Reklama

Reklama

Columbo - Série 1 (1971) (série)


Prázdný rám (S01E04)

(epizoda)
  • Česko Zrádné otisky (více)

Obsahy(1)

Uznávaný losangelský kritik umění Dale Kingston zavraždí svého strýce, sběratele obrazů Rudyho Matthewse v jeho luxusním sídle. Ukradne několik vzácných maleb a nastraží vše jako vloupání, které se vymklo kontrole. Do akce zapojí i svou milenku, malířku Tracy O'Connorovou. Oběma se podaří zmást policii ohledně stanovení doby smrti a vytvořit tak pro Dalea neprůstřelné alibi. Jako hlavní podezřelá se tak jeví bývalá manželka mrtvého Edna, která je dědičkou Matthewsovy umělecké sbírky. Poručík Columbo si však všimne několika nesrovnalostí. Pochopí, že skutečným vrahem je Dale Kingston, avšak k jeho usvědčení bude muset připravit rafinovanou past... (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo maluje jeden ze svých mistrovských kousků. Scénář načtrne zdařilou skicu, kterou pak Columbo rozpracuje do skvělé podíváné. Důstojný protivník, dobře rozkreslené dialogové bitvy, spousta drobných columbovských miniatur. Vražda prostá jako perokresba je sice téměř dokonalá, přesto má Columbo brzy jasno, a přestože ho vyšetřování vede úplně jiným směrem, dokáže v pravou chvíli vytáhnout z rukávu, vlastně z kapsy, ten správný trumf. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když se vrah snaží sebevíc, tak právě ona velká snaha vše vyvrátit a zamaskovat svede na sebe pozornost důvtipného poručíka Columba. Samotný případ mě však tolik nezaujal, tak jako třeba některé předešlé. Zachraňuje to do značné míry konec, který je úsměvně zatím nejoriginálnější a pár bonusových čistě komických scének jako je album fotek nebo spoře oděná modelína, která zavaří Columbovi hlavu více než-li kdejaký kriminalista! :) ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku jsem byl tímto dílem zklamán. Provedení vraždy bylo uděláno velmi chytře, ale ústřední dvojice byla tak hrozně nesympatická, že jsem se v první půlce možná i nudil. Ovšem po druhé vraždě, kdy už vrah zůstal sám, se epizoda rozjela a nebýt toho špatného výběru herců a toho nemastného začátku, možná bych dal i pět hvězdiček. Vše navíc zachraňoval český dabing, v této epizodě jako vždy vysoce kvalitní! Vrah se snažil mít tak dokonalý plán, až to nápadně přeháněl a závěrečné odhalení (a Columbo s rukavicemi) bylo zase jednou perfektní. Skutečně, být první půlka lepší a mít to lepší herce, mohl to být jeden z nejlepších dílů. Ještě k dabingu - opět na Nově Petr Haničinec. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten romantický začátek jsem vždycky obdivoval - starší pán hraje na klavíru, s úctou vstoupí mladý muž a naslouchá lahodným tónům. Pak vytáhne ruku z kapsy a podívá se na hodinky, a než člověk stačí domyslet, proč má na rukou rukavice, vytáhnu druhou s pistolí a klavíristu zastřelí. Nevím, jestli v seriálu začal některý díl tak rychle. Pak už ovšem nastoupila klasická práce padoucha, který spolu se spolupachatelkou udělali všechny kroky, aby je nedopadli. Vše je ovšem marné, protože přijíždí Columbo a svými všetečnými otázkami - „Nechám vám odposlouchávat telefon, nevadí to, že?“ - začne pracovat na padoušské psychice. Dobrá byla scéna s modelkou, ta fakt pobavila... :-) Velice povedený díl. 5 hvězdiček - 100%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z dielov, na ktoré nemám v tv šťastie a videl som ho maximálne dvakrát. Český podtitul je značne dementný, ako by sa jeden nemenovaný triler volal v podtitule Precitnutie postreleného psychológa. Inak Columbo má poväčšinou zjednodušenú úlohu tým, že mu stačí sa upriamiť na najväčšieho sliza. Tento diel je exemplárnym príkladom. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • V tejto epizóde zaznie zopár motívov klasickej hudby. Zaujímavým detailom je scéna, kedy prichádza vrah na vernisáž a v pozadí znie aranž Promenády od Musorgského, ktorú tento skladateľ napísal práve po návšteve jednej vernisáže. (lemonova)
  • Noční exteriérový záběr bytu uměleckého kritika Dale Kingstona navštíveného Columbem byl 882 N.Doheny, kde původně žila herečka Marilyn Monroe dvakrát v letech 1953 a 1961. (Epistemolog)

Reklama

Reklama