Reklama

Reklama

Imagine

  • USA Imagine

John Lennon a Yoko Ono připravili pro své fanoušky v roce 1972 experimentální film Imagine. Ten vychází z tehdejšího života slavné dvojice a jeho nosnou částí jsou písně ze stejnojmenného alba, které John vydal o rok dříve. Aby bylo dílo co nejvíce autentické, natáčela se část filmu v jejich domě Tittenhurst Park v anglickém Ascotu, (Česká televize)

(více)

Recenze (27)

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Parádní dílo, kde spousta věcí není řečeno, ale jen jaksi režijně naznačeno. :) Škoda ale jen, že na ČT art pro tento umělecký snímek nebyly udělány titulky k písním... :) Zvedlo by to level ještě o něco výš, kdyby si člověk nemusel hledat překlady, jejichž text taky značně koresponduje s tím, co vidíme obrazově či to doplňuje. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nic moc, teda. Písniček mě zaujalo jenom pár, videoklipů k nim ještě míň. Většina z nich je jen o lásce Johna Lennona a Yoko Ono (stejně nikdy nepochopím, co na ní Lennon viděl), kterou jsem jim ale teda moc nevěřil, protože se oba drtivou většinu filmu tváří jak roboti a aby se neřeklo, tak si dají hodně krátkou pusu. Jako celek mě to ale nudilo a hlavně to nemá ani žádnou koncepci, jedná se jen sled nahodile poskládaných videoklipů, nic víc a nic míň. A co se písní týče, líbily se mi hlavně ty, co jsou znatelně od Lennona. Od Yoko Ono se mi nelíbilo nic, snad jen ten videoklip s hraním šachů nějak vypadá - a tím nějak myslím, že se jako jediný liší od všech ostatních. Ale tak čemu se divím, viděl jsem od ní nejeden film a vím, že je to pseudoumělkyně, jako celý Fluxus. Imagine mě prostě moc neoslovilo a nejlepší na něm je asi ta první písnička. Slabé 3* ()

Reklama

balstar007 

všechny recenze uživatele

John Lennon no prostě na tu nejlepší nejlepší jedničku :-) Občas trochu vtípů u kterých jsem se náramě bavil :-D :-) A prostě výborná hudba :-) Tohle se Johnovi a Yoko opravdu povedlo na jedničku :-) Podle mě film mohl být trochu i delší ale to mě vůbec nevadí :-) Rád se zase na něj velmi rád podívám :-) Mám tě rád Johne :-) ()

surprise 

všechny recenze uživatele

Tohle si může dovolit jen někdo. Nebo chtěli byste se koukat jak je někdo na záchodě, nebo jak někdo odhrnuje záclony, nebo jak se někdo s někým pořád líbá nebo se dívá do dálky. Myslím, že ne, to vydržíme jen u Johna a Yoko. No a nakonec z toho velkého NIC přece jen díky střihu a vracečkám udělali maličké něco - experiment. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

V mém osobním žebříčku jsou experimentální filmy někde hodně dole. Já osobně jsem neshledal na filmu nic zajímavého. Ovšem záleží co komu přijde zajímavé. Možná někoho zaujme Yoko Ono neustále polonahá, strkající svá prsa do každého druhého záběru. Nebo psychohrátky při hře šachy či a dalších nesmyslech. Ze skutečného života této dvojice to neukázalo skoro nic. Nebo nic reálného. K Yoko Ono ještě musím dodat, že jsem přečetl několik článků a docela si myslím, že ač nezpůsobila rozpad kapely Beatles stejně to byla mrcha. Způsob, jakým připravila Johnna Lennona o manželku či fakt, že se vtírala na zkoušky skupiny a chtěla ovlivňovat její chod také o něčem svědčí. Bohužel je to prostá zlatokopka, která si šla tvrdě za svým a také toho dosáhla. Přiživovala se na slávě Lennona. Nezpochybnitelné však je, že když jeho sláva pominula a on spadnul na dno, tak ho držela. Za mě velmi zbytečný film, který nic podstatného neřekne. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Hoci sa Andy Warhol vo filme na pár sekúnd objavil, nie je uvedený v záverečných titulkoch. (Saber)

Reklama

Reklama