Reklama

Reklama

Viktor Taransky je režisér, scenárista a producent, kterého v poslední době pronásleduje pořádná smůla. Jeho poslední film byl propadák, teď mu utekla hvězda jeho nového filmu, rozmazlená Nicola. Viktor rozmary herců nesnáší, proto by se bez ní klidně obešel, jenže studio se obává pomsty herečky, a tak raději zruší smlouvu jemu. Zatímco si Viktor vyklízí kancelář, nabízí mu neznámý muž možnost využít "umělé herce". Zničený režisér mu nevěnuje velkou pozornost. Po několika měsících je mu doručen od neznámého balíček s harddiskem a speciálním programem, v němž počítačem simulovaní herci vypadají jako skuteční. Viktor si vybere simulaci číslo jedna, étericky krásnou Simone, kterou obsadí do hlavní role a natočí s ní film za své peníze. A pak se stane něco nečekaného, z jeho nového snímku je obrovský divácký hit a z neznámé herečky superhvězda... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

corpsy 

všechny recenze uživatele

V Hollywoode je to proste tak a na začiatku tohto filmu, vám to pekne, na rovinu ukážu. Dá sa povedať, že tento vyše dvadsať ročný snímok, je aktuálnym a až varovným ešte viac v dnešných časoch, keď sa už výstražne zdvíha prst nad sofistikovaným použitím AI technológií v rôznych štádiách tvorby filmu ( už to nebudú len vizuálne efekty, ale aj samotné scenáre ). Snímok samotný je treba brať viac ako satiru, než komédiu, či drámu. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavej a nepříliš obvyklej (až na třeba Vrtěti psem) námět pro mě pohřbívá následný nudný a předvídatelný děj. Taransky stvořil svého Frankensteina, a ten ho nakonec zabil. V posledních letech mi přijde, že jak De Niro, tak Pacino, se v honbě za penězi a zajištěním svých početných potomků přestali vyhýbat hloupým rolím a berou všechno od pětikila vejš.Jak řekl sám Pacino (volnější překlad): "Když scénář za něco stojí, obvykle ještě budu sám něco platit. Pokud je to sračka, dostanu balík prachů." Simone je standardní hollywoodskej vývar. Snaží se být originální, hezky zabalený na pohled, s drahou značkou, kriticky šokující a realistický, ale zároveň pro masy. Co se mě týká, má to jen tu drahou značku (Pacina), která ale za vložené očekávání vůbec nestojí. Asi stárne, nebo nevěděl, co si počít. Jeho přetaženej unavenej výraz znám už od Kmotra 3. Závěr má překvapit. Toho, kdo jen trochu myslí, nepřekvapí. Tenhle film sice není úplná ztráta času, třeba Kameňáky jsou horší, ale jen tak tak. Do smrti dobrý. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mně se hrozně líbí, když si Američani dělají legraci z Hollywoodu. Tady to sice není o násilí a problémech, které způsobují rádoby hvězdy jako ve filmu Co se vlastně stalo, ale spíš o tom, jak to vypadá, když se v Hollywoodu točí umění nebo se na scéně objeví herečka, která je nejenom nádherná, ale také umí hrát a má cit pro zvířátka. V jednom svém filmu dokonce žere z koryta s prasaty a pak se v davu prasat ztratí. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, nakolik měl Niccol tu alegorii promyšlenou, nakolik se do ní sám projektuje jako autor, ale nakonec si stejně podrazí nohy. A ačkoli jsem se bavil u narážky na Andreje Tarkovského (hrdina se jmenuje Viktor Taransky), taky nevím, jestli mu chtěl vzdát hold, anebo si utahuje z jeho hlubokomyslného artificiálního stylu. Každopádně ty analogie mezi uměním (art) a umělostí (artificiality), proklamované teze o autonomii umění, kde jsou nedůležití herci, a vůbec ono téma totální manipulace ve jménu svobody vyjádření, dostávají v digitální éře celkem dráždivou příchuť. Dráždí to ale jen intelekt, ne emoce, takže se nelze divit, že ten film je tak chladný. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Nevím co tady neštymovalo, ale bylo to jako lámání zubů u pily, která přece řeže jen nejkvalitnější dřevo, tak proč sakra?! Satirický pojatý snímek o pozadí filmových studií by se dal zpracovat daleko lépe. Takže hodnocení vyčerpal největší guru AL PACINO, který utáhne i příběh o slepici na posedu. Zvláštní paradox, že právě představitel Taranského, je typickým příkladem stigmatu zvaného hvězda, co pozvedne i největší propadák! :-) ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme môžeme viackrát počuť melódiu piesne "Adagio for Strings", ktorú hlavná postava použila do svojej snímky Východ a západ Slnka. (Greenpeacak)
  • V rámci propagační kampaně k filmu se objevilo tvrzení, že Simone (Rachel Roberts) je fotorealistická počítačem vytvořená osoba. Současně byly také vytvořeny webové stránky dalších fiktivních filmů, ve kterých údajně Simone hrála. (Caaslav)

Reklama

Reklama