Reklama

Reklama

Akční horor, který režisér Guilermo del Toro natočil podle známého Mignolova komiksu, vypráví o Chlapci z pekla, který přišel na svět v roce 1944. Tehdy se ho snažili využít spřeženci Zla v nacistických službách - nesmrtelný Rasputin (Karel Roden), gestapačka Ilsa a maskovaný zabiják Kroenen. Malého ďáblíka však zachránil a vychoval doktor Broom (John Hurt), který pracoval pro Američany. Dospělý Hellboy (Ron Perlman) žije v přísně utajeném Úřadu pro výzkum paranormálních jevů a spolu s žabím mužem Sapienem (Doug Jones) a dívkou Liz (Selma Blairová), která umí v rozčilení vyvolat výbuch či požár, jsou využíváni při mimořádných operacích FBI. Zlo se však nevzdává. Trojice pekelných vyslanců se vrací, aby dokonala své temné dílo, a Hellboy se jim musí postavit... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (798)

Marius 

všechny recenze uživatele

Komiksy moc nemusím ale na Hellboyovi som sa slušne bavil. Ako už bolo povedané úvod pripomína strého dobrého Indyho a je najzaujímavejším momentom filmu. Naopak ma nudilo záverečných 15 minút. Karel Roden nič moc, zato ten nacistický assassin bol dosť štýlový. Selma si konečne strihla relatívne slušnú rolu po všetkých tých husiach vo Veľmi nebezpečných známostiach a Jednoducho sexi. Hviezdou filmu je ale určite Ron Perlman ktorému postava sadla ako šitá na telo. Má perfektné hlášky a je dostatočne "cool" ako má byť správny komiksový hrdina. Guillermo del Toro ukázal že po sračke ako bol Blade II dokáže natočiť dobrý film. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Slovo "temnota" ke jménu režiséra Guillermo del Tora bezesporu patří. Hellboy je tedy tím právým, co ho mohlo vůbec kdy potkat. Mezi komiksovými vodami se sice už ohřál s Bladem, zdárně a úspěšně a tak na řadu přišel tenhle pekelník, který se s nikým nemazlí a co je hlavní má naprosto odzbrojující hlášky, které ještě dokonalejšímu Karlu Rodenovi nemálo zatopí. Málokdy můžu říct, že by se mi některá adaptace komiksu líbila. Tato je rozhodně vyjímkou. Ron Perlman, i když má zvláštní kostým, který výtvarníkům dal příšernou práci to na něj jen dostat ukázal, že zas tak vymyšlený není a ačkoliv vypadá zajímavě a hrůzostrašně, může se pochlubit tím, že právě on je tím pravým, který se do role Hellboye hodí a proto je tak skvělý. Parádní akční jízda, na kterou se s radostí opět podívám s tou pravou děsuplnou atmosférou, takovou jako takovýto film má mít. --- Tome, je to náš host, ne vězeň. - Váš host má skoro dva metry, je červenej, má ocas a platí ho vláda. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V tomto snímku jsem našel to, co u jiných filmových adaptací komiksů velmi postrádal, totiž jistou dávku režisérovo vlastní umělecké invence. Del Toro se sice drží komiksové předlohy, ale dodává filmu něco ze svého výtvarna a tak vzniknul vizualně velmi zajímavý film. V druhém díle Hellboye je Del Torova výtvarná signatura mnohem patrnější. Nejspíš se s jedničkou osvědčil a tak dostal na tu svou invenci mnohem víc prostoru. Typické výtvarné prvky, které nacházíme ve všech jeho filmech, přičemž největší gradace byla ve Faunově labyrintu, zde na diváky probleskují a má-li trochu pro to cit, hledí na film s jedním velkým paf výrazem v ksichtě. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Co vlastně dělá člověka člověkem? Mentálně je mu 20, je zamilovaný, uremcaný, silný, konfliktní - a díky tomu neodolatelný. Dodneška si vzpomínám, že jsem Hellboyovi po traileru ani za mák nevěřil a pak jsem zůstal zírat. Velmi křehké pouto s Liz, neustálé hecování agentů kolem, komplikovaný vztah s otcem nebo jenom bitky se Samaelem - tam všude mě tenhle pekelný kluk dostává. Po mnoha a mnoha projekcích zkrátka musím uznat, že můj milovaný žánr komiksových adaptací má svého nenápadného, červeného krále. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnej stránke super. Po akčnej taktiež. Po dobrodružnej tiež, čiže .... 95% ....................Soundtrack Marco Beltrami: 1. Oct. 7th, 1944 - Marco Beltrami ,2. Meet Hellboy ,3. Main Title ,4. Snow Walkers ,5. Liz Sherman ,6. Fireproof ,7. Rooftop Tango ,8. Wake Up Dead ,9. Evil Doers ,10. Kroenen's Lied ,11. Father's Funeral ,12. Alley Fight ,13. Nazis ,14. Investigating Liz ,15. Abe Sapien ,16. Mechanical Mausoleum ,17. Soul Sucker ,18. Stand By Your Man ,19. Hellboy & Liz ,20. B.P.R.D. , ()

Galerie (123)

Zajímavosti (61)

  • Natáčení nebylo pro Rona Perlmana úplně snadné. Nanášení masky trvalo denně čtyři hodiny. A při výrobě scény, ve které Hellboy skáče na jedoucí vlak, se nenechal nahradit kaskadérem - a výsledkem bylo zlomené žebro. (imro)
  • Čas 1:18:50 - souřadnice, které jsou ve filmu zobrazeny, neodpovídají zmíněné lokalitě. Ve filmu je u nich napsáno, že jde o Moskvu, ale reálně tyto souřadnice ukazují na Kalužskou oblast, která je od Moskvy směrem na jihozápad, ve vzdálenosti asi 130 km. (Proste..Jana)
  • Tzv. popelářský vůz je Tatra 815 (ing)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Reklama

Reklama