Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vrchní inspektor John Wong Wai-Pong (Waise Lee) má nervovou chorobu, kvůli které jeho pravá ruka dočasně na chvíli selže. Díky tomu nemůže občas vystřelit ze své zbraně, a tak se John rozhodne podat výpověď. Než ale stačí podat oznámení o odchodu, tak mu jeho nadřízený superintendant McDonald (Ken Boyle) oznámí, že byl zavražděn Johnův bývalý kolega a blízký přítel "hubeňour" Tse, který byl zrovna v akci v Malajsii v utajení jako volavka v podsvětí. John svou demisi roztrhá, odloží plánovanou svatbu se svojí snoubenkou Maggie (Mak Tsui-Han) a ihned se pustí do pátrání. V případu mu pomáhají jeho kolegové: zkušený policejní veterán Ah Kam (Philip Kwok), nováček zelenáč Lun Kwok-Keung (Matthew Wong Hin-Mung) a malajsijská spojka Ong Chat Fu (Lo King-Wah). Momentálně jsou jejich jedinou stopou k vraždě hubeňoura Tse tajně pořízené fotky homosexuálního podnikatele Ho Ka-Nin (Stuart Ong) s jeho milencem. Johnovi a jeho týmu se podaří Hoa rafinovaným způsobem dostat, avšak ihned zjišťují, že Ho je jenom malá ryba. V nátlaku Ho policistům prozradí, že za tím vším včetně vraždy Tseho stojí podnikatel a mafián Han Ching (Chu Kong), který Hoa vydírá přes tajně pořízené fotky a využívá jeho lodní společnost Hang Fung Ship HK LTD. k pašování neznámého kontrabandu. Brzy se ukáže, že Han Ching je velmi silný protivník, který je zároveň obchodně napojený na ruský drogový syndikát a díky tomu je vždy o krok napřed před policií. Ale to vše jen do té doby, než John dostane podezření, že právě obávanému mafiánskému bossovi za zády někdo pomáhá a tím člověkem je pravděpodobně zrádce v řadách hongkongské policie. (tequilla)

(více)

Recenze (13)

muti 

všechny recenze uživatele

neviem co sa tocilo u nas v roku 1988 ale taketo akcne krimi rozhodne nie :) stary styl filmu z toho citit, od kamery az po soundtracky. prestrelky, nahanacky, plno zabijakov, hon na bossa, pomsta kamarata, rozfranforcovane tela, hod dietatom, mrtve dieta (nie to iste), proste HK akcna kriminalna ako ma byt! ;) film ktory preslavil rezisera menom Johny To. the Big Heat! ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Big Heat je zvláštní kombinací. Jedná se o film, který si postupně předávali tři režiséři (nikoli záměrně jako u Triangle). Stylem navozuje atmosféru z gangsterských (krimi) filmů Johna Woo či Ringo Lama. Dominuje zde okázalá vizuální stránka, přehnané násilí - "slasher movie", chaotická, mohutná akce. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Drsná kriminálka európskeho strihu, ktorej temnú depresívnu atmosféru zbytočne narúša komická figúrka nemotorného policajta. Ďalej som mal problém s tým jak bola akcia prehnane brutálna. Zo začiatku to fungovalo, ale postupne som sa tomu musel smiať. Hlavne keď mali niekoho zabiť, tak to bolo na x-spôsobov. Napríklad: nestačilo chlapíka upáliť, ešte ho horiaceho muselo prejsť auto a následne ho odhodiť do barelov ktoré vybuchli a úplne ho uškvarili. Hlavným plusom je herecké obsadenie plné tých menej žiarivých hviezd, ktoré mali možnosť sa viac predviesť. Prekvapil hlavne Paul Chu ako ultimatívny hlavný záporák. Waise Lee ako vrchný inšpektor odvádza svoj solídny štandart. Akcia je špičkovo prevedená. Zlaté osemdesiatky. Ale v prestrelkách sa nehrá na Wooovskú cool estetiku, ale skôr to má bližšie k surovosti Ringo Lama. Celkovo to je taký divný mišmaš, ktorý stojí za zhliadnutie, ale nadšený z neho nie som. 6/10. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Špičkovej akční nářez, kterej se vyloženě s ničím nepáře ... Bohužel je trochu utahanej a mezi akčníma scénama, kdy se něco děje jsou dost nesmyslný a dlouhý pasáže, který sráží kvalitu filmu. To mě jedinný dost vadilo, ale třeba začátek a konec jsou vynikající. Děj je jednoduchej, parta poldů proti bandě gangsterů, kteří tomu hlavnímu mlčenlivýmu upálili za živa kamaráda... Film se ani nepáře s nějaký hlubším vykreslováním postav (mnoha lidem může vadit ...), ale věnuje se prostě akci. A ta je fakt nářezová, typická hong kongská super akce. Navíc špičková atmosféra a vizual filmu, některé záběry jsou úplným výtvarně-vizuálním orgasmem, špičkové osvícení scén a navrch k tomu brutalita. Ale když myslím brutalitu, tak je to fakt brutalita zavánějící až CAT III exploitation snímky ... ušetřen nemusí být vůbec nikdo a žádným způsobem, hektolitry krve, rozstřílená a roztrhaná těla, usekané končetiny ... Pro mne jako labužníka CAT III horrorů a exploitationů tohle povyšovalo film ještě výš, než zřejmě u běžného diváka... Paráda!!! ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Na to že The Big Heat málem ani nevznikl, měl patnáctkrát přepisovaný scénář a postupně se na něm vystřídalo minimálně pět režisérů je překvapivě konzistentní a naprosto plnohodnotný HK thriller. Skvělý úvod, padnoucí ponurá atmosféra, svižná akce a vzhledem k okolnostem skutečně překvapivě vymazlená režie a solidní scénář. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama