Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalá členka špičkového zabijáckého komanda sa rozhodne navždy skončit s minulostí a vdát se. Její svatební den se však změní v krvavá jatka. Bývalý šéf Bill zaútočí s úmyslem ji zabít… Všichni si myslí, že je mrtvá, mladá žena však šťastnou náhodou vražedný útok prežije, jen upadne do kómatu. Po pěti letech se vrací z temného prahu smrti s jedinou myšlenkou: pomstít se všem, kteří jí ublížili, bez ohledu na to, co je k tomu vedlo. Všeho schopná hrdinka, která si říká “Nevěsta”, musí nejprve zjistit, kdo je proti ní a jestli existuje někdo, kdo by stál na její straně… U upraveného domku v rezidenční čtvrti zvoní mladá žena. Otevírá jí další mladá žena černé pleti. „Černá mamba“ si přišla vyřídit účty s jednou členkou komanda, které kdysi zmasakrovalo na svatbě celou její rodinu a další svatebčany. Ona sama přežila po poslední Billově kulce a čtyři roky pak strávila v kómatu. Nyní se mstí. Vernita Greenová z komanda Zmijích zabijáků, dnes počestná paní Bellová, manželka lékaře a matka čtyřleté dcerky, brzy nato umírá. Pokusila se Černou mambu zbaběle zastřelit, přestože si právě domluvily schůzku, při níž se měly čestně utkat v boji… Černá mamba má seznam celkem pěti lidí, které chce zabít. Mstí se nejen za sebe, ale i za své nenarozené dítě, o které při masakru přišla. Vernita Greenová je její druhou obětí. První – O-Ren Ishii – přišla na řadu o něco dřív… O-Ren Ishii je obávaná a proslulá nájemná vražedkyně. Jako malá dívka byla svědkem toho, jak byli zabiti oba její rodiče. Ve dvaceti letech se s ní stala nemilosrdná mašina na smrt. Mezi jejími hlavními pomocníky jsou advokátka Sofie, původem Francouzka, a zejména teprve sedmnáctiletá, zato mimořádně krutá Gogo. O-Ren Ishii figuruje na prvním místě seznamu smrti, který sepsala Černá mamba. Ještě než se za ní vypraví, musí si obstarat dobrou zbraň… Navštěvuje ostrov Okinawa a na něm jistého muže jménem Hattori Hanza, proslulého výrobce samurajských mečů. Přestože už nové zbraně dávno nevyrábí, pro Černou mambu udělá výjimku. Musí si ale měsíc počkat. Přesně tak dlouho trvá výroba meče „na škodnou“, který se nikdy neunaví. Teprve potom se může Černá mamba vydat do Tokia a vyhledat nebezpečnou ženu, jejíž přezdívka v zabijáckém komandu zněla Korálovec… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 386)

Cival 

všechny recenze uživatele

Když jsem vyšel z kina, říikal jsem si, že z tohohle lidi už vážně nemůžou být odvařený. A ono mu to zase vyšlo... Já ten Tarantinův rozvláčnej styl prostě nezvládám a hlavně nechápu jeho výjimečnost. Když by byl celej Kill Bill působivej a svižnej jako animovaná kapitola, neváhal bych nad opusem QT zajásat, ale takhle je to s odřenýma ušima jen nadprůměr. Zejména od akce jsem čekal mnohem víc. Víc než nepřehlednou řežbu rozsekanou do detailů (napotřetí mě to už nudilo vskutku pekelně). Souboj s Lucy sice leccos zachránil, ale...:-( Celkově je rozjezd hodně pomalej, hodinu jsem se poctivě nudil. Problém je, že Kill Bill vol. 1 je v podstatě naprosto prázdná, samoúčelná hovadina, jíž se nedostávají emoce, ani psychologie postav. Nebýt hudby, plynul by Kill Bill jen naprosto nudně a stereotypně kamsi do řiti. Anime, souboj s Lucy a Hattori Hanzo chapter are cool, zbytek shit. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Netušil som a ani som nikdy nechcel napísať toto, no od Tarantina pre mňa veľké sklamanie. Všetko je graficky, kamerovo a farebne vyblýskané a úchvatné, ale akčné scény nič moc a všetko mi kazili nepochopiteľne prehnane trápne potoky krvi, ktoré sa mi akosi nedali prekusnúť. Samozrejme jediné, čo poteší, je nával hviezd, ktoré mi aspoň poskytovali pocit, že nejde o úplnú somarinu. 65%. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Naprosto formálna záležitosť, avšak taká "žranica pre oči" , že s hodnotením proste nemôžem inak. Čo stojí určite za zmienku (okrem geniálneho prejavu Lucy Liu v yakuzáckom koncile) je to ako neuveriteľne je QT schopný zmixovať hudbu a obraz - hudba western + obraz anime, hudba veselý rock and roll obraz Umin break dance s katanou (tak pri tej scéne som skoro zomrel od smiechu), hudba praveké disco od Santa Esmeralda + príprava na záverečnú sekanicu. Myslíte, že to nejde dohromady ? Tak si to pozrite a pochopíte čo to znamená vybrať geniálny soundtrack (spolu s Plážou a Pulp Fiction môj najobľúbenejší). Dvojka je jednoznačne lepšia ale z úplne iných dôvodov. P.S. Najkrajšia nebola ani Uma ani Lucy, ale Julie Dreyfus.... aj bez tej ľavačky. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Tarantino splnil co slíbil, já se skvěle bavil, nadsázku jsem ocenil, spoustu narážek a odkazů (doufám) pochopil, proti přeházané, do kapitol členěné naraci nemám ani ň... No co mě dostalo nejvíc byla božská Uma, žlutý anděl smrti a půlhodinové jatka na 100 a jeden způsob... no, tak ještě vynést do nebe soundtrack a jsem tady hotov. Bravo Quentine! Soundtrack snad ani nepotřebuje komentář... 90% ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

PERFEKTNÁ hudba!!! Presne podla môjho gusta. Dotvára skoro každú jednu scénu a kamera, obrazy sú tak hravé a tak filmové. Častokrát mi to pripomenulo Vtedy na Západe. Je v tom obrovské množstvo nápadov (animovaná pasáž, akčné scény...). Na filme vidieť, že sa to jednoducho točilo s láskou a nadšením. Nepamatám si už však z toho ani jednu dialógovú scénu (asi najvačšia slabosť filmu) a mám pred sebou len hudbu a obrazy. Uvidím aká bude dvojka. Zatiaľ pre vol. 1 dávam 4*. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (158)

  • Hattori Hanzó byl skutečná historická postava. Šlo o vůdce nindžů z Iga, přezdívaného Ďábelský Hanzó. Je pohřben je v Tokiu, na pozemku chrámu Seinendži, v němž uchovávají jeho kopí. Hattori Hanzo (Sonny Chiba) z Kill Bill má podle Tarantina být jeho potomkem. (Czernozub)
  • Pro Tarantina bylo velmi důležité, co má Uma Thurman (Nevěsta) na sobě v celé finální pasáži filmu (a i ve většině tehdejších propagačních materiálů): "Ten žlutý oblek měl Bruce Lee ve Hře smrti. To byl jeho poslední film - ten, který nestihl dodělat. A ten oblek je důležitá součást kung-fu ikonografie. To ale nebyl jediný důvod, proč jsem ho chtěl použít. Souviselo to i s barevným laděním celého filmu. Nikdy dřív jsem neudělal to, že bych nějakému filmu dal centrální barevný nádech. Odpíchl jsem se od Uminých blond vlasů a celý film vyladil dožluta. Obvykle jsou moje filmy především verbální, ale tenhle je vizuální. Musel jsem přijít s nějakým vizuálním ekvivalentem svého verbálního vypravěčství. A konkrétně tahle scéna je pro mě ztělesněním toho přístupu: Uma ve žlutém s černými proužky, dlouhonohá blonďatá bohyně. Stačí mi jenom vidět fotky a mám husí kůži." (NIRO)

Související novinky

Jak to vypadá s třetím Kill Bill?

Jak to vypadá s třetím Kill Bill?

12.12.2019

Kultovní scenárista a režisér Quentin Tarantino (Tenkrát v Hollywoodu, Hanebný pancharti) se nikdy nebál veřejně sdílet své názory a především nápady. I proto se letos hojně diskutovalo o možnosti… (více)

Tarantino pošle do kin zabijáka Mansona

Tarantino pošle do kin zabijáka Mansona

13.07.2017

Quentin Tarantino obvykle točí drsné a ďábelsky zábavné žánrovky, jeho devátý film by však měl být dost jiný. Režisér Pulp Fiction nebo Kill Billa totiž chystá drama o kultu Charlese Mansona, jenž v… (více)

Čtyřhodinový Nespoutaný Django?

Čtyřhodinový Nespoutaný Django?

25.05.2014

Quentin Tarantino už zase slibuje velké věci. Jeho fanoušci těžko zapomněli na to, že dlouho mluvil o čtyřhodinovém sestřihu Kill Billa a Kill Billa 2, který měl nést podtitul The Whole Bloody Affair… (více)

Tarantinova další štace – gangsterka

Tarantinova další štace – gangsterka

13.12.2012

V uplynulých měsících byl nucen vybojovat bitvu se svým vlastním filmem. Původní střih měl hodně přes tři hodiny. Quentinovi se údajně nestříhalo dobře, protože jeho tradiční spolupracovnice Sally… (více)

Reklama

Reklama