Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeském Kameňákově žije pestrá směsice lidí všech možných povah a profesí. Žijí tady Novákovi. Otec Pepa je náčelníkem městské policie, jeho žena Vilma je učitelkou, dcera Julie studuje zdravotní školu a devítiletý Pepíček komentuje všechno, co se jen v okolí šustne. Z Anglie do Kameňákova přijíždí šlechtický pár, kterému byl v rámci restituce navrácen zdejší zámek. Na malém městě se ale nic neutají, a tak záhy všichni ví, že lord sem přijel hledat poklad po svém otci, na který má zálusk i jeho zrádný komorník. Zpráva o pokladu nedá spát továrníku Kohnovi, chtěl by ho i playboyský primář, ale také matka představená zdejšího kláštera, v němž se místo jeptišek ukrývají prostitutky a zloději na útěku... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 142)

akisha odpad!

všechny recenze uživatele

Kameňák se stal pro mě synonymem nevkusu, omezenosti a pocitů na zvracení. Za to dokoukání až do konce jsem měla dostat nějakou cenu. Vzhledem k tomu, že se nepovažuju za intelektuála, ale celkem normálního člověka, mi teda nejde na rozum, proč mě to nepobavilo a dokonce pro to ani nemám pochopení. Jen si v duchu počítám do deseti, když někdo ze známejch "zacituje". Slunce seno ještě mělo sem tam realativní úroveň buranský zábavy, ale tohle už je paskvil nejvyšší možný míry. Všichni ty herci, co se tam zjevili, by si měli do mozku udělat černej puntík. Jeden z nejhorších českejch filmů vůbec, jeden z mála, u kterýho bych si z celýho srdce přála, aby nějakej anarchista šel, spálil všechny kopie a zbavil nás toho jednou pro vždy... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ak prehltnete fakt, že ide o zbytočný film (vtipy stčí rozprávať, netreba ich vidieť), že nemá scenár a že je to fakt blbosť, môžete sa aj baviť. Ja som to prežil bez zranenia a keby to malo aspoň náznak príbehu poškuľoval by som aj po 3*. Klasická "ľudová" komédia, pre aké sa Troška (a priznajme si, aj súčasnou televíziou vychovaný divák) narodil... ()

Reklama

fleker odpad!

všechny recenze uživatele

Když sem před vosmi lety seděl s vodevřenou hubou u jedný blonďatý Mudry, slintal jí na ruku a snažil se předstírat že to VUBEC nebolí, myslel sem ze nic nechutnejsího než je zubní vrtačka zapíchlá v sedmičce vpravo dole už snad nemuže bejt...až teprv Troška mě vyved z omylu...muže ..... na tomhle filmu je jasně vidět, že jeden dobrej fór vedle druhyho muze znamenat i totalni debakl...já například mám rád kuře..mám rád indiány z cukrárny, mám rád puding mám rád banánovej kokteil a mám taky rád vokurkovej salát....ale když to všechno smicham dohromady, vyjde ze me neco nepopsatelně nechutnýho, nehorázně tekutýho a neskutečně hnědýho (původně sem chtěl napsat ukrutná sračka, ale protože je csfd prestižní server, nehodlám se uchylovat k vulgarizmům a napsal sem to inteligentně). jinak pro ty mene chapavejsi..pokrmy=fory , konečný produkt=konečný produkt, Troška byl v tomhle případě něco jako trávící systém...jinymi slovy, jestli tohlencto uvidim ještě jednou, tak doufam ze s mokrou houbou na hlave a cernou páskou přes voči ,,,,, Elektrický křesla už sou z módy, V celách smrti Troška sklízí svoje plody. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Což o to, ty vtipy samy o sobě vtipné jsou, ale když třetinu odhadnete, třetinu znáte a třetina je trapných, je to blbé. Rozjezd nebyl špatný, několikrát jsem se pousmál a začal přehodnocovat, jenže v půlce filmu to šlo všechno do háje a já jen čuměl na obrazovku a úpěl nad trapností. V nějakém dokumentu o dvojce Troška říkal, že dělali selekci a vyřadili vtipy sprosté a tak, předpokládám, že u jedničky se dělo něco podobného (jinak by to přece nefungovalo!), ale okolo "souložení" se ve filmu točí 80% fórů, tak na co to kecání kolem je! Toto je asi nejspíš prostě jen recept - nacpětě tam co nejvíc známých tváří, sprosťáren, bizarních situací a debilního humoru, jen ať nám proboha ten guláš nevychladne moc brzy! Udělat film z vtipů IMHO není dobrý nápad, je to jen snaha za málo peněz zahrát hodně muziky... Waterloo po česku je ovšem mnooohem větší srágora... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška a jeho humor, který by tak rád byl vtipný, ale prostě se mu to nedaří. Když jsem ještě býval malý kluk, tak se mi film docela zamlouval. Fajn nápad s modrou vodou a místo dialogů herci předčítají sbírku velmi špatných vtipů, z nichž je vtipný přibližně 1 z 20. V pokročilejším věku jsem film neviděl a ani po tom netoužím, takže nemohu říct, zda by se mi film líbil i nyní. Přesto se nezbavím přesvědčení, že mezi 300 nejhoršími filmy nemá tento kousek co pohledávat. Zřejmě zde hodnotí příliš mnoho homofóbních jedinců, kteří se přes Zdendovu homosexualitu prostě nedovedou přenést. Zkrátka je to jednoduchá sračka. Je naprosto zcestné film s čímkoli srovnávat, či se v něm snažit cokoli geniálního vidět. Za sebe dávám 3*. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (18)

  • Když primář naplní v závěru filmu sklenici s vodou z modrého pramene, v dalších následujících záběrech se mění hladina vody ve sklenici. (Petr.Penicka)
  • Ve scéně, kdy Pepíček (Tomáš Lipský) čte knihu a řekne: „Byl jednou jeden král, a ten měl tři dcery. Ta nejstarší byla škaredá, prostřední pitomá, ta nejmladší byla taky učitelka,“ tak ho Vilma (Jana Paulová) jde zmlátit. Pepíček se ukryje pod stůl, knihu nechá otevřenou. V dalším záběru je ale už zavřená. (Petr.Penicka)
  • Ve všech scénách je venku slunečno. (Jyrka)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Věra Tichánková 1920 - 2014

Věra Tichánková 1920 - 2014

09.01.2014

Ve věku 93 let zemřela herečka Věra Tichánková. Manželka herce Jana Skopečka a dlouholetá členka Divadla S. K. Neumanna v Praze (1951 - 1982) studovala vysokou školu chemicko-technologickou, následně… (více)

Mannovo Impérium vrací úder

Mannovo Impérium vrací úder

15.10.2007

Michael Mann je tvůrce báječných filmů, ať už je režíruje (Miami Vice) nebo produkuje (Království). Jenže ty báječné filmy nevydělávají. Jistě, nakonec se jakž-takž zaplatí, ale rozhodně to nejsou… (více)

O starších, ale nejen pro ně

O starších, ale nejen pro ně

16.06.2006

Je vždy příjemné, když filmy neoplývající obří reklamou, za nimiž nestojí balík akcií nadnárodní filmové společnosti ani megahvězdy protřelých jmen, jejichž rozpočet byl spíše nižšího kalibru a… (více)

Reklama

Reklama