Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Smolařský kulturní referent lázeňského zařízení se proti své vůli zaplétá do kompromitujících situací - a to mu šlo původně jen o doporučení ke studiu na umělecké škole... (oficiální text distributora)

Recenze (16)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Další socialistická komedie, kterejch se natočila hromada a jaksi nemá, co nabídnout. Tenkrát se u toho možná lidi bavili, protože kromě projevů Štrougala nic moc jinýho v televizi nedávali, ale dneska to opravdu může posloužit tak akorát, jako zaplácnutí vysílacího času. Ve filmu mě nejvíc zaujal asi věčně vožralej Jan Skopeček a pak Sagvan Tofifé ve svojí miniroli. Možná se to dá použít, jako taková zvuková kulisa pro nějakou jinou činnost, ale na koukání to fakt moc neni. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Je to s podivem: atraktivní lechtivé prostředí lázní, vcelku neobvyklá a relativně zábavná zápletka a takový propadák... I ženská polovina herců se "povedla", zejména Veronika Freimanová a Dana Batulková (v jedné z nemnoha ryze filmových rolí) potěší. Problém tedy bude v kameře či scénách (nebo jak to nazvat) - oprýskaný bazén a plechová sauna to je tak odporné, až se na to koukat nedá. To samé platí o hercích. Když už si divačka nemrava měla přijít na své, rozhodně se tu neměli objevovat herci jako Michal Pešek, Oto Ševčík, Vlastimil Hašek či Jan Vlasák (ten radši není ani v seznamu herců...). Docela rád bych dal i víc hvězdiček, ale prostě to nejde. Ještě se tu rozepíšu trochu o příběhu, který je skutečně celkem povedený: Jde o to, že Pešek potřebuje potvrzení pro vysokou školu, že je dobrý kulturní referent v lázních. Primářka Božinová mu to ale nechce napsat kvůli incidentu, který na něj ale ušila Batulková, která se ho snaží uhnat do postele (či k oltáři, což je celkem jedno). Ta potom také finguje primářčinu vraždu, což se Peškovi sice hodí, ale neumí s nastalou situací úplně správně naložit... ()

Reklama

Peabody 

všechny recenze uživatele

Nomen omen, tady ale pan scénárista byl zjevně postižen ještě nějakou další vadou. Na druhou stranu jsou ale některé hlášky až surreálné, "Běžte k řediteli, pane kulturní (referente), ale nic příjemného to nebude. Já si jdu pro svačinu a dám vám pak kousnout". Jak zde někdo správně napsal, množstvím nahých zadních partií film výrazně vybočuje, nevím, zda pan Tuček patří k bratrstvu Drhy a Trošky, ale možná ne, protože zadečky jsou i ženské, což potěší, jak u Verorniky Freimanové, Dany Batulkové i Evelyny Steimarové. Jinak je to příšerné, Michal Pešek v postmoderním mixu se Sagvanem Tofim, Otou Ševčíkem a Václavem Švorcem - něco neuvěřitelného. Jenom je to tak blbé, že se na to nedá koukat bez flašky nebo party kamarádů. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je dobrej leda tak jako odpověď na hádanku "Není to ani vtipný a ani zajímavý, co to je ?". Jediný čím vyniká je počet nahejch prdelí, ten totiž převyšuje i počet mravenců v dobře postaveným lesním mraveništi. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek o mladých pro mladé, kde nebyla vynechána absurdnost doby převážně té úřednické. Jinak se jedná o prostý příběh mladého kulturního referenta v lázeňském zařízení čekajícího na doporučení ke studiu na umělecké škole, jehož sympatie chce získat mladá medička. A to vskutku nevšedně, takže o mnohé vzniklé trapasové situace není nouze. Jedná se sice o socialistický filmový výdobytek coby představa o životě mladých za socialismu, ale nedá se říci, že by to nějak ztrácelo na zajímavosti. Po herecké stránce dobrý Michal Pešek v roli smolařského kulturního referenta Michala Nožičky a skvělá Dana Batulková v roli energetické medičky Květy. Film jinak sice ničím výjimečný či atraktivní, ale jako ryze odpočinkový je vystavěn dobře. Zkrátka jen vypovídá o tom, co se může mimo jiné stát během čekání na doporučení, ke kterému není žádný spěch. Nic víc, nic míň. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama