Reklama

Reklama

Akční horor, který režisér Guilermo del Toro natočil podle známého Mignolova komiksu, vypráví o Chlapci z pekla, který přišel na svět v roce 1944. Tehdy se ho snažili využít spřeženci Zla v nacistických službách - nesmrtelný Rasputin (Karel Roden), gestapačka Ilsa a maskovaný zabiják Kroenen. Malého ďáblíka však zachránil a vychoval doktor Broom (John Hurt), který pracoval pro Američany. Dospělý Hellboy (Ron Perlman) žije v přísně utajeném Úřadu pro výzkum paranormálních jevů a spolu s žabím mužem Sapienem (Doug Jones) a dívkou Liz (Selma Blairová), která umí v rozčilení vyvolat výbuch či požár, jsou využíváni při mimořádných operacích FBI. Zlo se však nevzdává. Trojice pekelných vyslanců se vrací, aby dokonala své temné dílo, a Hellboy se jim musí postavit... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (798)

Matty 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně tu byl skvělý hlavní hrdina a také výborné "rozkreslení" psychologie jednotlivých postav. Na straně druhé pak překomplikovaný scénář, který se však ubírá zcela předvídatelnými zákrutami. Pokud jste viděli trailer na, asi budete čekat nonstop akční řežbu ve stylu Bladea, ale na to je zde příliš málo krve a "cool" akčních scén a zároveň příliš mnoho rádoby-psychologických motivů. Film tak nejvíc připomíná pacienta, trpícího schizofrénií, který se nedokáže rozhodnout zda je lepší svět v harmonii žijících monster, nebo svět plný nebezpečných šílenců, vyvolávajících spoustu akčních situací. Nezbývá tak, než doufat, že příště se pro jeden (nejlépe pro druhý) z těchto světů sám rozhodne a bude to naprostá bomba. 70% Zajímavé komentáře: Marigold, Rex Mundi, MIMIC, Amadeo, Death, Hansel ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Update po tretom vzhliadnuti: Na prvy krat som Hellboya, riadne zatratil, az mi je to divnuo:) Cim castejsie vsak HB davaju v reprizach, tym viac sa mi paci...a mozno je to tym, ze som sa zahladel do del Torovej tvorby...pre srandu nechavam aj moj povodny komentar...:,, No teraz neviem, ci som pozeral ten isty film, ktoremu uzivatelia csfd dali 72%...to akoze to hodnotenie myslite ako recesiu, alebo ja som ten film pozeral prilis triezvy a v nejakej cudnej nalade, alebo som si mal pozret pred filmom comics??? Jednu * davam za to, ze mi to usetrilo 200 Sk, ktoru by som minul za 2 hodiny v bare. Nechce sa mi pustat do kritizovania jednotlivych komponentov filmu, ale spomeniem len neskutocne gumove telo Cerveneho, gycovitu S&M nacistku, nepochopitelne meduzovity zaverecny "boh", klise hlasky, humor tak na urovni 9 rocneho chlapca, zaver ako z najhorsej nocnej mory.............berem to ako nechceny podraz od uzivatelov csfd, ze mi "odporucili" zabit cas pri HB" ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Jsem nehořlavej. Ty ne." Chápu, že člověk, který neměl tu čest s Hellboyem papírovým, toho filmového možná tolik neocení. Ale věřte mi, je to dokonalé (ačkoliv je spousta, spousta věcí změněna a spousta, spousta věcí vynechána)! Pokud jde o Rona Perlmana - tak tomuhle se říká po čertech životní role.__P.S. Rozšířená verze obsahuje spíše kosmetické změny a vylepšení, nicméně scéna s Rasputinovýma očima je vynikající. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V tomto snímku jsem našel to, co u jiných filmových adaptací komiksů velmi postrádal, totiž jistou dávku režisérovo vlastní umělecké invence. Del Toro se sice drží komiksové předlohy, ale dodává filmu něco ze svého výtvarna a tak vzniknul vizualně velmi zajímavý film. V druhém díle Hellboye je Del Torova výtvarná signatura mnohem patrnější. Nejspíš se s jedničkou osvědčil a tak dostal na tu svou invenci mnohem víc prostoru. Typické výtvarné prvky, které nacházíme ve všech jeho filmech, přičemž největší gradace byla ve Faunově labyrintu, zde na diváky probleskují a má-li trochu pro to cit, hledí na film s jedním velkým paf výrazem v ksichtě. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další z široké řady comicsů, který ve mně zanechal hořkou pachuť. Rudý pekelný démon s upilovanými rohy a kamennou pěstí je bohužel krapet nesourodý a přeplácaný. Celkově je sice dynamický a nedá se mu upřít jistá stylovost a efektnost, zejména co do designu mnohých monster, ale svou rozbředlostí prostě neláká k tomu, abych si ho někdy zopakoval. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (61)

  • Nákladní vůz, kterým v Rusku vezou Hellboye (Ron Perlman) na hřbitov, je Tatra 138. (Maulincio)
  • Čas 1:18:50 - souřadnice, které jsou ve filmu zobrazeny, neodpovídají zmíněné lokalitě. Ve filmu je u nich napsáno, že jde o Moskvu, ale reálně tyto souřadnice ukazují na Kalužskou oblast, která je od Moskvy směrem na jihozápad, ve vzdálenosti asi 130 km. (Proste..Jana)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Reklama

Reklama