Reklama

Reklama

Futsu saizu no kaijin

  • angličtina The Phantom of Regular Size
Krátkometrážní / Horor / Sci-Fi
Japonsko, 1986, 18 min

Recenze (21)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Sapr.. 1.Má to přesně to co Tetsuovi chybí-tozn. : Rozumnou minutáž, barvy, větší uvolněnost, vtip... 2. Chybí tomu přesně to co Tetsuo má-tozn. : Propracovanější zápletka, větší tlak na diváka, prachy(?).... Betaverze perfektně fungující jako samostatný HC experiment i jako bonus a doplnění k Iron Manovi......Nelze nemilovat :) ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Mírně úchylný, ale velmi slušný kratičký scifi horror o zčásti mechanických lidech a jejich sexuálním životě. Mám pocit, že jsem viděl nějakou cenzurovanou verzi, protože pocity úchylného hnusu tu popisované v komentářích, se u mě nedostavily - ale já jsem úchylný psychopat, tak to neberte moc vážně. Vizuálně je to nicméně perfektní (hlavně scéna v metru a konec filmu), nápad je zcela bez pochyby velmi originální a v jedincích se slabším žaludkem to možná mírnou nevolnost vzbudí. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Můj první Tsukamoto a možná bych hodnotil i líp, kdybych rozuměl tomu o čem se bavili. Tsukamotova představa biomechanického člověka je fascinující a velmi zneklidňující, ale to ještě nic není. Co mě na snímku nejvíc zaujalo byla neuvěřitelná práce s obrazem a halucinogenní snová kamera, jestli se tak tomu ještě dá říkat. | ► Futsu saizu no kaijin , 2/2 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Všichni fandové ulítlého režiséra Shinya Tsukamota by si neměli tuto jeho prvotinu nechat ujít. Jde o takovou malou „ochutnávku“ toho, co bude následovat v jeho další tvorbě (Tetsuo). Fascinující zrychlená kamera ve spolupráci s šíleným střihem vytváří jeden chaotický obrazec za druhým a když k tomu navíc připočítám režisérovu představu (proměnu) v biomechanického člověka dostalo se mi něčeho na tu dobu docela nevídaného. Zvrácené – ano, fascinující – jak pro koho, každopádně to byl pro mne nezapomenutelný zážitek, především pak prostřední pasáž. 60% ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tetsuo - verzia 0.0, alebo príprava na to čo má prísť. "Dej" je, až na chýbajúcu záverečnú bitku dvoch cyberšrotmagorov rovnaký, vrátane scény so zbíjačkovým penisom a vo farbe to vôbec nevyzerá zle ( Tetsuo je čiernobiely, keby niekto nevedel, ale všetci to vedia ). Chlapíka napadne ženská s kovovými pazúrmi, on ju zabije a sám sa začne meniť na plechového quasimoda ktorý napokon splynie s druhým exotom a vytvoria tak monštrum čo má miesto hlavy dva kastróly. V takej krátkej stopáži sa toho moc nestihne ( respektíve je to až moc skratkovité ), zvlášť keď jej väčšinu zaberajú epileptické trikové jazdy mestom. Pozoruhodná je aj industriálna hudba ktorá to celé významne dotvára. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama