Reklama

Reklama

The 39 Steps

Trailer

Obsahy(1)

Kanadský turista (Robert Donat) je v Londýne krivo obvinený z vraždy a tak musí prchať pred FBI a zároveň pracovať na dokázaní svojej neviny. Na úteku stretáva krásnu blondýnku (Madeleine Carroll)... Mysteriózny thriller s odleskom komédie a romance. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno já to vidím na lepší 3* Z raný Hitchovi tvorby to patří mezi ty povedenější kousky co jsem měl dosud možnost shlédnout. I když občas jsem měl problém se v tom trochu orientovat a film mi místy přišel překombinovaný. Ty úsměvné zrychlené akční scény snad nebudu ani komentovat, ale tak zase rok 1935, že jo... Každopádně film aspoň nenudí a svižně uplyne, takže extra zásadní výtky k němu zase nemám.65% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší největší filmový odborník mi nezbývá konstatovat fakt, že Hitchcock je mnohem lepší v rovině thrillerů a krimi, než v tolik opěvovaných hororech. Zatímco se na jeho hororech se od doby uvedení vyřádil čas a dnes už působí spíše komicky než děsivě, tak na jeho thrillerech a krimi se čas nepodepsal ani malinko. Zářným příkladem nechť je třeba tento neuvěřitelných 83 let starý snímek, který i po tolika letech působí svěžím dojmem a disponuje vším, čím by film tohoto ražení disponovat měl. Nechybí zajímavá zápletka, příjemný nádech mysteriózna a nejistoty, slušná dávka napětí a nečekané zvraty, krásná žena, ba dokonce ani jemný humor (zejména o manželství). Kdyby se alespoň polovina současných thrillerů přibližovala tomuto, tak bychom žili v krásném světe. Hodně snímku napomáhá i krátká stopáž a přímočarý děj s minimem nezajímavých odboček z cesty. Divák tak nedostane prostor si nudou ohryzat všechny nehty, včetně těch na nohou. Velice kvalitní kousek filmařiny. Slabší 4 kousky. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Je to trochu paradox, ale ta Ondříčkova s úctou dělaná parodická verze 39 stupňů z prken Dejvického divadla o čtyřech hercích mi přišla o fous lepší originálu. Nejen, že je Jarda Plesl Robertem Donatem více než samotný Robert Donat, ale hlavně tam jsou ti ptáčci. A teď již k filmu samotnému. Vše co dělá Hitche Hitchem tu je skoro v čisté esenci (včetně nelogičností - čtyřiceti mílový úprk s policií v patách apod.). Jenomže to tak nějak nefunguje. Abych byl přesnější - mezi Donatem a Carrollovou to ne zcela funguje, ona jeho totiž dosti zastiňuje. Na což doplácí i film jako celek, am I right sir? Na druhou stranu to tempo je tak závratné, že mi to stejně došlo až po projekci. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

4+. Mirne chaoticky spionsky film spise komedialniho strihu, odehravajici se na uzemi Skotska. Myslim si, ze se asi shodnu s vetsinou kdyz naznacim, ze Hitchcock pozdeji natocil mnohem lepsi kousky...ale 86 minut utece jako voda a The 39 Steps urcite pobavi priznivce cb filmu. A navic je tam krasna a zabavna Madeleine Carroll... :-) ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Hitchov prvý „krivo obvinený muž na úteku“, a to s vycibrenou technickou stránkou a atmosférou, pôsobiaci v niektorých scénach ako predobraz filmu noir. Je to remeselne nápadité (kamera, strih) a príbehovo milé a komediálne ladené (nepravdepodobní milenci na úteku), nemôžem sa však zbaviť dojmu, že je to silnejšie v jednotlivostiach než v celku. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Alfred Hitchcock se ve filmu objeví asi po sedmi minutách jako muž, který vyházuje smetí zatímco okolo něj běží Richard a Annabella z kabaretu. (Kulmon)
  • Film vychází z románu "39 stupňů" Johna Buchana, mnoho důležitých událostí a postav ale bylo ve filmu pozměněno. Byly například přidány ženské postavy. (ČSFD)

Reklama

Reklama