Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Monte Walsh je muž, který si nedovede svůj život představit bez kovbojského sedla. "Nedělám nic, co nemůžu dělat z koně," říká o sobě s patřičnou hrdostí. Nemá domov ani ženu - má jen svou práci, která z něj udělala legendu. Stejně jsou na tom jeho přátelé: spolehlivý parťák Chet Rollins či prchlivý mladík Shorty Austin. Jenže se píše rok 1892, zemi křižuje stále víc parních lokomotiv a místo farmářů, pro které kovbojové pracují, začínají běh věcí ovládat bankéři a účetní. A ti se chystají Divoký západ patřičně zkrotit. V novém světě už prý nebude místo pro kovboje jako Monte Walsh...

Americký western režiséra Simona Wincera se odehrává v době soumraku Divokého západu. Líčí život a práci kovbojů z jiného hlediska, než je obvyklé: každodenní činnost mužů v sedle je zde zobrazena s realististickými detaily, přesto jí však nechybí romantický nádech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Jak hodnotit film, když jeho knižní předloha patří mezi moje nejnejnejoblíbenější knížky? Jak hodnotit film, když si člověk udělá svou představu o tvářích a vystupování hrdinů a místě a léta jej dopilovává? Zavrhnout? Shodit? Kdepak, to si Tom Selleck ani tenhle film vůbec nezaslouží... Mám samozřejmě svou vnitřní představu, jak to (tu předlohu) vidím já, takže vychválit až do nebes ho rozhodně taky nemohu. Ale Selleckův projev a výkon a obsazení herců byl velmi sympatický. Jádrem sdělení je, že tenhle snímek je slušná podívaná bez ohledu na můj nesoudný, deformovaný nebo chcete-li zaujatý pohled, na který má každý právo a nejen pro ten filmový :-) ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Od dětství byl Monte jedna z mých nejoblíbenějších postav, jasnej důvod, proč se stát kaubojem :-) Knížku znám nazpaměť, film je jasně mnohem osekanější, ale to neznamená že to může ovlivnit pocit, kterej si z filmu odnáším. Těžká nostalgie, poctivej svět, poctivá doba, poctivej příběh, poctivej film výborní  Monte Walsh and Chet Rollins. Postavy, které ovlivnily můj svět. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Film to jiště není tak strašný, možná by si zasloužil i lepší hodnoceni, ale já jsem asi nadobro zdeformovaná knihou, které jsem se dlouho vyhýbala, protože ač je mi kůň zvíře milé, tak bych na něj nesedla a vůbec bych neřekla, že mě kniha o kovbojích, skutečných kovbojích, ne těch kreatur, co známe z mayovek, tak vezme za srdce. A v tom srdci - tam je právě ten rozdíl mezi knihou a filmem, který se sice poctivě snaží zachytit události, jak jsou v předloze, ale nezachytí hloubku pocitů malého kluka, který vyroste v muže a sroste se sedlem a přírodou tak, že věci jako rodina, majetek, domov jsou pro něj pojmy mající zcela jinou chuť, než pro kohokoliv jiného, aniž by se cítil ošizen, naopak je šťastný za to, jak to je. A tenhle vnitřní pocit naplnění film postrádá. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých lepších TV westernov, na ktorom tá televíznosť tak nebije do očí. Je úplne porovnateľný s pôvodným filmom. Základom je príbeh, ktorý nie je tuctový, o konci kovbojov a nástupe novej éry s nástupom 20. storočia. Miestami smutné, miestami vtipné, ale každopádne zaujímavé celé tie takmer 2 hodiny. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Připočtěte si jednu *, pokud jste neviděli verzi z 1970. Já ji viděl a to před pár dny. Ačkoliv sama není žádné terno, je to takový ten oldschoolový pravdivý western o konci honáctví. Verze s Tomem Selleckem je ale hrozně laciná televizně-divadelní variace, postrádající ducha. Ve staré verzi jste ten zmar a úděl konce těch chlapů cítili, v nové verzi jsem si nebyl jist, jestli to všichni odříkávají tak špatně a nemá to žádnou atmosféru, nebo je to cílená parodie, ale dost nepovedená. ()

Galerie (51)

Reklama

Reklama