Reklama

Reklama

Akční horor, který režisér Guilermo del Toro natočil podle známého Mignolova komiksu, vypráví o Chlapci z pekla, který přišel na svět v roce 1944. Tehdy se ho snažili využít spřeženci Zla v nacistických službách - nesmrtelný Rasputin (Karel Roden), gestapačka Ilsa a maskovaný zabiják Kroenen. Malého ďáblíka však zachránil a vychoval doktor Broom (John Hurt), který pracoval pro Američany. Dospělý Hellboy (Ron Perlman) žije v přísně utajeném Úřadu pro výzkum paranormálních jevů a spolu s žabím mužem Sapienem (Doug Jones) a dívkou Liz (Selma Blairová), která umí v rozčilení vyvolat výbuch či požár, jsou využíváni při mimořádných operacích FBI. Zlo se však nevzdává. Trojice pekelných vyslanců se vrací, aby dokonala své temné dílo, a Hellboy se jim musí postavit... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (797)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna z tech lepsich komiksovejch adaptaci, ale na ty nejlepsi kousky nedosahne, hlavne proto, ze by mohla bejt trosku sviznesi. Triky jsou tu takovy rozporuplny, v jednu chvily naprosto bombasticky (pozar v nemocnici) a jindy strasne pocitacovy (malej Hellboy, pohled do vesmiru). Co se hercu tyce, tak tu jde hlavne o Hellboye a ostatni jsou odsunuty na druhou kolej. A nastesti Ron Perlman nezklamal. Tvurci si ho imho vybrali diky jeho roli v Jmene ruze a v roli Hellboye si nedokazu predstavit nikoho jinyho, navic je fajn, ze i pres velkou vrstvu liceni muze hrat. A nektery jeho hlasky jsou dokonaly. Ostatni herci jsou v pohode, ale proste nemaj moc prostoru. Co se tyce Rodena, ten byl hodne cool, ale prislo mi, ze misty docela prehraval. A nejak nechapu k cemu tu byl agent v podani Rupert Evanse, takova zbytecna postava. Celkove jsem se u filmu bavil od zacatku do konce a potesi, ze se misty uspesne vyhyba nekolika klise a jsou tu i vtipny odlehcujici scenky, ale nektery slabsi chvile se tu najdou, proto to neni uplne cistejch 5*. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Až budu mít zas někdy v noci oči jak baterky, pustím si ptákovinu o supermanovi, kterej se po přemíře posilování zapomněl v sauně, z užívání steroidů mu narostl dlouhej ocas (nespojovat) a aby byl in, strčil jednu ruku do květináče, odšpuntoval dva velké sudy vína a ty korky si vrazil do hlavy… wow a spánek je tu! Brou noc, strýčku Fido.. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $66miliónovTržby USA $59,623,958Tržby Celosvetovo $99,318,987║ Guillermo del Toro dokáže tvoriť fascinujúce svety, rovnako tak aj tvorov o akých sa nám ani len nesnívalo. Je to jeden z tých originálnejších comicsov, aj vďaka režisérovho vizionárstva v oblasti fantázie. /videl v kine: 85%/ ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Ohodnotiť Hellboya je tuhý oriešok - keby sme sa chceli byť silou mocou objektívny a nestranný, bolo by to tak za tri *, no prehliadnuť to nadšenie s akým bol celý film točený, to nadšenie, ktoré srší z každého záberu - to by bol hriech! A tak aspoň jeden raz nechajme prísny kritický pohľad pred vchodom do kina a vychutnajme si jeden z posledných filmov svojho druhu - filmov robených čisto pre radosť, nie pre peniaze. Verte mi, na výsledku to je cítiť. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

první polovina téměř bezchybná, Perlman si krade celý film pro sebe (což vlastně při názvu filmu Hellboy zas tak divné není, ale někdy se musíte divit, jak moc to v jiných filmech nefunguje, takže jsem to zmínil), trousí suché hlášky, střílí z obřího kvéru a nosí stylový kabát.. Ostatní postavy, hlavně na nervy lezoucí Manning jsou taky docela vtipné, no na charisma hlavní postavy ztrácejí dost, pro Perlmana byla role jako stvořená.. del Toro taky samozřejmě nelenoší a zase v dostatečné síle prodává svoji fantazii a cit pro kompozici a vizuál, příšerky jsou úžasné, hudba divná, Roden nechutný a jde to dopředu velmi rychle ve stylu většiny komiksovek.. Snad bych měl výtku pouze na ukončování některých scén. No škoda odbytého finále, kdy šlo z toho boje jak psychického, tak fyzického vytěžit mnohem víc, včetně zapojení se těch potvor z jiné dimenze. Je k tomu špatně sestříháná, chybějí nějaké zapamatovatelné scény a žel dokonce tentokrát i hlášky.. Nudné, ale díky zbytku filmu to samozřejmě není nic tak strašného a ta první polovina, hlavně pak ten první boj je prostě úžasný.. I am fireproof, you're not :)) ()

Galerie (123)

Zajímavosti (61)

  • Režisér musel svést několik bojů se studiem: například chtělo, aby byl Hellboy (Ron Perlman) obyčejný človek, který se v démona změní jen když je rozzlobený. (imro)
  • Když Hellboye (Ron Perlman) přejede vlak v podzemce, má z něj nažhavené rohy. Když se jich poté dotkne, ucukne, jako by jej to pálilo. Ve skutečnosti je však Hellboy žáruvzdorný. (Innuendo1987)
  • Celosvětová premiéra proběhla 30. března 2004 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Reklama

Reklama