Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ze Zakázaného města se ztratila posvátná kniha, která obsahuje návod na ovládnutí těch nejdokonalejších technik bojového umění. Její vlastnictví je cestou k obrovské síle a moci. Není divu, že se najde řada dobrodruhů, kteří by ji chtěli získat za každou cenu. Chladnokevné vraždy, velkolepé souboje, detektivní zápletka a silný romantický příběh to jsou hlavní přednosti filmu, který se právem řadí mezi legendy hongkongské kinematografie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

majo25 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, ktoré napriek tomu, že majú pomalé tempo, nenudia, a potom su také, ktoré majú tempo svižné, dokonca zbesilé, a napriek tomu nudia fest. Divák sa nedočká ani súbojov, kedže sú zamenené za akési rýchlostrižné lietanie a wuxia prvky exponované na entú. Pri množstve postáv, naviac veľmi podobne odených, som strácal prehľad o tom, kto je kto a všemožné intrigy tomu tiež nepridávali. Humor silený a tým pádom nefunkčný. A v spojení s muzikálovými vložkami som si vravel, že tento film je snáď zlý vtip. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První část trilogie by se klidně mohla jmenovat - Honba za posvátným svitkem. Jednoduchý příběh se utápí v honičkách a soubojích, které jsou velkolepé. Vzduchem nelítají jen bojovníci a hlavy, ale téměř vše předměty počínaje a kusy domů konče. Soupeři užívají energii meče (skoro jako StarWars), vrhají hady nebo využijí včelí roj. V jeden okamžik je tolik postav ve vzduchu, až se divák skoro ztrácí. A dojde nejen na střeva ven, ale i na explozi těla. Osobitý vizuál Harka Tsui je pastvou pro oči stejně jako v trilogii s čínskými duchy. Pro našince by možná neuškodilo zkrácení, ale když to vypadá, že se příliš mluví, přijde na řadu akce. A pod vším tím bojem se skrývají intriky, touha po moci, ale také smysl pro čest a spravedlnost. Kdysi se mi líbilo více, hodnocení však ponechám. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zíral jsem s otevřenýma očima a bradou spadlou na stůl. Vždyť oni se v těch soubojím navzájem ani pořádně nedotknou - mlátí se tlakovýma vlnama způsobenýma různými částmi svých těl a měčů, vytrhávaj ze země obrovský kusy půdy a hážou to po sobě..... A ty hudební vystoupení..... Filmy v podstatě o hovně, místy sebeparodický, ale já se docela bavil.... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela fajn film, ale rozhodne to neni zas takova bomba. Pribeh je na jednu stranu hodne jednoduchej, ale na druhou stranu straslive zmatenej, skoro po celou dobu filmu jsem az na par vyjimek nevedel kdo je s kym proti komu atd. Hlavni hrdina je sympatak (trochu podobnej Jackie Chanovi) a i ostatni jsou hodne dobry. Cely mi to ale prislo spis jako komedie s prvky bojoveho umeni, protoze tech boju tu neni moc a kdyz jsou, tak jsou stejne dost komicky. Navic tohle se uz ani neda oznacit za bojove umeni s provazy, protoze krome toho, ze tu litaj, tak jen pohybem ruky nebo mece po sobe hazej kusy okoli a trhaj tela na kusy. Celej film je podbarvenej uzasne chytlavou a prijemnou hudbou, takze nic, co by trhalo usi, jak je u starsich asijskejch filmu zvykem. Kdyz to ale beru jako komedii, tak je to fakt hodne zabavny a zaslouzi si to 4*. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nuda... Zklamání jak hrom, byl jsem zmlsaný takovými peckami jako Tygr a drak, Hrdina apod. Takže jsem doufal v něco stejně úchvatného ale tohle... Něco tak hloupého, překombinovaného, nepřehledného a trapného jsem už dloooouho neviděl. Z odpadu to zachraňují jen docela sympatické asiatky :-) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama