Reklama

Reklama

VOD (1)

Akční horor, který režisér Guilermo del Toro natočil podle známého Mignolova komiksu, vypráví o Chlapci z pekla, který přišel na svět v roce 1944. Tehdy se ho snažili využít spřeženci Zla v nacistických službách - nesmrtelný Rasputin (Karel Roden), gestapačka Ilsa a maskovaný zabiják Kroenen. Malého ďáblíka však zachránil a vychoval doktor Broom (John Hurt), který pracoval pro Američany. Dospělý Hellboy (Ron Perlman) žije v přísně utajeném Úřadu pro výzkum paranormálních jevů a spolu s žabím mužem Sapienem (Doug Jones) a dívkou Liz (Selma Blairová), která umí v rozčilení vyvolat výbuch či požár, jsou využíváni při mimořádných operacích FBI. Zlo se však nevzdává. Trojice pekelných vyslanců se vrací, aby dokonala své temné dílo, a Hellboy se jim musí postavit... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (796)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $66miliónovTržby USA $59,623,958Tržby Celosvetovo $99,318,987║ Guillermo del Toro dokáže tvoriť fascinujúce svety, rovnako tak aj tvorov o akých sa nám ani len nesnívalo. Je to jeden z tých originálnejších comicsov, aj vďaka režisérovho vizionárstva v oblasti fantázie. /videl v kine: 85%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Co vlastně dělá člověka člověkem? Mentálně je mu 20, je zamilovaný, uremcaný, silný, konfliktní - a díky tomu neodolatelný. Dodneška si vzpomínám, že jsem Hellboyovi po traileru ani za mák nevěřil a pak jsem zůstal zírat. Velmi křehké pouto s Liz, neustálé hecování agentů kolem, komplikovaný vztah s otcem nebo jenom bitky se Samaelem - tam všude mě tenhle pekelný kluk dostává. Po mnoha a mnoha projekcích zkrátka musím uznat, že můj milovaný žánr komiksových adaptací má svého nenápadného, červeného krále. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vynikající komixový film,který se řadí mezi mé nejoblíbenější.Dechberoucí Ron Perlman tomuto snímku dodal něco zvláštního a nikoho jiného si jako hellboye neumim představit.Bylo by to něco jako terminátor bez arnolda :-).No prostě Perlman by si zasloužil aspon oscarovou nominaci a z Hellboye se stává jeden z nej akčních snímků poslední doby(hned po Robotovi a Spidermanovi 2).Už at je ta dvojka ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Medzi komixovými adaptáciami to vidím niekde medzi Hulka a Daredevila, t.j. okolo 60-70% na X-Menov a Spidermana to žial ani cez tie svoje zrezané rohy nevidí. Film podľa mňa jednoznačne trpí absenciou poriadného záporňáka. Tak ako je dobro jasne definované a môžeme sa s ním citovo zviazať, tak zlo je tu tak akoby do počtu a ani vlastne nieje koho nenávidieť. A aby sa Hellboy celý film mlátil so psom a na konci s ... (nechcem spoilerovať, ale je to bieda) ? Ináč potešia efekty a aj Karel Roden, ktorý začína v Hollywoode vyfukovať všetky záporňácke role. Nepripomína vám Garyho Oldmana ? ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

první polovina téměř bezchybná, Perlman si krade celý film pro sebe (což vlastně při názvu filmu Hellboy zas tak divné není, ale někdy se musíte divit, jak moc to v jiných filmech nefunguje, takže jsem to zmínil), trousí suché hlášky, střílí z obřího kvéru a nosí stylový kabát.. Ostatní postavy, hlavně na nervy lezoucí Manning jsou taky docela vtipné, no na charisma hlavní postavy ztrácejí dost, pro Perlmana byla role jako stvořená.. del Toro taky samozřejmě nelenoší a zase v dostatečné síle prodává svoji fantazii a cit pro kompozici a vizuál, příšerky jsou úžasné, hudba divná, Roden nechutný a jde to dopředu velmi rychle ve stylu většiny komiksovek.. Snad bych měl výtku pouze na ukončování některých scén. No škoda odbytého finále, kdy šlo z toho boje jak psychického, tak fyzického vytěžit mnohem víc, včetně zapojení se těch potvor z jiné dimenze. Je k tomu špatně sestříháná, chybějí nějaké zapamatovatelné scény a žel dokonce tentokrát i hlášky.. Nudné, ale díky zbytku filmu to samozřejmě není nic tak strašného a ta první polovina, hlavně pak ten první boj je prostě úžasný.. I am fireproof, you're not :)) ()

Galerie (123)

Zajímavosti (61)

  • Jeden z náhrobků na hřbitově v Rusku praví "Tady leží Mike Mignola". Mignola je samozřejmě tvůrce původních komiksů. (ČSFD)
  • Čas 1:18:50 - souřadnice, které jsou ve filmu zobrazeny, neodpovídají zmíněné lokalitě. Ve filmu je u nich napsáno, že jde o Moskvu, ale reálně tyto souřadnice ukazují na Kalužskou oblast, která je od Moskvy směrem na jihozápad, ve vzdálenosti asi 130 km. (Proste..Jana)
  • Grigorij Rasputin (Karel Roden) přetrhne růženec, který Hellboy (Ron Perlman) svírá v ruce, zamává mu před obličejem utrženou částí a odhodí ji. V následujícím záběru však leží na zemi nepřetržený růženec. (CSSML)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Reklama

Reklama