zrovna nemá výluku. Logika si dává dvacet a já si to celkem užívám. Koho by nepobavil gangster s přezdívkou Rembrandt, který své jméno získal zjevně proto, že dokáže sprejem namalovat na zeď dvojité vé na první pokus. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (29)

  • V roce 2009 společnost Dabel Brothers Productions začala na základě tohoto filmu vydávat pět komiksů. Do roku 2012 byla vydána 4 čísla s názvem „The Warriors: Jail Break“, který se odehrává několik měsíců po událostech ve filmu. (SeanBean)
  • Společnost Mezco Toyz vydala k 25. výročí vzniku filmu v roce 2005 edici akčních figurek založených na některých postavách vyskytujících se ve filmu. Warner Bros. Entertainment vydala ke stažení herní titul pro Xbox 360 s názvem „The Warriors: Street Brawl“, který zaznamenal vesměs negativní recenze. (SeanBean)
  • Boj s pankáči se natáčel 5 dní 11 hodin denně. (Kulmon)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Reklama

Reklama