Reklama

Reklama

Legenda o Zu

  • Hongkong Shu shan zheng zhuan (více)
Trailer

Obsahy(1)

V dávných dobách zahalených rouškou tajemství žila na gigantickém pohoří Zu nadpřirozená nesmrtelná božstva. Po celá dlouhá staletí se tyto mocné a bájné bytosti snaží dovést bojová umění k dokonalosti a přirozenosti. Jenže zlá a silná Insomnia ohrozí jejich existenci a chce pohltit energii, kterou vládnou. Bohové se musí semknout a bojovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Hm, hm, toto filozofické kung-fu ma sklamalo. Štyria nadprirodzenými schopnosťami obdarení bojovníci sú prekvapujúco nemohúci a dej sa odohráva viacmenej bez ich pričinenia. Množstvo vizuálnych efektov zabíja aj to málo čo je ako-tak zrozumiteľné a tak zostáva len veľký farebný zmätok bez poriadnej akcie. Pred menším hodnotením to zachraňuje už len skutočne skromná minutáž. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Pohádkové vyprávění o legendě pohoří jménem Zu, jež Tsui Hark remakuje sám sebe, nás zavede do středu bitvy mezi dobrem (školy mnoha bojových umění a magií) a zlem (Insomnie). Nad nejvyšší horou Zu volně levitují školy (vono se to blbě píše, ale je to tak – vypadá to jako by každá škola měla vlastní kus meteoritu…) a jejich božstva (Hromu a Nebes), která však postupem času padají pod útokem Insomnie , jež chce pohltit veškerou magii. Všechny padají až zůstane poslední a nejmocnější ze všech – Omei. Od tohoto momentu se odvíjí putování pár hrdinů za nalezením ultimátní zbraně, jež by zlikvidovala Insomnii jednou provždy. Nutno podotknout, že všichni zde létají lépe a mnohem působivěji než staré příhody pana Supermana, a při boji používají šílené zbraně. Prostě něco typického pro Harkovy filmy. Starší dílko posoudit nemohu, ale tohle si za působivou choreografii a solidní triky vysloužilo 2 zářezy... ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Souboj dobra a zla očima Hark Tsuie. Krásná barevná fantasy podívaná, která sedne asi hodně málo lidem. Poletování po obloze a mávaní kouzly, to je něco na mě. Plno graficky přitažlivých soubojů a záběrů, je to spíše visuální podívaná. Ale i po příběhové stránce jsem byl spokojen, i když toho bylo na mě občas moc. První mé seznámení s dnes už "hveždama" asijského herectví Zhang Ziyi a Jacky Wu. ()

Kapybara 

všechny recenze uživatele

Naprosto šíleně zmatený děj, nebo-li prakticky žádný, což vynahrazuje spousta blýskavých efektů a bláboly o Nespavosti, která přemůže ty létající mudrlanty. Co to mělo jako být? Taky mám hrůzu z toho, že mě zachvátí nespavost, ale nepředstavuju si ji jako letící hroudy poskládané do tvaru lebek. I na to, že je to tak krátké, je to příliš dlouhé. Tady opravdu na ději v nejmenším nezáleží, hlavně že se před vámi pořád ty hezké barevné obrázky tak rychle střídají a čert vem nějaký smysl, k čemu? Uchvátilo by to možná tak batolátka nebo předškolní drobotu. Starší děcka by se ale nejspíš ptala, o čem že to vlastně bylo...? ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Neni to vyloženě špatný, ale chybí tomu prvek, kterej by mě jednoduše strhnul a já si celou tu legendu užil, krom toho mi to přišlo zbytečně složitě vyprávěný a opět, jak je u číňanů zvykem, je tady přespříliš postav na který je film zaměřenej a docela silně to skákání z postavy na postavu ruší. Nicméně, kde jinde člověk uvidí Cecili Cheung a Ziyi Zhang vedle sebe ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama