Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepřijetí na prestižní vysokou školu může být vlastně ku prospěchu. Mladý hrdina odchází na brigádu na vesnici, kde se zprvu necítí pokojený, ale nakonec i tam nalezne jak smysl života. Pomůže nejen zachraňovat dobytek ohrožený zhoubnou nákazou, ale také nalezne citové spříznění s jednou tamní dívkou. Vznikla normalizační pobídka, aby lidé byli spokojeni s tím, co jim socialistická společnost dovolí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Master19 

všechny recenze uživatele

Režisér s řízným jménem Zoro Záhon, společně s několika umělci z Prahy, předvádějí agitku pro venkov. Vždyť tam je hezky, jsou tam pěkná děvčata a spousta možností se realizovat. Nudné, až apatické výkony (zejména Josefa Abrháma), rozdmýchává pouze Vlado Müller, který asi na půl plynu hrát neuměl... ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Dobový film ze současnosti. Tentokrát o problémech absolventů střední školy a jejich prvního vstupu do skutečného života. Dramatický film je doplněn o akci v podobě záchrany či likvidace velkého stáda dobytka. Zpracování je reálné. Film však není nijak výjimečný, avšak není ani nudný. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 2 = 20.5.1977 - Keby bol JIM WYNORSKI (alebo jeho iný podobne "umelecky" nadaný kolega) komunista, veril by som, že tento film nakrútil on. Žánrovo totiž balansuje medzi katastrofickou drámou a intrigánskym výgrcom ala MELROSE PLACE. Tie tri hviezdy udeľujem za skvelú psychoatmosféru nákazy a za fakt, že v čase najtuhšej normalizácie sa v slovenskom filme snímal katolícky pohrebný sprievod. (7.2.2009) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Normalizačné hľadanie sa slovenského filmu pokračovalo aj týmto snímkom. Nedá sa hovoriť o nejakom fiasku, ale ani zázraku. Mladého muža nevezmú na vysokú školu, príde do dediny na brigádu a príde k významnému rozhodnutiu. Všetko okolo je omáčka, hoci tentokrát so slušnou dramatickou zápletkou v podobe slintačky ošípaných... ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Mňa tento film zaujal hlavne svojou vypätou atmosférou strachu z nákazy slintačky a neprikrášlenou surovosťou prostredia. Na margo obsahu v záhlaví : vo filme sa nejedná o ochorenie hovädzieho dobytka, ale ošípaných, ktorých chov museli z obavy šírenia nákazy zlikvidovať. ()

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v lokalitách Hrádok, Plavecký Peter, Bratislava a Hôrka. (dyfur)
  • Tetované časom bylo soutěžním filmem čosopisu Film a Divadlo "Komu dáte svoj hlas 1976?" (kosticka7)

Reklama

Reklama